E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBİS Enerji o santrali üretime geçirmeye çalışıyor---

BİS Enerji o santrali üretime geçirmeye çalışıyor

BİS Enerji o santrali üretime geçirmeye çalışıyor
12 Şubat 2019 - 18:05 borsagundem.com

BİS Enerji tahvillerinin yapılandırılması sürecinde elektrik üretim santralinin yeniden faaliyete geçirilmesi için çalışıyor

BİS Enerji, tahvillerinin yeniden yapılandırılması sürecinde, pozitif FAVÖK yaratılması amacıyla bünyesindeki elektrik üretim santralinin yeniden faaliyete geçirilmesi için bir şirketle Nisan ayında anlaşma yapılmasının hedeflendiğini duyurdu.

Borsa İstanbul, Bis Enerji'yi tahvil ödemelerindeki aksama nedeniyle Eylül ayında uyarmıştı. Şirket, 30 milyon TL nominal değerli tahviline ilişkin 14 Aralık'ta yapması gereken ana para ödemelerinin ve birikmiş kupon ödemelerinin yeniden yapılandırılması kapsamında tahvil alacaklısı yatırımcılarla mutabakat görüşmelerine başlamıştı.

Enerji'den KAP'a yapılan açıklamada, şirket bünyesindeki elektrik üretim santralinin yeniden faaliyete geçirilmesine ilişkin kreditör bankalar ve kamu kuruluşları ile yürütülen görüşmelerde, borçların ödenebilmesi açısından bir an önce yeniden faaliyete geçirilmesinin en doğru yöntem olduğu konusunda görüş birliğine varıldığı belirtilerek şöyle denildi:

"Biri barter (doğal gaz ile elektrik takası) metodu, diğeri ise tesislerin kiralanması olmak üzere iki ayrı modele ilişkin olarak enerji sektöründen iki ayrı şirketle fizibilite çalışmaları yapılmış ve pozitif FAVÖK oluştuğu görülmüştür.

Ana kreditör bankanın da desteği ile bu iki şirketten birisi ile 2019 yılı Nisan ayı içerisinde anlaşma yapılması ve konuya ilişkin yasal prosedürlerin de tamamlanması ile 2019 yılı Temmuz ayında tesisin yeniden faaliyete geçirilmesi hedeflenmektedir."

Açıklamada, tahvillerin yatırımcılarıyla borçların yeniden yapılandırılması için gerekli olan protokolün hazırlanmakta olduğu ve yeni bir ödeme planı için gerekli çalışmaların yapılmakta olduğu belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)