E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBerenberg: Türkiye gelişen ülkelerin negatif tarafında---

Berenberg: Türkiye gelişen ülkelerin negatif tarafında

Berenberg: Türkiye gelişen ülkelerin negatif tarafında
05 Haziran 2018 - 11:51 borsagundem.com

Berenberg Ekonomisti Florian Hense Bloomberg HT'ye gelişen piyasalar ve Türkiye beklentisini anlattı

Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü programına konuk olan Berenberg Ekonomisti Florian Hense orta vadede gelişen ve gelişmiş piyasalar için görünümün olumlu olduğunu söyledi.

Hense "Ticaret savaşları, yüksek petrol fiyatları gibi konular gelişen piyasaları etkiliyor ancak orta vadede gelişmiş ve gelişen piyasalar için görünüm oldukça olumlu. Ekonomik yapısallar önümüzdeki 2-3 yılda tabiri caizse bir 'tökezleme' olabileceğini gösteriyor ama hala fırsatlar var" dedi.

Türkiye'nin gelişen ülkelerin negatif tarafında olduğunu belirten Hense "ABD'de faiz artışı Türkiye'yi daha fazla etkileyecektir. Eğer Türkiye ihtiyatlı para politikasını sürdürür, faiz artışını düzgün seviyede yaparsa o zaman Türkiye'nin yeniden diğer gelişen piyasalar gibi güçlü konum elde etmesi mümkün olabilir" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie05 Haziran 2018 12:44

    Bu söyleşi üzerine tüm hisselerimi satıp dolar ve avroya geçtim.

  • mehmet yılmaz05 Haziran 2018 13:21

    yabancılar 25 yıldır dövizini size satıp borsanın %65 ini elinde tutuyorlar sizin sattığınız fiatın bedelini TEMETTÜ olarak geri alıyorlar.

  • Volkan seyirt 05 Haziran 2018 12:24

    Ya. Bu adamların işi gücü yok mu sizene Türkiye ekonomisi gidin işinize bakın bugün Almanya ve Fransa ve ab ülkelerinin bir çoğunda ekonomik sorun var niye hiç kimse diğer ülkelerle ilgili bi yorum yapmıyor bunların hepsi şer odaklı

  • Celim05 Haziran 2018 13:04

    Almanya tv sini, fransa tv sini seyrediyor musun ? Bütün dünya tv lerini seyrettin yani ekonomileri ile ilgili hiç haber yok bir bizde var, bir bize yorum yapıyorlar öyle mi ? Şaka mısınız ?

  • mehmet yılmaz05 Haziran 2018 12:02

    bizde seni bekliyorduk bakalım ne halt söyleyecen diye ,yeniyetme sorozun sübyanı.geziciler taksimde dolar ve faiz çapulcuları her gün bloombergde atış talimi yapıyorlar TÜRKİYE CUMHURİYETİ EKONOMİSİNE.

  • Tc mi oldun şimdi de bir ara tc kalkıyordu05 Haziran 2018 12:32

    Ne cahil bir adamsın. Dünyanın her yerindeki ekonomistlere gazeteciler, başka ekonomistler, bizimkiler, medyamız vs soruyor adamlar da cevapliyor. Bu aw herkes mi sorozcu ? Hatanızı kime iftira edeceğinizi , kendinizden başka kime suç bulacağınızı şaşırdınız. Ne garip adamlarsınız. Ne sacmalayacaginizi şaşırmışsınız. Ezberden konuşmalar. Entrika, hile, riya. Allah bu ülkeyi senin gibilerden korusun. Bizi mahvetti bu cehalet zihniyetiniz