E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş:2-Galatasaray:1---

Beşiktaş:2-Galatasaray:1

Beşiktaş:2-Galatasaray:1
14 Aralık 2015 - 20:01 borsagundem.com

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş, Galatasaray'ı 2-1 yenerek liderlik koltuğuna tekrar oturdu

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasındaki dev derbide Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Galatasaray'ı 2-1 yendi.

İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren derbinin 54. dakikasında, kaleci Günay'ın büyük hatasında Wesley Sneijder, uzak mesafeden topu boş ağlara gönderdi: 0-1. Golün ardından genç kaleci büyük üzüntü yaşarken, 2 dakika sonra Mario Gomez ceza alanı dışından, sol çaprazdan sert şutuyla skoru eşitledi: 1-1. 73'te Quaresma'nın yerine oyuna giren Gökhan Töre, 1 dakika sonra Beşiktaş'ı 2-1 öne geçiren golü kaydetti. Derbi Kartal'ın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonucun ardından Beşiktaş 35 puanla liderliği tekrar ele geçirdi. Zirvenin 9 puan gerisinde kalan Galatasaray ise 26 puanla 4. sırada yer aldı.

Öte yandan Galatasaray'da sakatlanan Burak Yılmaz 33. dakikada yerini Umut Bulut'a bıraktı.

MAÇTAN NOTLAR
Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasındaki derbi karşılaşmasında Beşiktaş'a konuk olan Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son oynadığı Astana maçının 11'i ile sahaya çıktı. Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Beşiktaş derbisinin kadrosunda, Kazak ekibi Astana ile Şampiyonlar Ligi'nde yapılan ve 1-1 beraberlikle tamamlanan müsabakanın 11'inde değişikliğe gitmedi. Özellikle ön liberoda Selçuk İnan'ın yanında görev vereceği oyuncu konusunda arayış içinde olan Denizli, Kamerunlu savunma oyuncusu Aurelien Chedjou'nun Astana karşılaşmasındaki performansından memnun kalması sonrası, bu mevkide de aradığı ismi bulmuş oldu. Sarı-kırmızılı ekibin başında 4. resmi müsabakasına çıkan Denizli, ön liberoda Selçuk İnan ile Kasımpaşa karşısında Emre Çolak'a, Bursaspor önünde Jose Rodriguez'e, Astana maçında ise Aurelien Chedjou'ya görev vermişti.

DENİZLİ, 2 BİN 66 GÜN SONRA DERBİYE ÇIKTI
Teknik direktör Mustafa Denizli, Süper Lig'de 2 bin 66 gün sonra bir derbide takım yönetme imkanı buldu. Son derbisine 2009-2010 sezonunda bugünkü rakibi Beşiktaş'ın başında çıkan Denizli, aradan geçen 5 yılın ardından bu kez eski takımına karşı bir derbi müsabakasında takım idare etmiş oldu. Denizli, Beşiktaş'ın başında bulunduğu son derbisinde 18 Nisan 2010 tarihinde Fenerbahçe'ye konuk olmuş ve ev sahibi ekip maçtan 1-0 galip ayrılmıştı.

CENK GÖNEN ESKİ TAKIMINA KARŞI
Galatasaray'ın yedekleri arasında yer alan kaleci Cenk Gönen, eski takımına karşı kulübede oturdu. Siyah-beyazlı ekipte 5 yıl geçiren Cenk, sezon başında Beşiktaş'tan ayrılmış ve Galatasaray'la sözleşme imzalamıştı. Cenk Gönen, Galatasaray'a karşı 6 derbi müsabakasında da Beşiktaş'ın kalesini korumuştu.

GALATASARAY TARAFTARINDAN YOKSUN
Sarı-kırmızılı ekip, Beşiktaş derbisinde taraftarından yoksun olarak mücadele etmek zorunda kaldı. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş takımları arasındaki derbi maçlarda, deplasman müsabakalarına taraftar götürmeme uygulaması yine devam ederken, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Sarı-Kırmızılı taraftarlar yer alamadı.

3 EKSİK
Galatasaray'da sakatlıkları nedeniyle 3 oyuncusu Beşiktaş maçının kadrosuna giremedi. Sakatlıkları devam eden Hamit Altıntop, Lionel Carole ve Jason Denayer, maç kadrosunda yer alamadı. Ayrıca, Jem Paul Karacan ile Sinan Gümüş de 18 kişilik maç kadrosunda tercih edilmedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)