E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBIST 30'da hisselerin hareketli ortalamaları---

BIST 30'da hisselerin hareketli ortalamaları

BIST 30'da hisselerin hareketli ortalamaları
25 Nisan 2022 - 08:19 borsagundem.com

Borsa 30 Endeksi’ndeki hisselerin fiyatının 3, 5, 20 ve 50 günlük hareketli ortalamalarına göre bulunduğu seviyeyi listeledik. Listeyi inceleyerek hisselerin trendlerini gözlemleyebilirsiniz.

BORSAGUNDEM.COM

Hareketli ortalamalar trend takipçisi bir göstergedir. Bu anlamıyla fiyatın nereye gideceğini tespit etmekten ziyade gecikmeli olarak mevcut yönü gösterir. Geçmiş fiyatlara dayalı olduğu için geriden gelir. Bollinger bantları ve MACD gibi indikatörlerin hesaplanmasında yer alır.

Hareketli ortalamalar trend takibinde, destek ve direnç noktalarının belirlenmesinde yardımcı olur. Farklı zaman dilimleri ele alınarak gösterge oluşturulabilir. Biz bu çalışmada 3,5, 20 ve 50 günlük hareketli ortalamaları listeye aldık. Hareketli ortalamaların birbirini kesmesi sinyal olarak değerlendirilir. Kısa vadeli hareketli ortalamanın uzun vadeli hareketli ortalamayı aşağıdan yukarı kesmesi halinde bu fiyatın kısa vadede çıkacağı şeklinde okunur. Kısa vadeli hareketli ortalamanın uzun vadeli hareketli ortalamayı yukarıdan aşağı kesmesi halinde ise kısa vadede fiyatın düşeceği şeklinde yorumlanır.

Fiyatın ortalamaların üzerinde hareketini koruması hisse senedinin hareket yönündeki trendini koruduğu şeklinde okunabilir. Ancak karar verirken tek bir göstergeye göre karar verilmemesi diğer değerleme kriterlerini de göz önünde bulundurulması gerektiğini unutmamalı.

BIST 30 İÇİN HİSSELERİN HAREKETLİ ORTALAMALARI

Göstergeleri al-sat-tut veren hisse listesi

 

Günün önemli şirket haberleri 25/04/2022

 

Garanti Bankası'ndan rekor kâr

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)