E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBlinken, Türkiye'ye F-16 satışının NATO için önemli olduğunu söyledi---

Blinken, Türkiye'ye F-16 satışının NATO için önemli olduğunu söyledi

Blinken, Türkiye'ye F-16 satışının NATO için önemli olduğunu söyledi
24 Mart 2023 - 00:50 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye'nin yeni F-16 savaş uçaklarını ve mevcut F-16 filosu için modernizasyon kitlerini alması gerektiğini, bunun NATO için önemli olduğunu belirtti

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye'ye F-16 satışının NATO için önemli olduğunu söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde konuşan Blinken'a, F-16 uçaklarının Türkiye'ye satışı ve Joe Biden yönetiminin Türkiye'nin bu F-16'ları "ABD'nin müttefikleri ve ortaklarına karşı kullanılmadığından emin olmak için attığı adımlar" soruldu.

Blinken, "Türkiye'nin, yenilenmiş F-16'ları ve mevcut F-16'lar için modernizasyon paketini alması gerektiğine inanıyoruz. Bunun NATO için, ittifak için önemli olduğunu düşünüyoruz." cevabını verdi.

Öte yandan, NATO müttefikleri arasındaki gerilimlerin azaltılması ve gerilime neden olacak eylem veya retorikten kaçınılması için çalıştıklarını ifade eden ABD'li Bakan, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, Yunanistan veya başka bir NATO müttefikiyle ilgili çabalarımızın odak noktası, tam olarak birbirleriyle uyumlu olmaları için ihtiyaçları olan ekipman ve teknolojiye sahip olmalarını sağlamaktır. Aynı zamanda, tabii ki aralarındaki herhangi bir anlaşmazlık varsa, sağladığımız herhangi bir ekipman veya teknolojinin bu anlaşmazlıklarda kullanılmamasını sağlıyoruz."

ABD ile karşılıklı F-16 mesajı

 

F-16'lar seçimden önce gelir mi?

 

ABD Büyükelçisi'nden F-16 mesajı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )24 Mart 2023 09:20

    Şu şerefsizlerin oyuncağı yağtınız ya bizi... :D f35 lerimiz nerede ? dünyada bi rçok devlete satılan ama bizlere satmadığını zuçaklarımız neden hangarlarda ? vernse ulen uçaklarımızı ? sen kıme nasihat çekip sempatik şov yapıyorsun ? Sanamı sorucaz f16 mı? f35 mı? yada 5. nesill başka uçak alıp almayacağımızı? sen kımsın kı fikir üretip ortalıkda konuşuyorsun?  konuşturmayın şu yvşakları. koskoa ulkenın hava gücü ve filosu hakkında nashit veriyor. Sen kım sin ulen  fikir baynında bulunuyorsun ? uçak bizim para bizim filo bizim. hadsiz şerefsiz... ister 5nesil alırız, ister f35 , ister 16...

  • Baran24 Mart 2023 10:57

    Senin gibiler olduktan sonra bu millet daha çok sopa yer.