E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBimeks'de borç yapılandırma yürürlükte---

Bimeks'de borç yapılandırma yürürlükte

Bimeks'de borç yapılandırma yürürlükte
31 Mayıs 2017 - 08:05 borsagundem.com

Bimeks'in banka ve finans kuruluşları ile yaptığı sözleşme yürürlüğe girdi

Bimeks,10 Ocak 2017 tarihinde borç yapılandırılması ile iligli olarak finans kuruluşlarıyla mutabakat imzalamıştı.Bankalarla yapılan mutabakat sözleşmelerinin imzalarının 30/05/2017 tarihinde atılarak yürürlüğe girdiğini bildirdi.Böylece şirketin borçları bilançoda baskı oluşturmayarak kısa vadeden orta ve uzun vadeye yayılmış olduğu belirtildi.

Şirketin KAP açıklaması şöyle:

Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret A.Ş.nin, finansal kuruluşlar nezdindeki finansal borçlarının/yükümlülüklerinin, gönüllü yapılandırma kapsamında uzun vadeli bir plana yayılması maksadıyla bir Mutabakat Zaptı imzalanmış ve 10 Ocak 2017 tarihli bir Özel Durum Açıklaması ile duyurulmuştu.
Bilahare, Mutabakat Zaptı'nda belirlenen prensiplere uygun olarak, banka ve finansal kuruluşlarla yapılan Sözleşme'nin imzaları 30.05.2017 tarihinde tamamlanmış ve Sözleşme yürürlüğe girmiştir.
Buna göre
1. Toplam 266.216.455 TL tutarındaki finansal borç/yükümlülük, 1 yılı ödemesiz 6 yıl vadeye yayılmıştır.
2. Anapara ödemeleri 5 yıl boyunca artan oranda ödenerek Şirketin nakit akışının üzerinde baskı oluşturmayacaktır.
3. Sözleşme için uygulanacak olan faiz oranı TRLIBOR+3 olarak belirlenmiş olup, 2017 ve 2018 yıllarında faiz yıllık % 9 ve % 10 olarak uygulanacak, oluşan faiz farkları takip eden yıllarda
ödenecektir.
4. Sözleşmenin yürürlüğe girmesi ile birlikte, Şirketin finansal yükümlülükleri bilançoda kısa vadeden orta ve uzun vadeye geçmiş olacaktır.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakkı kara23 Şubat 2018 22:19

    O kadar pahalıya ürün satarlarsa olacağı bu. Birde cep telefonlarının taksit olayının kalkması ve bunun yanında bilgisayar satışlarındaki taksit sınırlandırması duman etti. Vatan yine banka kredisi tuzağıyla satış yapıyor olsa da öyle görünüyorki conta yakması yakındır hepsinin. Tabi devletin aldığı yok vergidir yok ötv dir yok trt payı şu payı bu payı olunca yurt dışında 1000 lira olan ürün bizde 3500 liraya çıkınca derken derken sonuçları ortada. Birde bimeks çok acele büyümeye kalktı. Darty'i al, electrworld'u al al da al nereye kadar? buraya kadar.

  • ali çakar31 Mayıs 2017 09:22

    yatacak yeri yok başta kendi şirketi olmak üzere bir sürü ne idüğü belirsiz adama vatandaşın parasını peşkeş çeken başkan var ya o başkan...senin yanman için gsray ve bimeks yeter ama nerdeee bu ülkede o adalet..

  • gizli müşteri31 Mayıs 2017 09:15

    gizli müşteri olarak denetim yapıyorum, satışlar kötü uzak durun derim.

  • AH BİMEKS31 Mayıs 2017 08:59

    1,25 maliyetle girdim 0,81 çıktım..büyük zsarar yazdım.. bu haberle zannımca bir saman alevi gibi yanıp söner..çünkü maalesef mağazalar içler acısı..düzelmesi müşterileri toparlaması zaman alır...ytd.

  • Mağazaları kapanıyor. satışları ço kötü..31 Mayıs 2017 08:41

    Bazı anadolu illerindeki mağazaları kapatmışlar. İçerde adam yok. O giderleri nasıl karşılayacaklar ki. Bilgi işlem ürünleri 1 sene içinde satılmazsa zaten o ürün eski teknoloji kalır alıcısı da olmaz. o yüzden stokları da sorunludur.