E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBeymen'in yeni rotası İran---

Beymen'in yeni rotası İran

Beymen'in yeni rotası İran
12 Ağustos 2015 - 05:57 borsagundem.com

Kuzey Irak mağazalarının politik ve ekonomik gelişmeler paralelinde durgun dönemden geçtiğini belirten Elif Çapçı, İran ile ilgilendiklerini söyledi

Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı, Zorlu Center mağazalarının bu yıl yaklaşık 200 milyon liralık bir ciroya ulaşacağını söyleyerek Beymen olarak toplam 85 mağaza ve 50 bin metrekareyi aşan bir satış alanına ulaştıklarını kaydetti.

Eylem Türk'ün Milliyet'teki haberinde, 2012 yılında açılan Kuzey Irak’ta mağaza açtıklarını hatırlatan Çapçı, “Erbil mağazamız şu an bölgede yaşanan politik ve ekonomik gelişmeler paralelinde oldukça durgun bir dönemden geçiyor. Ancak, müşterilerimize aynı kusursuz hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Her şeyden önce bölgede hayatın en kısa zamanda normale dönmesini temenni ediyoruz. Bununla birlikte ticaretin de hızlanarak eski ivmesini kazanacağına inanıyoruz” diye konuştu.

MISIR TOPARLANIYOR

Aynı şekilde Kahire mağazalarının da 2011 devriminden bu yana uzun süre çok sıkıntılı bir dönem geçirdiğini vurgulayan Çapçı, “Ancak bir süredir ekonominin stabilize olmaya başladığını ve yukarı yönlü bir hareketin başladığını görüyoruz. Bununla birlikte ekonomik öngörüler Mısır’da orta-uzun vadede özellikle ithalat ve döviz bazlı sektörlerde darboğaz yaşanabileceği yönünde. Konjonktürü yakından takip ediyoruz” diye konuştu.

‘Ciroda turistin payı yüzde 40’lara ulaştı’

Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı, bu yılın ilk yedi ayında turist cirolarının toplam ciro içinde yüzde 17’lik paya ulaştığını söyleyerek, “Nişantaşı, İstinyePark ve Zorlu Center lokasyonlarındaki Beymen ve monobrand butiklerimizde bu oran yüzde 40’lara kadar ulaşıyor” dedi.
“Son bir aydır gerçekleşen cirolarımıza baktığımızda konjonktürdeki gelişmelerin henüz satışa bir negatif yansıması olmadı” diyen Çapçı, şöyle devam etti: “Beymen cirosu Temmuz ayında yaklaşık yüzde 30 büyüdü. Bu büyümenin içinde yüzde 100’ün üzerinde artan turist ciromuzun önemli bir payı var. Elbette öncelikle ülkemiz ve komşularımız için bir an evvel barışın ve huzurun tesisini istiyoruz. Ekonomik açıdan da başarı grafiğimizin devamı için bu çok önemli. Aksi takdirde iç talebin ve turist sayılarının azalacağı öngörüsü yanlış olmayacak.”

‘Resort Store’ konsepti

Çapçı, yeni yatırımlarıyla ilgili olarak da şu bilgileri verdi:
“Geçen sene açılan Bodrum Mandarin Oriental’de açılan Resort Store mağazamızın ardından bu yaz başında Bodrum Yalıkavak ve Antalya Maxx Royal’de iki yeni Resort Store mağazası açtık. Sayıları üçe ulaşan Resort Store mağazalarımız, bizim için hızla önemli bir iş kolu haline geliyor. İstinye Park Beymen mağazamızı yaklaşık 1.000 metrekare yani yüzde 25 gibi büyüterek, yeni markalar ile birlikte Home ve Kozmetik kategorilerini ekliyoruz. İzmir’de, bu yıl sonuna doğru iki yeni mağaza daha açıyoruz. Uzun yıllardır hayal ettiğimiz Bağdat Caddesi mağazası şu an inşa halinde. 2016 yılında Erenköy mağazamızı Suadiye’de Beymen için inşa edilmekte olan 5 katlı  müstakil bir binaya taşıyor olacağız.”

Yeni pazar arayışları

Beymen olarak Türkiye dışındaki perakende pazarlarıyla her zaman yakından ilgili olduklarını anlatan Çapçı, şunları söyledi:
“İran pazarı lüks segment için çok önemli fırsatlar sunan, büyük ve bakir bir pazar. Şu an dünyanın önde giden perakendecilerinin pek çoğunun İran’da esmekte olan yeni rüzgarları takip ettiğinden hiç şüphem yok. Beymen olarak İran’ı her zaman çok heyecan verici bulduğumuzu söylemeliyim. Önümüzdeki günlerde İran’a bir ziyaret gerçekleştiriyor olacağız. Coğrafi yakınlığımızın ve Mısır ve Erbil tecrübelerimizin bizi bu alanda global rekabetin birkaç adım önüne çıkardığına inanıyoruz.” 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)