E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin 50 bin doları görmeli---

Bitcoin 50 bin doları görmeli

Bitcoin 50 bin doları görmeli
07 Şubat 2021 - 11:56 borsagundem.com

Bitcoin fiyat hareketini değerlendiren analist Michael van de Poppe, kısa vadede 50.000 dolara işaret etti

Bitcoin fiyatı, MicroStrategy'nin 1.400'den fazla şirkete BTC satışa sunmasından birkaç gün sonra, 35.000 dolarlık kritik seviyeyi aştı ve 6 Şubat itibarıyla 40.000 doların üzerinde işlem görmeye başladı.

Bu haftanın başlarındaki hareketler göz önünde bulundurulduğunda, 35.000 doların üzerindeki bu kırılım, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmak için önemli bir adımdı. 40.000 dolardaki son engel, BTC'nin tüm zamanların en yüksek seviyesinden çıkmasını geciktirirken, geçen hafta itibarıyla altcoin fiyatlarına olumlu yansıdı.

CME vadeli işlemlerinde Ether (ETH) para biriminin eklenmesi, önümüzdeki hafta piyasa momentumunu değiştirecek mi, yoksa Bitcoin tırmanışına devam mı edecek mi? Analist Michael van de Poppe değerlendirdi.

Bitcoin, tüm zamanların en yüksek seviyesinden önce nihai direnci kırmalı
4 saatlik Bitcoin'in grafiği, 35.000 doların üzerinde güzel bir kırılma olduğunu gösteriyor. Bunun akabinde de 40.000 dolara doğru sağlıklı bir yükseliş gözlendi. 38.000 dolar seviyesi zayıf da olsa reddedildi. Ancak büyük bir direnç olarak çalışmadı.

38.000 dolar seviyesi, Elon Musk tarafından oluşturulan yoğun ilgi sırasında, Bitcoin için direnç görevi gördü. Haliyle Bitcoin'in tekrar 35.000 doları aşması durumunda 38.000 dolarlık direnci bir kez daha çalışması yerine kırılması ve 40.000 dolara devam edilmesi şaşırtıcı olmadı.

Bu 40.000 dolarlık alan, tüm zamanların en yüksek seviyelerinden önce kırılması gereken son engel.

Bitcoin için sonraki kritik alanlar neler?
Günlük Bitcoin grafiği, fiyatın sonraki hedeflerini tanımlamak için kullanılabilir. Bitcoin'in fiyatı 40.500 dolarlık alanın üzerinde kapanış elde ederse, Fibonacci uzatma tahmin üretilebilir.

Bu gösterge kullanılırken, en yaygın seçenek olan 1,618 Fibonacci seviyesi tercih edilir. Bu seviye, Bitcoin için potansiyel fiyat hedefi 50.000 dolara koyuyor.


Ancak, Bitcoin'in fiyatı son aylarda zaten önemli bir ralli yaşadı. Bu nedenle, önceki tüm zamanların en yüksek seviyesinin üzerinde net bir kırılma, bu seviyedeki net bir destek/direnç dönüşümü ile tamamlanmalı. Aksi takdirde, geçmişte de olduğu gibi, menzile bağlı yapının devam etmesi muhtemel.

Yukarıdaki grafikte, Bitcoin fiyatının yakın zamanda en yüksek seviyenin üzerine çıkmaya çalıştığı (yarılanmadan sonra) ancak başarılı olamadığı ve bunun akabinde de menzil içinde yatay ilerlediği ortaya çıktı. Bununla birlikte, 42.000 doların ötesindeki tüm zamanların en yüksek seviyesinin üzerinde görülecek bir kırılım, analist Michael van de Poppe'un iddiasına göre Bitcoin'in fiyatını 50.000 dolara kadar çıkarmalı.
(Emre Günen /Cointelegraph)

Çin’de 11 yeni korona vakası kaydedildi

Hamsi fiyatları av yasağının kalkmasıyla yeniden düştü

Fenerbahçe yenilgisi olmayan tek başkan

Normalleşme için tarih verildi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)