E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBM'den Türkiye'ye İstanbul Sözleşmesi çağrısı---

BM'den Türkiye'ye İstanbul Sözleşmesi çağrısı

BM'den Türkiye'ye İstanbul Sözleşmesi çağrısı
27 Temmuz 2022 - 19:15 borsagundem.com

BM Özel Raportörü Reem Alsalem, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılmasını üzüntüyle karşıladığını belirterek "Kararın tekrar değerlendirilerek, Türkiye'yi sözleşmeyi tanıyan ülkeler arasına tekrar katılmaya teşvik ediyorum" dedi

Birleşmiş Milletler (BM) Kadına ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddet, Nedenleri ve Sonuçları Özel Raportörü Reem Alsalem, 18-27 Temmuz tarihleri arasında, Türkiye'de kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin çoklu ve kesişen nedenlerini inceledi.

Ayrıca, Türkiye’nin kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin önlenmesi ve mücadele konularında yasal, kurumsal ve siyasi çerçevelere yönelik verdiği uluslararası taahhütlerin uygulanışını da gözden geçirdi.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )27 Temmuz 2022 23:01

    Bence kadınlarımız için sözlü güvenceler yerine, kanunların oluşturduğu güven çok önemli. Böylece kişilerin emri ile hareket eden mahkemeler, sosyal medya gücü ile adım atan yetkililer değil. var olan global kanunlar ile çatır çatır siyasilerin dudaklarından cümle çıkmadna çalışacak, anayasal hakları koruyacak kanunlar çok önemli. Banane partilerden , parti yöneticilerinden.... Sokadak bir vatandaşımızın başına mevzu gelse bu kanunlar devreye girmeli. Bizleri siyasiler değil, kanunlar ve anayasal haklarımız korur unutmayın... Hem gün geliyor kanunlar kaset çıkanlarından kurtarıcısı olabiliyor :D malum kktc  de bir kaset, bak senin daha çok ihtiyacın oldu sözlşemeye :D  haha