E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş: 1 Fenerbahçe: 3---

Beşiktaş: 1 Fenerbahçe: 3

Beşiktaş: 1 Fenerbahçe: 3
09 Aralık 2023 - 18:56 borsagundem.com

Haftanın dev derbisinde Beşiktaş'ı deplasmanda 3-1 ile geçen Fenerbahçe, bir günlük aradan sonra yeniden liderlik koltuğuna oturdu


Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş sahasında Fenerbahçe'yi ağırladı. Zirve yarışını yakından ilgilendiren derbide Fenerbahçe 3-1 kazanarak haftayı 3 puanla kapattı ve averajla liderliğini korudu.

Yeni yönetim ile ilk derbi maçına çıkan ve beyaz bir sayfa açmak isteyen Rıza Çalımbay yönetimindeki Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında istediğini alamadı.

Perdeyi Dzeko açtı

Ligde Galatasaray'ın kazandığı haftada zirve yarışında yara almak istemeyen Fenerbahçe, Dolmabahçe'deki dev derbide rakibini 3-1'le geçerek arzuladığı 3 puanı almayı başardı.

Maçın henüz başında Dzeko'nun golüyle öne geçen sarı lacivertlilere Beşiktaş 24'te Chamberlain'in penaltı golüyle karşılık verdi.

İkinci yarıda galibiyeti baskını arttırarak arayan Fenerbahçe aradığı golü penaltıdan buldu.

Bir kez daha penaltı

63'te kazanılan penaltıda Dusan Tadic'in golü ile maçta tekrar öne geçen Fenerbahçe dizginleri eline aldı.

90+2'de penaltı kazanan Fenerbahçe'de Dusan Tadic'in kullandığı atığı Mert Günok kurtarmayı başardı.

90+5'te Szymanski ile bir gol daha bulan sarı lacivertliler maçın skorunu belirledi: 3-1.

İŞTE MAÇIN GOLLERİ:

Derbide 10. dakikada Fenerbahçe Edin Dzeko'nun golü ile maçta öne geçti.

Ferdi Kadıoğlu, Dusan Tadic, Edin Dzeko arasındaki üçlü paslaşma sonucunda topla buluşan Edin Dzeko, altıpas içinden gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Mert Günok'un yanından ağlarla buluşturmayı başardı.

21. dakikada Fenerbahçe'de stoper Samet Akaydin'ın, Cenk Tosun'a ceza alanı içinde yaptığı kontrolsüz müdahale sonrasında hakem Atilla Karaoğlan penaltı noktasını gösterdi.

24. dakikada Beşiktaş, Alex Oxlade-Chamberlain'in golü ile maçta eşitliği yakaladı. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Alex Oxlade-Chamberlain, yaptığı vuruşla kaleci Dominik Livakovic'in sağından meşin yuvarlağı köşeden ağlara yolladı.


İlk yarı iki takımın da attığı gollerle 1-1'lik eşitlikle geçildi.

İkinci yarıda dakikalar 61'i gösterirken Fenerbahçe penaltı kazandı. Eric Bailly'nin, Sebastian Szymanski'ye ceza alanı içinde yaptığı kontrolsüz müdahale sonrasında hakem Atilla Karaoğlan, VAR uyarısıyla pozisyonu izleyerek penaltı noktasını gösterdi.

Mert Günok penaltıyı kurtardı

63'te Fenerbahçe, Dusan Tadic'in golü ile maçta tekrar öne geçti. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Dusan Tadic, yaptığı vuruşla kaleci Mert Günok ve topu ayrı köşelere göndererek meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başardı.

Beşiktaş'ta 75. dakikada yaptığı müdahale sonrası hakem Atilla Karaoğlan Tayfur Bingöl'e direkt kırmızı kart çıkarttı. VAR incelemesinin ardından kararını değiştiren Karaoğlan Bingöl'e sarı kart gösterdi.

90+2'de penaltı kazanan Fenerbahçe'de Dusan Tadic'in kullandığı atığı Mert Günok kurtarmayı başardı.

90+6'da Szymanski maçın skorunu 3-1'e getirdi ve derbiye son noktayı koydu.

Ancelotti konuştu! Arda Güler'den haber var

 

Beşiktaş - Fenerbahçe maçının VAR hakemi belli oldu

 

Galatasaray, Adana Demirspor'u 3-1'lik skorla geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK10 Aralık 2023 15:42

    Pazartesi günü BJK hisseleri tavan tavan olur mu arkadaşlar ne dersiniz.

  • Mucise Reis ;)10 Aralık 2023 13:27

    16 yaşında biri hakemlik yapabilir... yanlış karar VAR sistemi ile anında düzeltilebiliyor :D doğru karar verene kadar sistem seni zorluyor en fazla +11 uzatma eklersin olur biter..

  • Ali10 Aralık 2023 03:21

    Böyle rezil hakemlik mi okur en az 20 faul hatalı 2 penaltıyı atladı kart yanlış. Hasan Arat kaleci hariç hepsini yollamalı Sergen i getirmeli.

  • ALİ KODUŞ09 Aralık 2023 23:30

    Türk Futbolu ölmüşte ağlayını yoktur.Bunların hiç biri avrupada bir şey yapamazlar.İlk önceleri avrupanın  alt sıralardaki takımlarını yendiler kendilerini bir şey zannedip şımardılar.Bunları basın şışırtiyor.Eğer FB nin bir kaç  golu direkten dönmese ve penaltıyı kaçırmasalar biraz daha baskılı oynasalar 7-8 tane rahat atarlar idi.Ben maçı seyir ederken artık zevk dahi almıyorum.Birde borsa da Bjk nin hisse senetleri  58.5 TL gördü pazartesi tavan tavan gider rahat 100 TL olur.Tüm hisse senetlerini birisi bir grup para babası topluyor araya düşen garibanlara döşemektedirler.yazık çok yazık.

  • Burak09 Aralık 2023 21:21

    Bjrak su futnolu .. takim olarak gezi prototosu var hadi gidelim.30 yildir bu takimi nasil tutmusum..