E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden'dan petrol şirketlerine 'yüksek vergi' tehdidi---

Biden'dan petrol şirketlerine 'yüksek vergi' tehdidi

Biden'dan petrol şirketlerine 'yüksek vergi' tehdidi
31 Ekim 2022 - 23:52 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, petrol şirketlerinin aşırı kârlarıyla ilgili olarak Kongre ile çalışacağını ifade etti. Şirketlerin kârlarını azaltmamaları durumunda yüksek vergiler gibi çeşitli kısıtlamalarla karşı karşıya kalacağını belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın büyük petrol endüstrisine yönelik eleştirileri yeni bir boyut kazandı.

Biden, yüksek kâr açıklayan petrol şirketlerine 'Petrol endüstrisi Amerika'ya yatırım yapma ve Amerikan halkına destek olma sorumluluğunu yerine getirmiyor. Üretimi artırıp Amerikalıların maliyetlerini azaltmalarına yardımcı olun.' çağrısında bulundu.

Biden, "Eğer petrol şirketleri üretim ve rafinaj kapasitesini yükseltmezlerse daha yüksek vergiler ve farklı kısıtlamalarla karşı karşıya kalacaklar. Ekibim bizim ve diğerleri için uygun olan seçenekler konusunda Kongre ile birlikte çalışacak." ifadelerini kullanarak gözdağı verdi.

Şirketlerin karlarının Amerikalı tüketicilere yansıtılarak rahatlama yaratılması yerine hissedarlara ve yöneticilerin maaşlarına gittiğini belirten Biden, "Bakın ben bir kapitalistim. Bunu önceden de söylemiştim. Şirketlerin adil kârlar elde etmesiyle ve bunu yatırım ve inovasyona çevirmesiyle hiçbir sorunum yok. Ama şu an olan şey bunun yanından bile geçmiyor" dedi.

Biden, konuşmasına şöyle devam etti:

"Petrol şirketlerinin bugün rekor karları, yeni veya yenilikçi bir şey yaptıkları için değil; bu kazançları Ukrayna’daki savaşın beklenmedik bir sonucudur. Bu acımasız çatışmanın beklenmedik sonucu Ukrayna'yı harap ediyor ve dünya çapında 10 milyonlarca insana zarar veriyor. Böyle bir savaş zamanında ve tarihi karların elde edildiği bir dönemde yöneticilerin ve hissedarlarının kendi dar çıkarlarının ötesinde hareket etme sorumluluğu vardır."

Biden’ın bu çağrısı Exxon Mobil gibi şirketlerin geçen hafta açıkladığı üçüncü çeyrek bilançolarının ardından geldi.

ABD'li Exxon Mobil’in geçen hafta açıkladığı tabloya göre, şirket yılın üçüncü çeyreğinde 19,7 milyar dolarlık rekor kar elde etmişti. Şirketin geçen yılın aynı döneminde elde ettiği kar 6,8 milyar dolar seviyesinde kaydedilmişti.

Büyük petrol üreticilerinden Chevron’un karı da üçüncü çeyrekte yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 84 artışla 11,2 milyar dolara ulaşmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran01 Kasım 2022 08:01

    Hadi lan oradan zübük.  Sen zaten o şirketlerin vs. Silah tüccarlarının  ve daha Milyarca dolarlık servet üzerinde oturan alçak soylular için oradasın.  Amerika  Birleşik Şirketleri öncülüğünde her bir Dünya ülkesinde alçak soylu muhalefet karakterler kullanılarak ulus devletler ortadan kaldırılmak isteniyor. Bütün mesele bu!  Ulus devlet yapıları kanunları ve kuralları hiç edilerek derin devletin zorbalığı ile  Darwinizm homoseksüellik  Faşizm Komünizm ya da Din zorbalığı (Din de zorlama olmasa da)  toplumlara enjekte edilmek isteniyor. Sonuç ta oluşan kaos ve anarşi ortamı ile insan nesli adeta şeytanlaştırılmak isteniyor.  Bu yoruma katılmayanlara  tavsiyem lgtb ler hiç bu kadar azgın ve sapık olmamıştı ( .....neyiz Lut kavmindeyiz Var mı diyeceğin  yazılı pankartlar ile yürüyor bu sapıklar. ) Allah ın da bir planı var elbet!  (Tuzak kuranların en iyisi Allah tır.) Ayet meali.

  • Mucise Reis ;)01 Kasım 2022 07:52

    Ara seçimler geliyor,  Petrol ajanları , zabıtaları, görev başına :D ben yönetiyorum ama petrol kralları abd ekonomisine saldırıyor... :D ya geçin bu ayakları... al sana özel sektör...Cartel...Dünyayı yerken bu kurumlara ses yok, iş seçimlere ve başa gelince veryansın