E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin'de ayılar huzursuz---

Bitcoin'de ayılar huzursuz

Bitcoin'de ayılar huzursuz
29 Haziran 2021 - 11:47 borsagundem.com

Bitcoin'in kritik destekten dönmesi ayıları huzursuz etti. Geçen günlerde kısa marjlı Bitcoin pozisyonlarının sayısı, 22 bin azaldı. Bu pozisyonların değeri 726 milyon dolar ediyor.

Bitcoin'den balinaların fiyat düşüşü beklentisiyle yoğun bir şekilde kısa pozisyon aldığı kısa marjlo pozisyonlar tarafından teyit edildi. İşlem fiyatı 33 bin dolar civarındayken, her 500 dolarlık fark, kısa pozisyon kapatılırken 11 milyon dolar kâr veya zarar ile sonuçlanıyor.

Haziran başında Bitfinex'te açılan kısa marjlı pozisyonlar, 16 Haziran'da Bitcoin'in 40.400 dolara ulaşmasının ardından 65 milyon dolar zarar etti.

Marj ticareti ve vadeli işlemler arasındaki önemli bir fark, marj ticareti yapanların pozisyonlarını kapatmak için kendi Bitcoin'lerini kullanabilmesidir. Bu nedenle piyasadan satın almak yerine, yalnızca borsayı kısa pozisyonu için spot birikimini kullanabileceği yönünde bilgilendirebilir.

Bu özellik, sözleşmelerin sentetik olması nedeniyle vadeli işlem piyasasında bulunmuyor. Kısa pozisyon sahipleri, borsaya 10 Bitcoin yatırarak 360 bin dolar değerinde sözleşmeyi geri satın almaktan kurtulamıyorlar.

Bu nedenle kısa pozisyonlar, Bitfinex'in spot hacmi 25 Haziran'da 8 saatlik dönemde görülen 900 milyon doları tamamen karşılayamıyor olsa bile kapatılmış olabilir.

Kısa pozisyonların durumu, 35 bin doların altında pozisyon almış ayılar arasındaki huzursuzluğu ortaya koyuyor.

Binance’den para çekmeye engel

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cengiz29 Haziran 2021 14:22

    Budefa aylıların kucağına iyi dökecekler. Artık eski seviyeler hayar, çünkü devletler tavrı koydu tanımı yaptı! geleceğin parası algısı son buldu! Artık sanal fşnasal oyın coinleri olduğu netleşti.

  • Cointurk29 Haziran 2021 13:25

    Bitcoin düşünce de biz huzursuz oluyoruz yemişim ayısını