E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBir ilde 30 sınıf karantinaya alındı---

Bir ilde 30 sınıf karantinaya alındı

Bir ilde 30 sınıf karantinaya alındı
27 Eylül 2021 - 20:49 borsagundem.com

Kars İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, yüz yüze eğitimin başlamasının ardından bazı okullardaki öğrencilerin koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle 30 sınıfın karantinaya alındığını açıkladı

Korona virüs tedbirleri altında 588 okul ve 3 bin 563 sınıfın bulunduğu Kars'ta başlayan eğitim öğretim döneminin üç haftalık sürecinde bazı okullardaki öğrencilerin test sonucunun pozitif çıkması sonucu 30 sınıfta karantina uygulaması başlatıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, Atatürk İlkokulunu ziyaretinin ardından gazetecilere, okullarda maske, mesafe ve temizlik konularında tüm kurallara uyulduğunu söyledi.

"Kapalı okulumuz bulunmuyor"

Yeni eğitim öğretim yılı için Milli Eğitim Bakanlığından kente 435 bin lira geldiğini bildiren Acay, "Bu parayla maske ve el dezenfektanı aldık. İl, ilçe ve köylerimizdeki okullarda maske ve dezenfektan sorunu bulunmamaktadır. İhtiyacı olan öğrenci ve öğretmene maske ve dezenfektan ulaştırılıyor." dedi.

Acay, şunları kaydetti:

17 Eylül'de 20 sınıfımız kapalıydı ve 14 günlük karantina süreci haftaya cuma bitiyor ve öğrencilerimiz kaldıkları yerden eğitim öğretime devam edecek. 17 Eylülden bugüne ise 10 sınıfımız daha karantinaya alındı ve toplamda 30 sınıfımız karantinada. Kapalı okulumuz ise bulunmuyor.

 

Erdoğan'dan Kabine sonrası yüz yüze eğitim açıklaması

 

Eğitime aran veren sınıflarla ilgili endişelendiren seyir: Bakan Özer paylaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum27 Eylül 2021 23:17

    Çocuklar kendilerini nasıl koruyacak. Mümkün mü? Üniversitelere verdiğiniz hibrit modeli, liselerde ortaokullarda neden uygulamıyorsunuz. Aciller yoğun. Doktorlar, sağlık personelleri ne yapsın.Geleceği öngöremeyiz. Ama yakın planlar yapabiliriz. Tam gün okul yerine temel dersler, matematik, türkçe hibrit olabilir. Diğer tüm dersler uzaktan verilebilir. Liselerde devamsızlık süreleri kaldırılabilir. Sayısal dersler hibrit, sözel dersler online verilebilir. Sakıncası ne olabilir? Böyle çok daha zor. Çocuklar yarı aç yarı tok.Peki siyasilerimizin çocukları, torunları bizim çocuklarımızla aynı imkanlarla mı eğitim görüyor? Empati ve gerçeklik çok önemli.