E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBinlerce öğretmenin kişisel bilgileri hack'lendi---

Binlerce öğretmenin kişisel bilgileri hack'lendi

Binlerce öğretmenin kişisel bilgileri hack'lendi
28 Nisan 2020 - 10:11 borsagundem.com

İstanbul'da 'Kendini Geliştir Geleceği Değiştir' adlı proje kapsamında 'Strateji Üsküdar' programına katılan öğretmenlerin kişisel verileri hack'lendi. Eğitimin görüntülü konuşma programı 'Zoom' üzerinden gerçekleştirileceği ilan edilmişti.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İtri28 Nisan 2020 10:36

    Mesele 1 milyon yazılımcı yetiştirmede değil, 1 tane bile hırsız yetiştirmemede de. Hırsız içerde olunca, kapı kilit tutmaz haliyle.

  • Mucise Reis ;)28 Nisan 2020 10:27

    Mantık şu. truva atı. Senin pc kale gibidir. kale dışına bazen çıkarsın. kontrollü ve bilinçli olarak. Örnek: web site, crome, explorer, w w w  yazar sitelere gider gezersin. 80. port bunu kullanır. sistemler böyledir hepsi. port= kapı dır. sen web sitesi ile gezer, kapatırsan bu kapıda kapanır. crome ile gezerken nette, 80 porttan içeri bişe girmez. sen sadece kullanırsın. işin biter kapatırsın. sorun yok, Truva atı.: işte bazı sitelerde bazı küçük programlar var. istemle yada istemsiz bunları çalıştırır, yada pc ye yüklerse, AT pc ne girmiş demektir. bu, belgelerde, mp3 de, mail adresde, oyun içi, bazı sahte isimli vaateden uygulamlarda. senin gönüllü çalıştırdığın küçük şeylerdir 1 kaç saniye çalıştırıdnmı tamam. aslında sen, o program ile, başka port kapısı açıyorsun. dışarıdan biri, sistemine girecek kapıyı sana açtırmış oluyor. cep telde böyle, pcde, antivürsler ne işe yarar ? onuda yazayım.

  • ye28 Nisan 2020 10:23

    Çok kolay bu işlemler. O bakımdan, herkes her üye aldığı kişiler için, a dan z ye kişisel bilgileri vermeden üye olmalı. Yada, sanal kart tarzından E devlet sistemi herkeslere 2. bir güvenlik sistemi ile bazı kurum ve kuruluşlara üye kaydını onaylamalı. Ana taban daima güvende larak, 2. cil sanal kart tarzı Tc no ile işlem yapılabilmeli. aynı **************46 kredi kart no girince, kredi kartı algılayan sistemler yapmak gibi. Bu işler aslında kolay. Hemde çok kolay.