E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin dijital çağın altını mı?---

Bitcoin dijital çağın altını mı?

Bitcoin dijital çağın altını mı?
17 Ağustos 2020 - 14:39 borsagundem.com

Bitcoin'in arzı da altın gibi sınırlı. Çıkartılabilecek sadece 21 milyon adet Bitcoin mevcut ve 2150 yılına kadar süreceği belirtiliyor. Şu anda piyasada 18.4 milyon adet Bitcoin var ve kripto paranın sınırlı arzı fiyat yükselişini destekleyebilir

Sayıları giderek artan profesyonel yatırımcılara göre Bitcoin bir nevi yeni nesil “dijital altın” ve çeşitlendirilmiş bir portföyde değerlendirilmeyi hakediyor.

The Telegraph haberine göre, altının tasarruf aracı olarak bin yıllardır kullanılmasına karşın, Bitcon'in çok az kişi tarafından alışverişte kullanılması ve “güvenli varlık” olduğu kanıtlanmamış olmasından dolayı içsel değerinin olmadığını öne sürenler var.

Altının 2020 yılında pandemi kaynaklı yükselişi rekorlara sahne oldu ve değeri yüzde 30 arttı. Bitcoin ise daha da iyisini yaptı ve bu yıl yüzde 65 değer kazanarak neredeyse 9.000 sterline yükseldi.

Dijital altın mı?

Altın şu anda dünyada güvenli liman olgusu ve nakite dönüş dönemleri için moda yatırım aracı. Tüm dünyada hükümetler para basıp harcamalarını artırırken, altın, sınırlı miktarda olmasından dolayı enflasyona karşı koruma sağlıyor. Aynı zamanda yatırımcıların ekonomiye ilişkin endişe duydukları zamanlarda “güvenli liman” işlevi görüyor.

Telegraph Money'e konuşan bir İngiliz fon yönetim şirketi, tanınmış bir fona altın yatırımının bir parçası olarak Bitcoin eklemeyi düşündüklerini belirtti.

Fonun araştırmasına göre Bitcoin, en iyi senaryoda, iki yıl içinde 40.000 - 50.000 dolar arasında işlem görebilir. Bir Bitcoin şu anda yaklaşık 11.700 dolardan alıcı buluyor.

Bazı yatırımcılar, Bitcoin'in altına benzer özelliklere sahip olduğunu ve bu nedenle, korona virüsün sebep olduğu ekonomik belirsizlik içinde düşük faiz ortamına bağlı olarak güçlenebileceği öngörüyor.

Uzmanlara göre Bitcoin'in arzı da altın gibi sınırlı bir cevher. Madencilikle çıkartılabilecek sadece 21 milyon adet Bitcoin 2150 yılına kadar elde edilebilecek. Şu anda piyasada 18.4 milyon adet Bitcoin var ve kripto paranın sınırlı arzı fiyat yükselişini destekleyebilir.

Altında yeni hedef 2.500 dolar mı?

Warren Buffett’den 563 milyon dolarlık altın yatırımı

JP Morgan: Yaşlılar altına gençler Bitcoin'e yatırım yapıyor

Bitcoin mi, Ethereum mu, hangisi daha karlı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)17 Ağustos 2020 18:06

    Arkadaşlar bitcoin her yeni cripto paranın babası. o bakımdan hep ihtiyaç olacak. her daim var olacak. bir çok ülke dijital para çıakrtmaya başladı. bazı ülkeler bu coine yasak getirebilir.Ama yinede varlığını bu coin sürdüretek. Düşünün... 5 tl lik altın alabilir, ister usd, ister sterlin  vb ülke parasına yatırım yapabilir... dünya borsalarında n 10 tl lik yada 100 tl lik hisse senedialabilir... her ay 5 tl yada 50 tl lık altın alabilirsiniz... komisyon oranı düşük. istediğin an 7/24 rahatça al-sat. ister pc de sakla, ister kodu usb ne al sakla. yada soğuk hava depolu sitelerde sakla. alış veriş yap vede paranı istersen faize ver sitede... bunları bitcoin gibi platformlarda yapabiliyorsunuz. eksiler : site hackleri, bazı ülkelerin yasak koyması, bazu devletlerin vergi koyması, vb olabilir. Ama her devlet sanal paraya aynı platformlara uyum sağlayarak girecek. o bakımcan bitcoin alt yapısı en ucuz olanı, hazır kurulu alt yapı var global bir ağ...

  • Eren17 Ağustos 2020 15:20

    Hiç bir reel Karşılığı olmayan hayali işler, sözde arz talep değeri. Binden dazla coin şirketi kuruldu, baxıları paraları toplayıp yok oldu. Bitcoin destekleniyor ki yeni coinleri arkadından çekme yeni umutlarla yeni coinler pazarlamaya olanak olulturma. Zamanı gelince hepsi hokus pokus yok olacak. Öyle bir site ve sistem kalmayacak Herkesin coini hayal olacak

  • Gerçekler 17 Ağustos 2020 15:16

    Operasyonlar bitti mi bütün coinlerin fişi çekilir. Kafasına esen bireyler vwya şirketler sadece binlerce dolarlara maliyetle coin sitesi kuruyor “coin ihrac edip” kişisel cüzdanlarına yüzlerce veya milyarlaca dolar atıp büyük öiktar kazanıyorlar. Ve de devletlerin paradıba ihtiyac sürekli azalacak. Devletlerde buna izin verecek! Sağlamar bitsin ve devletin içindekilerde bu ssağmadan paylarını alınca, bu saçma sapan coin sitelerinin fişleri bir bir çekilir. Bir bakmışsınız öyle bir sşte ve hesabınız yok!