E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBİM'den yatırım atağı---

BİM'den yatırım atağı

BİM'den yatırım atağı
10 Mart 2016 - 06:34 borsagundem.com

2015’i yüzde 21 büyüme ve 17 milyar TL ciroyla kapatan BİM hedef büyüttü. BİM’den Haluk Dortluoğlu, 2016’da 700 milyon TL yatırım yaparak 600 yeni mağaza açacaklarını söyledi

Gıda perakendesi zinciri BİM-Birleşik Mağazalar A.Ş., 2015 yılını yüzde 21 büyüme ve 17.4 milyar TL ciroyla kapattığını duyurdu. Geçen yıl 2 bin 595 kişiye yeni iş sağlayan BİM’in çalışan sayısı da 30 bini aşarken, mağaza sayısı da 5 bine ulaştı. Firma geçen yıl 470 mağaza açtı. Paylaşılan bilgilere göre, BİM’in karlılığında ise yüzde 48 büyüme gerçekleşti. Özel markalı ürünlerin satışı ise, bir önceki yıla göre yüzde 21.5 oranında artarak 12.2 milyar TL düzeyine çıktı.

BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, BİM’in güçlü ve sürdürülebilir büyümesi, yüksek tüketici güveni ve her yıl sağladığı güçlü istihdam artışıyla sektörde ve Türkiye ekonomisinde istikrar ve güven unsuru olduğunu söyledi.

‘Hızlı büyüyoruz’

Tüketici güven endeksinde son üç yıldır birinci şirket olduklarını aktaran Aykaç, “En çok insan çalıştıran üçüncü şirket ödülüne sahibiz. Ayrıca SGK’nın en çok prim ödeyen kuruluşlar ödülünde perakende sektörü birinciliğini ve Türkiye üçüncülüğünü kazandık. Küresel perakende sektörünün yükselen yıldızıyız. Deloitte’un ‘2016 Perakende Sektörünün Küresel Güçleri Raporu’nda 153’üncü sırada yer aldık. Ayrıca küresel perakendeciler arasında en hızlı büyüyen 21. perakendeci olduk. Ekonomiye değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

600 yeni mağaza

BİM İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu ise, temel gıda maddeleriyle ilgili 2 yıldır değişmeyen fiyatları hakkında, “Bu tablo enflasyonla mücadelede ve müşterilerimize sadakat konusunda duyduğumuz büyük sorumluluk duygusunun en açık kanıtı” dedi.

Dortluoğlu, büyümelerinin en temel nedeninin müşterileriyle aralarında kurdukları karşılıklı güvene dayalı ilişkiden kaynaklandığını belirterek, 2016 hedeflerini şöyle aktardı: “Büyüyoruz çünkü müşterilerimizin bize olan teveccühü büyüyor. Büyümemizin en temel gücü onların bize olan sarsılmaz güveni. 2016’da yine büyüme hedefimiz çift haneli. Yüzde 20 oranında bir büyüme öngörüyoruz. 700 milyon TL yatırım yaparak altyapımızı güçlendirmeyi ve en az geçen yılki kadar yeni mağaza açarak 3.500 kişiye yeni istihdam sağlamayı hedefliyoruz. 600 yeni mağaza hedefimiz var. Ayrıca bu süreçte gerek yurtiçi, gerekse yurtdışı yatırımlarımızla büyüme planlarımız aynen devam edecek.”

Fas ve Mısır’da büyümeye devam

BİM’in, yeni perakende konsepti FİLE’nin de 2015’te başarılı bir yıl geçirdiği belirtildi. Tüketicilerin büyük ilgi gösterdiği FİLE mağazalarının sayısı geçen yıl 9’a çıktı. BİM’in tüketiciye sunduğu indirimli perakende iş modeli Fas ve Mısır’da da büyümesini sürdürüyor. BİM, 2015 yılını Fas’ta 279, Mısır’da ise 140 mağazayla kapattı. Dortluoğlu, bu yıl 15 yeni File mağazası açacaklarını ve 3 bin 500 kişiyi daha işe alacaklarını söyledi. Dortluoğlu, 2016’da Fas’ta 80, Mısır’da ise 100 yeni mağaza açma planları olduğunu da açıkladı.

Taze hazır gıda satışı başlıyor

Galip Aykaç, mağazalarındaki ürün çeşitlerini artırmayı sürdüreceklerini de kaydederek, “Örneğin çalıştığı için yemek yapmaya fırsat bulamayan kadınlar için taze hazır gıda satışına başlıyoruz. 300 mağazamızda test amaçlı başlayan satışımız rağbet görürse tüm mağazalarımıza yayacağız. Nohutlu pilavdan tas kebabına, çorbadan böreğe 27 çeşit ürün olacak” dedi. Marketlerin et ve sebze-meyveleri yüksek kar marjlarıyla sattığına ilişkin iddiaları da yanıtlayan Aykaç, “Yüksek et ve sebze-meyve fiyatlarında faturanın perakendeciye kesilmesi yanlış. Bu noktada yetkililerin yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum. Konuyla ilgili gümrük bakanlığı’yla bir araya geleceğiz” yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)