E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden'ın ikinci dönem şansı tükeniyor---

Biden'ın ikinci dönem şansı tükeniyor

Biden'ın ikinci dönem şansı tükeniyor
20 Ocak 2023 - 05:01 borsagundem.com

Reuters/Ipsos ortaklığıyla, 13-15 Ocak'ta yapılan ankete göre Amerikalıların yüzde 60'ı ABD Başkanı Joe Biden'ın başkanlığını desteklemiyor.


ABD'de düşen enflasyon oranları ve Temsilciler Meclisi Başkanlığı seçimi sürecinde gün yüzüne çıkan Cumhuriyetçiler arasındaki bölünmüşlüğe rağmen ofisinde ve evinde "gizli belgeler" çıkan ABD Başkanı Joe Biden'a halk desteği yüzde 40 civarında oldu.

Bu oran Biden'ın Ekim 2021'de en yüksek seviyeye ulaştığı onay oranı olan yüzde 44,1'in 4 puan altında olmasıyla dikkati çekti. Başkanlık koltuğuna oturduğundan beri başta COVID-19 salgını ve yüksek enflasyon rakamları ile mücadele eden Biden'a halk desteği, 2022'nin mayıs ve haziran aylarında ise yüzde 36'lara kadar gerilemişti.

Biden başkanlık için adaylığını resmi olarak duyurabilir

Başkan Biden, 2024 başkanlık seçimlerinde "aday olma niyetinde" olduğunu duyurmuş ancak henüz bu konuda resmi açıklama yapmamıştı.

Amerikan basınına göre, 7 Şubat'ta yapması beklenen Ulusun Birliği konuşmasının ardından 80 yaşındaki Biden'ın adaylığını resmi olarak duyurma ihtimali yüksek.

Öte yandan, ankete katılanların yalnızca yüzde 20'si yeni Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Kevin McCarthy'e destek veriyor. Katılımcıların sadece yüzde 35'i Temsilciler Meclisi, yüzde 38'i de Senato'nun performansı hakkında olumlu görüşe sahip.

ABD'den Türkiye'ye F-16 satışı açıklaması

 

MSB'den F-35 açıklaması: ABD ile mutabık kaldık

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YILDIRIM20 Ocak 2023 10:58

    Ben yurtdışında hatırı sayılı iki tane  üniversite i bitirdim. İki dili anadilim gibi konuşuyorum. Ölene kadar veya sağlıkları bozulana kadar  siyasetciler yüzünden kendime bir türlü siyasette yer bulamadım.  Mesala Muhalefet partisin de siyaset yapmak istiyorum  bir türlü amacıma ulaşamadım.

  • Mucise Reis : )20 Ocak 2023 06:42

    Dünyaya yeni bişe vermedi. Dar kalıplı dünyasında, baskı ve ağırlık koymayı inatlığı ile yapmaya çalıştı. Gerçi ABd gibi güçlü bir ülke lideri bunları yapabilir fakat Obama gibi biraz sempatik lider lasım ABd ye. Savaştan başka bişe glemedi Trump ve Biden döneminde. İki odun kafalı insan, ellerinde güvercin zeytin dalı arkaşarında gizledikleri bombalar, roketler, silahlar. dünyayı yenıden modernize silahlar ile donattılar... Yani  1.nesil silahlar silindei2 nezilelr alındı...2 nesiller silindi, 3 nesiller alındı...3 nesiller silindi 4 nesil silahlar alındı... kimi bu yarışa yetişemedi, kimi modernizede istediğini alamadı... ABD yeniden dizayn etti dünyayı. bazı komşuların dengesi bozuldu. Her silahlanma değişimi dünyada, farklı stratejık sıcak savaşları ortaya çıkartıyor. ABD bunu yaptı. ör: f35almayan avrupada ülkeleri f35 siparişi verdi, eski tankları yeni nesiller de değiştirme kararı aldı... Biden bunu yaptı sadece.