E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST-100 endeksi 100 bin olur mu?---

BİST-100 endeksi 100 bin olur mu?

BİST-100 endeksi 100 bin olur mu?
13 Nisan 2016 - 07:40 borsagundem.com

Merkez Bankası ataması ile piyasalarda oluşan iyimser hava iyice pekiştirilmiş oldu. Peki bu pozitif ortamda yükselmeye devam eden Borsa İstanbul, 100 bini görür mü?

Yeni yıla 70 bin puan seviyelerinin hemen üzerinde başlayan Borsa İstanbul, yılın ilk çeyreği geride kalırken 90 bin seviyelerine doğru hareketlendi. Fed'in faiz artışları konusunda 2015 yılının sonlarına göre daha temkinli bir görünüme bürünmesi, ülkelerin faiz kararları ile Türkiye başta olmak üzere gelişmekte olan ekonomilerin lehine kararlar alması gibi etkenler bu artışta önemli bir rol oynadı.

Sadece yurtdışı gelişmeler değil yurtiçinde enflasyon başta olmak üzere gelen olumlu ekonomik göstergeler, Merkez Bankası'nın doğru para polikası ile bu gelişmeler desteklendi ve endeks 90 bine doğru adım adım ilerliyor.

Peki, önümüzdeki süreçte tarihi zirve olan ve 93 bin 398 puanlık (22 Mayıs 2013) rekor geçilebilir mi? 100 bin olan psikolojik seviye aşılır mı?

DEĞİL 100 BİN, 90 BİN BİLE ÇOK ZOR!

Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Sağman, Borsa İstanbul 100 Endeksinin, 90 binlere ulaşma ihtimalinin çok çok düşük olduğu görüşünde.

Borsa İstanbul'un 90 binlere ulaşması için bonon faizlerinin yüzde 9'ların altına inmesi gerektiğini belirten Sağman, "Ben endeks için 85 - 86 bindeki dirençlerin şu aşamada kırılabileceğini, bu seviyelerin üzerinde kalıcı olabileceğimizi düşünmüyorum. Böyle bir senaryodan bahsetmemiz için yurtdışında bizim lehimize olumlu seyreden havanın ikinci yarısında da sürmesi gerekiyor. Ancak böyle bir ihtimalde bile 100 binleri aşılması çok zor. şeklinde konuştu.

Hüseyin Koyuncuoğlu / Habertürk

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)