E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBelçika Başbakanı'na sağlık çalışanlarından protesto---

Belçika Başbakanı'na sağlık çalışanlarından protesto

Belçika Başbakanı'na sağlık çalışanlarından protesto
17 Mayıs 2020 - 14:15 borsagundem.com

54 binden fazla vakanın görüldüğü Belçika'da Başbakan Wilmes'in bir hastaneyi ziyareti ülke gündemine bomba gibi düştü. Hükümetin desteğini yetersiz bulan sağlık çalışanları Wilmes'in aracını sırtları dönük bir şekilde karşıladı.

Dünya üzerinde en çok korona virüsü vakası görülen 15’inci ülke olan Belçika’da gündem Brükselli sağlık çalışanlarının Başbakan Sophie Wilmes’i protestosu oldu…

Başkent Brüksel’deki Saint Peter Hastanesi’ne resmi ziyarette bulunan Wilmes’in aracı hastaneye gelirken sağlık çalışanları yolun her iki tarafına geçerek sırtlarını döndü ve başbakanı bu şekilde karşıladı.

Ülkede korona virüsüyle mücadelenin merkezi haline gelen Saint Peter Hastanesi çalışanları hükümetin yardım çabalarının yeterli olmadığı için böyle bir protesto yaptıklarını açıkladı.

Protestocu sağlık çalışanlarının sözcüsü, bütçe kesintileri, düşük maaşlar ve çalışan eksikliği gibi sorunlar sebebiyle başbakanı protesto ettiklerini söyledi.

Çin’in Wuhan kentinden gelen Philippe Soubry isimli ilk hastanın tedavi edildiği hastaneyi gezmek siteyen Başbakan böylelikle aylar sonra ilk kez resmi olarak bir hastaneyi ziyaret etmiş oldu.

Sağlık çalışanlarının protesto hem ülkede hem de dünya çapında gündem oldu. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı sağlık çalışanlarının protestosunu desteklediğini açıkladı.

İspanya'dan sevindirici haberler gelmeye devam ediyor

Maskede büyük uyanıklık!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Objektif17 Mayıs 2020 22:23

    Hükümeti eleştiriyorsunuz.Sanki Chp farklı.Kemale sormadan gidemezler.Emirler Tunceli geliyor. 5 yaşındaki çocuk bile farkında.Komik oluyorsunuz.😂

  • Findikcu17 Mayıs 2020 23:14

    O, bu ne farkeder sen kula kul olmaya alışıksan Allah seni boşuna insan olarak şereflendirmiş demektir. Kula kulluk laik zihniyette değil esas dinci zinhiyette var. Dinci diyorum çünkü dindar adam Allah'tan başka kimseye kul olmaz.

  • İleri demokrasi17 Mayıs 2020 21:19

    Bizdede aynısı ileri demokrasi (l)

  • Ey demokrasi17 Mayıs 2020 20:18

    Bizde olsa ve ziyaret eden de erdoğan olsaydı siz nasıl olur da reisimize arkanızı dönersiniz diye hepsi terör suçlamasıyla tutuklanırdı, yeni zelanda başbakanı arkadaşıyla kafeye gider ancak sosyal mesafe gereği yer olmadığında dışarıda bekler, ancak müsait olduğunda içeriye alınır... bizde olsa içeridekiler yaka paça dışarı atılır, ana muhalefet partisi başta olmak üzere tüm muhalefet partilerini teröristlikle suçlayan bir anlayışın demokrasi adına ülkeye verebileceği bir şey kalmamıştır.

  • Tabi ya17 Mayıs 2020 18:54

    Teebiyesiz vatan haini saglikcilar, tabi bizdeki gibi ileri demokrasi olacakki hadi yaosinlar bakalim gorelim

  • Haha17 Mayıs 2020 18:51

    Akp liker bunu hic sevmedi :))

  • Gerek demokrasi17 Mayıs 2020 16:16

    Türkiye de bunu yap başına gelmedik kalmaz

  • Vatansever17 Mayıs 2020 15:35

    Boyle terbiyesizlik olmaz.derhal aciga alinip sorusturma baslanmali o calisanlara.karsilarindaki koskoca bi basbakan.ne zannediyor kendini o sirtini donenler...

  • Bade17 Mayıs 2020 19:34

    Yüce başbakan seni badelesin madem bu kadar kula kul aşağılık olmaya meraklısın

  • The Dude17 Mayıs 2020 19:01

    Senin yuzunden bu haldeyiz, Soyleyecek kelime bulamadim

  • azmi17 Mayıs 2020 17:59

    Gerçek Demokrasi yazarı haklı diyorsun ;)  ;)  ;) 

  • Türkoğlutürk 17 Mayıs 2020 17:21

    Kulakulluk yapmaktan zevk aldığın belli. Anan seni keloğlan masalı yla büyütmüş. Başbakan dediğin protestoda edilir normaldir. Devlet ile hükümet ayrıdır. Hükümet protesto edilebilir. Öff gitte ilkokul yurttaşlık bilgisi kitabını oku.

  • Ziya17 Mayıs 2020 17:05

    yaavşak senii

  • gerçek17 Mayıs 2020 16:48

    Bence boş konuşma, git oradaki durumu gör derim, adamlar  ölüm kalımla uğraşıyor...