E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBlinken, “insani aranın” uzatılması için İsrail’e gitti---

Blinken, “insani aranın” uzatılması için İsrail’e gitti

Blinken, “insani aranın” uzatılması için İsrail’e gitti
30 Kasım 2023 - 03:13 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail ile Gazze Şeridi'ne yönelik yoğun saldırılarının sonlandırılması için varılan "insani aranın" uzatılmasını için Tel Aviv'e geldi.


ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın 7 Ekim’den bu yana yapacağı üçüncü Orta Doğu turunun ilk durağı İsrail oldu.

Ziyaret kapsamında Blinken’ın İsrailli yetkililerle Gazze’de varılan “insani ara”, Hamas’ın elindeki esirlerin serbest bırakılması ve Gazze’ye yönelik yardımları görüşmesi bekleniyor.

AA'nın aktardığı habere göre; Blinken’ın, İsrail temaslarının ardından Orta Doğu turuna devam etmesi öngörülüyor.

İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı kapsamında 24 Kasım’da Gazze’deki çatışmalara 4 günlük “insani ara” verilmesi kararlaştırılmıştı.

Katar ve Mısır’ın arabuluculuğunda yapılan dolaylı görüşmeler sonrası bu esir takası ve “insani ara”, 2 gün daha uzatılmıştı.

Türkiye saatiyle bu sabah 08.00'de dolması beklenen “insani aranın” uzatılması için müzakereler sürüyor.

İngiltere'de Nottingham Belediyesi iflas etti

 

Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret edecek

 

O yasa Kanada'ya yıllık 74 milyon dolar kazandıracak

 

MGK bildirisi: Gazze'nin işgali durdurulmalı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • OKU-DÜŞÜN30 Kasım 2023 14:22

    Kefere daha dün ben bir Yahudi olarak buradayım deyip; katliam için , soykırım için her türlü desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz diye kibarca bıyık altından söyleyen sen değil miydin? Elbet bir gün Ümmeti Muhammed uyanacak, teknolojiyi bilimi geliştirip sizi ait olduğunuz yere kovalayacak. Go home kefere yankiii (6)  (6)  (6) 

  • t30 Kasım 2023 11:13

    insani araderken kendilerini düşünüyorlar bu alçak herifler şeytanın gorünmeyen yüzüyle insanlıgı kandırıyorlar

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL30 Kasım 2023 10:14

    O kadar çoluk çocuk hasta genç ihtiyar sivilleri katledenler aslında israil değil baş sorumlusu  abd ve ab ülkeleri olup, şimdi üç mahmunu, sevimli devletleri oynuyorlar.Yazıklar olsun müslümanlar birlik ve beraberlik içinde olmaz ve iktidar ve para rant derdinde olurlar ise sıra bir gün onlarada gelecek.Daha hemen yeni seçilir seçilmez chp genel başkanıda HAMAS bir terör örğütü deyip israil e sözkondurmaması bunun bir tipik örneği değilmidir. Çünkü oralar yani sınır dışı ülkeler güvende olmaz isek yakında sıra bize de gelecektir.

  • Mucise Reis : )30 Kasım 2023 09:33

     Sen ort doğuya tılarca askeri silah malzeme dök... israile roketler tanklar ağır silahlar gönder.. sonra deki barış :D yaa kufur edecem ya neyse... o akdar silah olmas aorta doğuda devletler ayakta kalıp kargaşa olamsa zaten düzen kurulacak öyle yada böyle... ama amaç var olanı yıkıp, etnık parçalara bölüp, milli birlik beraberliği yok edip, sonrada istediğiniz ırkları üsütn ırk ilan edıp maddı manevi silah destekleıp devletleştirmek. bu devletçikleride israil bunyesınde emir eri yapmak. filistin burada islam dunyası ve kudüs için kilit nokta. oradaki bebekler ölsede umrunuzda deil, insanlar ölsede. anca rusyanın emir eri çeçenistan gibi bir filistin kurma derdinde oldugunuz gizli abd sızanraporlarda ortaya çıktı. musluman alemide sizlerin fino köpeğiniz gibi  olursa yönetebiliyor, yoksa yönetıme darbe yiyor yenı sulala bireyi desteğini zile kukla olarak başa geçiyor. TC de bu olmyor Cumhuriyet var, oy hakkı var ki üst kimlik TÜRK, alt kimlık çerkez laz kürt vb olsada