E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBernanke'den sert uyarı---

Bernanke'den sert uyarı

Bernanke'den sert uyarı
03 Ocak 2014 - 22:38 borsagundem.com

Bernanke'den gelişmekte olan ülkelere uyarı

Geçtiğimiz günlerde ekonomist Nouriel Roubini siyasi riskin Türkiye dahil gelişmekte olan ülkelerde olumsuz etki yaratabileceği yorumunda bulunmuştu. Dün gelişmekte olan ülkelere yeni uyarı doların patronu Bernanke'den geldi. Bernanke gelişmekte olan ülkeler için reformların genişletilmesi ve etkinliğinin artırılması uyarısında bulundu. Bernanke, ABD için ise ekonomik toparlanmanın henüz tamamlanmadığını belirtti.

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, ABD ekonomisi için 2014'in daha iyi bir yıl olabileceğini ancak ekonomideki tüm ilerlemelere rağmen, ülkedeki ekonomik toparlanmanın henüz tamamlanmadığını belirtti.
ABD'nin Philadelphia kentinde Amerikan Ekonomik Birliği'nin yıllık toplantısında konuşan Bernanke, Amerikan ekonomisinin 2014 yılında izleyeceği seyre dair iyimser mesajlar vererek, büyümeyi sınırlayan bazı faktörlerin hafifliyor göründüğünü vurguladı.
Amerikalıların mali durumlarında görülen ilerleme, emlak piyasasının daha parlak bir görünüm çizmesi gibi gelişmelerin, ABD ekonomisinin gelecek zaman diliminde büyümesi açısından iyi işaretler verdiğini belirten Bernanke, "Ancak tabi, son birkaç yılın deneyimi bize bir şeyler öğrettiyse, o da tahminlerimizde temkinli olmamız gerektiğidir" ifadesini kullandı.
 
Amerikan ekonomisinin toparlanma sürecinin tamamlandığını söylemenin de mümkün olmadığını dile getiren Bernanke, "Bu ilerlemelere rağmen, ekonomik toparlanmanın henüz tamamlanmadığı açık" dedi.
FED Başkanı olarak görev süresi bu ayın sonunda sona erecek Bernanke, ekonomideki toparlanma çabasının tamamlanmamış hedeflerinden biri olarak, işsizlik oranlarının hala daha yüzde 7'nin altına düşürülememesini gösterdi.
 
GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERE UYARI
 
Ben Bernanke konuşmasında gelişmekte olan ülkelere de değindi. Bernanke gelişmekte olan ülkelerin 2013'ün ilk yarısındaki yavaşlamadan çabuk kurtulduğunu ancak 2014'te yüksek büyüme için ekonomik reformların yaygınlığı ve etkinliğinin kritik olacağını belirtti.
 
TAHVİL ALIM PROGRAMINI SAVUNDU
 
Bernanke, FED'in geçen ayki toplantısında aylık 85 milyar dolarlık tahvil alım miktarını 10 milyar dolar azaltarak, 75 milyar dolara indirmesi kararının da "Fed'in, ihtiyaç duyulduğu müddetçe, son derece uyumlu bir para politikasını sürdürmeye olan bağlılığında bir azalma anlamına gelmediğini" söyledi. Bernanke, "Bu (karar), daha ziyade, Eylül 2012'de mevcut satın alım programına başladığımızda ortaya koyduğumuz, iş gücü piyasası görünümünde önemli çapta gelişme kaydetme hedefimiz doğrultusunda sağladığımız ilerlemeyi yansıttı" diye konuştu.
Bernanke, bazı eleştirilere karşın, FED'in tahvil alım programının "Toparlanmanın desteklenmesine yardımcı olduğunu" da savundu.
Konuşmasında ayrıca görevi süresince bir yandan derin bir finansal krizle mücadele ederken, FED'i daha şeffaf ve hesap verebilir bir kurum haline dönüştürmeye çalıştığını da aktaran Bernanke, "Olağanüstü boyuttaki ekonomik zorluklarla başedebilmek için olağanüstü tedbirler aldık ve kamuoyunun desteğini ve güvenini kazanmak için bu tedbirleri anlatmalıydık" değerlendirmesinde bulundu.
Ben Bernanke, "Krizin geçmiş olmasına karşın, FED'in eğitme ve anlatma ihtiyacının daha da artacağını" kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ook05 Ocak 2014 23:27

    peki bütün unlar ısıgında parite ne olur FED yada F nin uzantıları

  • Ok05 Ocak 2014 02:56

    Ok yaydan çıkmak üzere ..... Ama ne tarafa belli değil :)

  • özgur 05 Ocak 2014 01:05

    fed seni takan yok buralar baımızda başka f ler var.........

  • özgur05 Ocak 2014 01:03

    ulan nedir fed ten çektiğimiz f ile başlayan isimlerine tahammülüm kalmadı zaten bu aralar sakallılara kıl oluyorum yoksa bernankede mi gizli cemaatçi?

  • minik yatırımcı :))04 Ocak 2014 23:39

    kalp ilaçlarınızı almayı unutmayın : )

  • seher04 Ocak 2014 23:34

    55 binlere kadar gelecek.iyiye giden hiç bir durum yok.yabancı yatırımcıyı tutacak istikrar ve güven ortamı da kalmadı.

  • bülent 04 Ocak 2014 20:09

    borsayla hiç bir alakası olmayan yorumlar hep

  • toplanırsınız04 Ocak 2014 19:01

    gelişmekte olan ülkelere soktunuz sermayeyi olaylar çıkardınız şimdi abdye getiriyorsunuz bravo valla çok güzel bir sistem..

  • kılıç04 Ocak 2014 18:58

    ÇOK SERT SATIŞ GELECEGİNİ TAHMİN EDİYORUM BORSADA PANİKLE SATIŞ HIZLANIRSA 61 DE TUTUTUNAMAZSA 56 BİNE GELECEK GİBİ,

  • mihraklı04 Ocak 2014 17:01

    dış mihrakların başı bu adam

  • berny04 Ocak 2014 16:58

    bernanke demiş ki eğer dersaneleri kapatırsanız tahvil alımını durdururuz

  • dobra04 Ocak 2014 16:41

    istediğin kadar at tut krizdesiniz işte sömürücüler çoktan batardınızda başkalarının hakları anca bu kadar ayakta tutuyor sizi alışmışsınız kan içmeye ama artık oda doyurmuyor sizi şimdi sabotelere başladınız ama tersi olacak Allahın izni ile yeter kan emdiğiniz adamsanız kendi ekonominizle ayakta durunda görelimmm

  • nanke04 Ocak 2014 14:46

    tr deki 3.köprü 100 milyonluk haavalanı hızlı tren ve marmaray projelerini sabote etmek için tahvil alım programını kısıcaz demiş

  • www04 Ocak 2014 13:42

    her zaman söylediğinden farklı birşey söylememiş.bu söylemlerin borsamıza bir etkisi olmaz.fed in tahvil alımının azaltılması kararı gecen aralıkta verilmişti ve bu her ay artarak düşecekmiş gibi görünüyor. bizim borsamızın durumu icerdeki siyasi havaya bağlı.

  • Anaviri avni04 Ocak 2014 13:06

    Haftaya 58 000 deyiz hepinize gecimis olsun

  • islam04 Ocak 2014 01:54

    bu açıklama sonumuz olur haftaya yine hatırı sayılır eksiyiz

  • dlbyz04 Ocak 2014 01:35

    1 dolar 1.8 auro mu olacak acaba