E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST verilerle yön bulacak---

BİST verilerle yön bulacak

BİST verilerle yön bulacak
15 Şubat 2017 - 09:39 borsagundem.com

Borsa İstanbul bütçe verisi ve ABD enflasyon verisine göre yön çizebilir

BIST 100 ENDEKSİ HİSSE BAZLI DÜŞÜŞLERLE HAFİF GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi dün son iki haftadaki 87,000-89,500 bandında kalmaya devam ederken günü %0,6 düşüşle 88,082 seviyesinden tamamladı. Halk Bankası’nın beklentilerin önemli ölçüde altında kar açıklayarak %6 gerilemesi BIST 100 Endeksindeki düşüşte etkili oldu. Dün açıklanan verilerden Aralık ayı cari açık verisi aylık bazda 4,2 milyar US$ ve yıllık bazda 32 milyar US$ seviyesinde gerçekleşti. Cari açık yıllık bazda yatayda kaldı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
FED YELLEN KONUŞMASI İLE BİRLİKTE FAİZ ARTIRIM BEKLENTİSİ GÜÇLENDİ…
SAAT 11:00 TÜRKİYE BÜTÇE AÇIK VERİSİ… SAAT 16:30 ABD ENFLASYON…

FED Başkanı Yellen’in dün Senato’daki konuşmasında öne çıkan başlıklar 2017’de beklenenden daha fazla faiz artırımı olasılığına dikkat çekmesi ve faiz artırımında geç kalma endişesini de belirtmesi oldu. Bununla birlikte Mart ayında faiz artırım olasılığı biraz yükselirken bunun öncesinde belirleyici olan parametreler Trump’ın bütçe/vergi planları ile 03 Mart Cuma günü açıklanacak ABD istihdam/ücret verileri olacak. Bugün sabah itibariyle Asya piyasaları değer kazanan dolar eşliğinde hafif yükselişte.
Bugün BIST 100 Endeksi açısından Türkiye bütçe açık verileri ve ABD enflasyon verilerini izleyeceğiz. BIST 100 Endeksi’nin bugün de yatay eğilimini korumasını beklemekteyiz.

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,3 düşüşle 108,775 seviyesinden tamamladı.Şubat vadeli kontratın bugün 108,0-110,0 bandında yatay hareketine devam etmesini beklemekteyiz.

USDTRY Kontratı

Dün Türk Lirası pozitif ayrışan para birimleri arasındaydı. Türk Lirası dolar karşısında günü %0,57 değer kazancı ile tamamladı. Gelişen ülke para birimlerinin performansına bakıldığında Türk Lirası dolar karşısında en fazla değer kazanan para birimi olarak ilk sıralarda yer aldı. USDTRY kontratı dünü %0,9 değer kaybı ile 3,6650 seviyesinden tamamladı. Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Dün dünya genelinde doların değerlenme sürecine girme eğilimi sonrası altın geçtiğimiz hafta görülen kazançlarının bir kısmını geri verse de gün sonuna doğru görülen tepki alımları birlikte günü dolar karşısında yatay seyir ile tamamladı. Altın kontratı ise dünü %0,5 değer kazancıı ile 1228 seviyesinden tamamladı. Bugün Altın kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün Fed Başkanı Janet Yellen konuşması sonrasında gelişmiş ülke para birimleri dolar karşısında zayıf seyir izledi. EURSD paritesi dün 1,0560 seviyesine kadar gerileme kaydederken, euro dolar karşısında günü %0,19 değer kaybı ile tamamladı. EURUSD kontratı ise dünü %0,1 değer kaybı ile 1,0590 seviyesinde tamamladı. EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)