E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBloomberg’den Erdoğan yorumu: Korkusuz!---

Bloomberg’den Erdoğan yorumu: Korkusuz!

Bloomberg’den Erdoğan yorumu: Korkusuz!
07 Eylül 2020 - 17:25 borsagundem.com

ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg'de baş yazıda Doğu Akdeniz'deki gerilim masaya yatırıldı. Yayın kurulu imzalı makalede, "Uluslararası baskı sayesinden Erdoğan, dünya Türkiye'ye karşıymış gibi bir algı yaratabiliyor" yorumu yapıldı

Bloomberg’in baş makalesinde, “Merkel, Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerilimi nasıl sakinleştirebilir” başlığı tercih edilirken, bir dönem ABD’nin üstlendiği arabuluculuk rolünü Almanya’nın üstlenebileceğini vurguladı.

Bloomberg makalesinde, “Türkiye ile Yunanistan en son savaşın eşiğine geldiğinde dönemin ABD Başkanı Bill Clinton iki ülkenin lideriyle görüşmüş ve geri çekilmelerini istemişti. Şimdi iki NATO müttefiki Doğu Akdeniz’de karşı karşıya ve Başkan Donald Trump’ın gelişigüzel çabalarının bir etkisi yok. Almanya Başbakanı Angela Merkel, devreye girince iki taraf da kısa bir süreliğine de olsa durdu. Fakat kısa bir süre sonra gerilim yeniden tırmandı. Bu sefer 1996’dan daha büyük bir gerilim var. O zaman sadece Ege’deki bir ada için tansiyon yükselirken şu an Doğu Akdeniz’deki sınır ve bölgeler ile birlikte doğal kaynakların çıkarılması için taraflar karşı karşıya geldi” ifadesi kullanıldı.

“TRUMP İŞLERİ KÖTÜ BİR HALE GETİRDİ”

Askeri bir gerilimin mümkün olduğu öngörüsünde bulunulurken ABD’nin her iki ülkeye karşı da bir etkisi ya da bu duruma müdahale etme isteği olmadığı belirtildi. Merkel’in çabalarını iki katına çıkarması gerektiğinin vurgulandığı makalede Türkiye’nin son dönemde izole edildiği de aktarıldı.

Makalede, “Türkiye yalnızlaştırıldı. Bu sularda doğal kaynak ve enerji isteyen Kıbrıs, Mısır ve İsrail gibi ülkeler Yunanistan’ın yanına giderek Ankara’nın karşısında bir tutum sergiliyorlar. Fransa Cumhurbaşkanı Türkiye’ye karşı ekonomik yaptırımların uygulanması çağrısında bulunurken bölgeye fırkateyn ve jetleri de gönderdi. Trump yönetimi bu krizi çözmede başarısız olurken Rum Kesimi’ne uygulanan silah ambargosunu kaldırarak işleri daha da kötü bir hale getirdi” yorumu yapıldı.

Bloomberg’in baş yazısında, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gözünün korkması pek olası değil. Uluslararası baskı onun bütün dünyanın Türkiye’ye karşı olduğuna yönelik popülist ve milliyetçi anlatımına uyuyor. Ülke dışında Libya ve Suriye’deki gibi askeri hamleler, Türkiye’nin ekonomide ve Kovid-19 krizindeki yönetim sorunlarında olması gereken ilginin yönünü değiştirdi” ifadesi yer aldı.

“ERDOĞAN, MERKEL’İ DİNLİYOR”

Makalede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Merkel’i dinlediği yazılırken, “Merkel’in talebiyle Türkiye Kıbrıs açıklarında geçen ay arama çalışmalarını durdurdu ta ki Yunanistan Mısır ile yeni bir anlaşma imzalayana kadar. Bu yaşananlar Merkel’in görevini zorlaştırıyor ama imkansız hale getirmiyor” denildi.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz Gaz Forumu’na davet etmenin iyi bir başlangıç noktası olacağını aktaran Bloomberg yayın kurulu, “Merkel Avrupa’daki diğer ülkelere bu orta yolun bulunmasının Avrupa’nın enerji konusunda Rusya’ya bağlılığına karşı en iyi alternatif olacağını hatırlatmalı. Bunu yaparken Türkiye ve Rum Kesimi’ne Avrupa’nın bu enerjiyi satabileceği en iyi pazar olduğunu da gündeme getirmeli. Eğer Merkel duruma müdahale ederse, bir fark yaratabilir” yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • reis07 Eylül 2020 23:41

    bu iş hayra alamet değil.rus uçağı işinde gördük rusya sadece meyve sebze almadı.ülke ne hale geldi bu yazıya sevinmeyin bedeli ucuz olamayacağı ortada

  • gerçek08 Eylül 2020 08:28

    HADİ KOÇUM NAŞŞŞ UŞAKLIK YAPTIGIN ABD EMPERYALİZMİNE SON NOKTAYI REİS KOYDU KEMİGİ İLERİ FIRLATTIM KOŞ AL

  • Mehmet07 Eylül 2020 23:41

    Yunan milletinin avrupaya zararı düzensiz göçmenlerden daha fazla... AB den çıkarın gitsin. AB Türkiyeyi yanına alsa koşulsuz dünyanın bir numerolu süper gücü olurdu.. olmaz mıydı.? . Pek bilemedim.

  • gobel6607 Eylül 2020 22:06

    Heyy yavrum heyy.. Masaya kitap atıldığında dört takla atan ekonomiden, Bin türlü belayla uğraştığı gibi sözde dünyanın gelişmiş ülkelerine kılıç çektiği halde sapa sağlam duran ekonomiye..

  • Psikoloji07 Eylül 2020 21:37

    Öz güven konusunda nadir insanlardan biri Erdoğandr. Beğenirsiniz ya da beğenmezseniz ama o gerçek bir liderde olması gereken vasıfları taşıyan sayılı devlet adamlarından biridir.

  • manyak herif07 Eylül 2020 20:45

    türkiye eski türkiye deil doğru.keşke eski türkiye olsa.Eski türkiyede yurttaşlar paralarını ne güzel % 4000 den gecelik faize ve repoya yatırıyordu.oradan kazandıkları helal paralarla  rahatça geçinip gidiyordu herkez mutlu ve huzurluydu.

  • 071307 Eylül 2020 19:49

    Bizim olanı bize satıyor birde haklı gibi konuşuyor Erdoğan bu ülkenin lideri oldukça siz avucunuzu yelersiniz türkiye eski türkiye değil borde bunu içimizdekiler anlasa dünya gelse bizimle bas edemez Dünya lideri erdogan

  • Vb07 Eylül 2020 18:40

    İşte batılı gazeteler böyledir , ülkesinin politikasına muhalif bir görüşe yer vermez, meselenin esasına hiç girmeden haber yapmış, koskoca Türkiye'ye şu kadar alan düşüyor, küçücük Yunanistan şu kadar alanda hak iddia ediyor demiyor... çevreden dolaşıyor....bir de bizdeki hain gazetecilere bak....

  • Mustafa 07 Eylül 2020 17:36

    Adama bak ya bizim hakkımızı bize satacak oldu başka bir arzunuz varmiydi