E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBernanke ne yapacak?---

Bernanke ne yapacak?

Bernanke ne yapacak?
16 Temmuz 2013 - 07:35 borsagundem.com

ABD’de son gelen veriler Merkez Bankası Fed’den desteğe devam mesajı geleceği beklentilerini artırsa da bazı ekonomistler tam aksi görüşte

ABD’de Haziran ayı perakende satış rakamlarının beklentilerin biraz altında kalması, ABD Merkez Bankası Fed’in para desteğine devam edeceği beklentisi doğurdu.
Ancak CNBC’ye konuşan bazı stratejistler  Çarşamba günü Kongre’de açıklama yapacak olan Fed Başkanı Ben Bernanke’nin sürpriz yapabileceğini söylüyor.
Finansal danışmanlık şirketi Westpac’in Küresel Kur Stratejileri Başkanı Robert Rennie, “Bernanke söz konusuysa asla hayır dememek gerek. En son geçen haftaki konuşmasını hatırlamakta fayda var” dedi.
Rennie, “Son haftalarda Bernanke, ABD ekonomisinde iyileşme sinyalleri görüyoruz ve geri çekiliyoruz mesajı veriyordu. Ama sonra geçen hafta geri çekilmek için işsizlik ve enflasyonu bekleyeceklerini ifade etti. O yüzden Bernanke’nin Çarşamba günkü konuşması büyük önem taşıyor” dedi.
BERNANKE DALGASI
Bernanke son dönemde yaptığı açıklamalarla küresel piyasalarda adeta gel-git etkisi yaratıyor.
Bernanke’nin Fed’in çekileceği yönündeki açıklamaları küresel piyasalar güçlü bir satış etkisi yarattı. En çok da gelişen ülke borsalarından çıkış görüldü. Türkiye de bu çıkıştan etkilendi. Ancak geçen hafta desteğe devam mesajı vermesiyle, piyasalar sakinleşti.
PERAKENDE ÖNEMLİ
ABD perakende satışlarının geçen ay sadece yüzde 0,4 artması ve bu şekilde yüzde 0,8 olan piyasa beklentisinin altında kalması, ikinci çeyrekte beklenenden daha düşük bir büyüme geleceği beklentisi doğurdu.
Chicago merkezli finansal danışmanlık şirketi Tradersaudio’nun Başkanı Ben Lichtenstein, “ABD tüketicilerin çevirdiği bir ekonomi ve perakende satışları beklentilere yaklaşmazsa ve kötü. Yani büyümede beklentiler karşılanmayabilir” dedi.
Varlık yönetim şirketi BK Asset Management’ın İdari Direktörü Kathy Lien, “Perakende satışları Bernanke’nin desteğe devam mesajlarını destekleyecek” dedi.
Lien, “Biz her ne kadar Fed’in geri çekilme fikrini değiştirmiş olduğuna inanmasak da Bernanke’nin uzun bir süre Kongre’ye karşı ekonomiye kötüye götürecek kararlar almayacağı mesajı vermesi gerekecek” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat yücesoy16 Temmuz 2013 15:51

    bernankenin piyasalara destek mesajı vermesi çok kuvvetle muhtemel.henüz amerikan ekonomisinde tam anlamıyla iyileşme sinyalleri alınamadığı bir dönemde sıkılaştırmadan bahsetmesi hem dünya ekonomisini hemde amerikan ekonomisini olumsuz etkileyecektir.oda bunun farkında.zaten ocak ayında görevinide bırakıyormuş.radikal bir eylemden bahsedemez.

  • öf yaa16 Temmuz 2013 09:23

    yine top ortaa :D net bişi yok