E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin'de kritik seviye 36 bin dolar---

Bitcoin'de kritik seviye 36 bin dolar

Bitcoin'de kritik seviye 36 bin dolar
05 Haziran 2021 - 10:00 borsagundem.com

Bitcoin (BTC) fiyatı, Elon Musk'ın tweet'lerinin ardından çöktükten sonra 4 Haziran tarihinde tabandan sıçradı

Bitcoin destekçileri Musk'ın "ayrılık" temalı mesajlarıyla dalga geçti
BTC/USD parite, cuma günü 37.000 dolara yakın seviyelere yükseldi. Hafta içinde 40.000 dolara doğru yükseliş yaşanmış olsa da, Musk'ın gönderdiği şifreli tweet'lerin ardından aniden geriledi. Tesla CEO'su mesajında, Bitcoin alternatiflerine geçtiğini ima etti.

Bu mesajlar piyasada satışlara neden oldu, ancak bu sefer en büyük kayıplar altcoin çeşitlerinde gerçekleşti. Bitcoin bu süreçte sadece 2.000 dolar düştü. Musk'ın önceki tweet'lerinin etkisi düşünüldüğünde, diğerlerine kıyasla daha az etki oldu.

Bitcoin yükselmeye devam etmeden önce, 36.000 dolara ulaşması gerektiğini tahmin eden popüler trader Crypto Ed, dip fiyatın görüldüğünü iddia etti.

Cuma günü yaptığı piyasa yorumunda, "Direnç seviyelerini geri almamız gerekiyor ve akabinde yükselişe devam ederiz" dedi. Toparlanmanın önündeki kısa vadeli engeller halen duruyor. Trader'lar için özellikle ilgi çekici olan fonlama oranlarıydı. Zira bu oranlar, uzun vadeli pozisyonların daha fazla tercih edilmesiyle pozitife döndü. Musk'ın favori tokeni olan Dogecoin (DOGE), piyasa değerine göre ilk elli kripto para birimi arasında en çok kaybeden isim oldu. Bu yazı hazırlanırken yüzde 14 düşüş yaşanmıştı.

Bloomberg 20.000 dolar yerine 100.000 doları destekliyor
Deneyimli piyasa katılımcıları Bitcoin için uzun vadeli yorum yapmayı tercih ediyor. Mevcut koşullar altında 21.000 doların, BTC/USD paritesi için dip olacağını söyleyen kıdemli trader Peter Brandt, kesin olarak yükselişin devam etmesinden yana fikir üretiyor.

En son aylık raporunda Bloomberg, "Bitcoin'in 20.000 doların altına inmesi yerine, 100.000 dolarlık direnci aşmaya çalışması daha muhtemel" dedi. Hash oranı ve dolayısıyla madencilerin piyasaya karşı tavrı, Musk'ın tweet'lerinden sonra sabit kaldı.
(Cointelegraph)

Bitcoin bir saçmalık açıklaması

Bitcoin'in 100 bin dolara çıkma ihtimali daha yüksek

Musk kırık kalp paylaştı Bitcoin çakıldı!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cx05 Haziran 2021 11:12

    İQ sü düşük insanların fazla olduğu uluslar en fazla cripto coin alan insanlar. Cripto coinler, coinleri üretip ihrac eden İq sü yüksek yazılımcılar ile ortak patronları iq sü düşük şnsanları söğüşlediği bir araç! Hiç bir karşılığı olmayan, asla para veya değişim aracı olmayan sahte sanal bir parayı üretip ihrac ederek hepsi servetine servet kattı. Oyuna devam! Daha yolunacak çok kaz vardır!

  • Gerçekte 05 Haziran 2021 11:02

    Her gün ekrana çıkan ekonomi profesörleri, doçentleri, yatırım uzmanları “finasal devrim, geleceğin parası, gelecekte bu coinler kullanılacak” muhabetti yapıp duruyor! Hasstirin lan orda! Bu öğmkün değil! Ne devletler nede devletlerin vatandaşları buna müsade eder! değişim aracı da olacak nştelşkleri yok! Soytarı ekonomistler ekranlarda boş boş konuşuyor

  • Ekonomi 05 Haziran 2021 10:58

    İnsanlara “geleceğin parası, gelecekte bu paralar kullanılacak” diye cripto coinleri yedirdiler. Şimdi gelecekte asla değişim aracı- para olamayacağını, sadece finasal bir oyun aracı olduğunu öğrendiler. Alım için temel neden kalmadı, şimdi sadece oyun için var!! Bir kaç yüz bin dolar yatırımlar her bir coini üreten uyanık yazılımcıların patronlar hepsi köşeyi döndü. İnsanların eline hiç bir karşılığı olmayan sanal coinleri verdiler yüzlerce milyarlarca dolar euro yuan lirayı ceplerine doldurdular. Sürüleri iyi yönetiler şimdiye kadar!! Cripto coinler insanları söğüşlemek için çıkarılmış sahte paralardır! Devletler bu u ilan etti ve asla değişim aracı olmalarına izin vermeyecek! Zaten izin verdelerdi bile nitelik olarak ta teknik olarakta asla değişim aracı olmazlar