E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHamsi fiyatları av yasağının kalkmasıyla yeniden düştü---

Hamsi fiyatları av yasağının kalkmasıyla yeniden düştü

Hamsi fiyatları av yasağının kalkmasıyla yeniden düştü
07 Şubat 2021 - 11:08 borsagundem.com

Hamsi avcılığındaki kısmi durdurma kararının kalkmasının ardından yeniden tezgahlara dönen taze hamsinin fiyatı düştü

Balık Satıcıları Odası İkinci Başkanı Kenan Balcı, küçük hamsi avının durdurulması için uygulanan yasağın kaldırıldığını hatırlatarak, "İyi hamsiler kıyı şeridine gelince tekrar serbest bıraktılar. Bir bölgede avlanan hamsiler 60 lira iken, bugün hemen fark etti, 30 liraya düştü. Hem iri hem de çok lezzetli hamsiler" dedi.

‘Hamsilerin tam oynak zamanı’
Balcı, yasaktan önce avlanan hamsilerin boyunun 5 santimetreye kadar düştüğünü anlatarak, bunun küçük hamsilerin kıyı şeridinde olması ve yavru hamsilerin derinlere gitmemesinden kaynaklandığını ifade etti.

Vatandaşların hamsiye yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Balcı, "Ümitliyiz, çünkü hamsilerin tam oynak zamanı. İnşallah yarı fiyatına düşer" diye konuştu.

Fenerbahçe yenilgisi olmayan tek başkan

Normalleşme için tarih verildi

Özel sektör borç batağında

Borsa alternatifi olmadığı için yükseliyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bahar07 Şubat 2021 15:25

    Avlanma tekniklerinin gelişmesi ile denizleri dibine kadar sıyırıyorsunuz. Balık küçükmü hiç bakmadan kedi maması için yada konserve için fabrikalara gönderiyorsunuz? Sonra suçu denizde yaşayan yunuslara yada balinalara atıyorsunuz. Para için daha çok kazanmak için, biz onların dünyasını istila edip, hakkımızdan fazlasını alıyoruz. İnsanoğlu çok acımasız. İnşallah balık çiftiklerinin sayısı artar ve avlanma 2 yılda bir olur.