E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBedelli askerlik ülkeyi ikiye böldü---

Bedelli askerlik ülkeyi ikiye böldü

Bedelli askerlik ülkeyi ikiye böldü
02 Aralık 2014 - 19:08 borsagundem.com

Binlerce kişinin beklediği bedelli askerlik çıktı, twitter ve facebook'ta 'bedelli askerlik' yorumları yağdı... Kimi destekliyor, kimi karşı çıkıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün grup toplantısında çok önemli bir açıklama yaptı, bedelli askerlik müjdesi verdi. Sözleşmeli er ve erbaş alımlarıyla ilgili ciddi kolaylaştırmalar getirildiğini kaydeden Başbakan Davutoğlu, "Silahlı kuvvetlerde askerlik yapmamış kişilerden de sözleşmeli er ve erbaş alınabilecek. Sözleşmeli er ve erbaş konusunda aldığımız kararın da getirdiği kolaylıkla biz bedelli askerlikle ilgili bir adım atmaya karar verdik. YAŞ yaptığımız istişareler, TSK'nın ihtiyaçları göz önüne alınarak, dün Bakanlar Kurulumuzda 1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olan Vatandaşlarımın, askerlik yükümlülüğüne sahip vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin Türk Lirası ödemek karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar" dedi.
 
PARA SAVUNMA SANAYİİ FONUNA
Davutoğlu şöyle devam etti: Bedelli askerlik imkanının getirilmesiyle hem söz konusu olan birikim hafifletilmiş olacak hem de buradan doğacak kaynak teknoloji yoğun savunma anlayışına geçebilmek için savunma Sanayii Fonu'na aktarılacak. Yani bu imkanı bütünüyle TSK'nın ihtiyaçlarına yönlendirilecek, başka herhangi bir alanda kullanılmayacak. Bütün vatandaşlarımız için özellikle bu imkandan faydalanacak gençlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum." 

BEDELLİ ASKERLİKTE TAKSİT OLACAK MI?
Davutoğlu, hesaplamalara göre bedelli askerlik uygulamasından  yaklaşık 700 bin kişinin yararlanabileceğini belirterek, "Başvurular 1 Ocak 2015  itibarıyla yapılabilecek. Şimdilik taksit düşünülmüyor" dedi. 

BEDELLİ ASKERLİK YORUMLARI
Bedelli askerliği çıkması sosyal medyayı da ikiye böldü. Kimi bedelli askerliği destekliyor, kimi hararetle karşı çıkıyor. İşte yorumlar:
 
-Parası olan bedelli parası olmayan kederli askerlik yapıyor!!!
 
-Bedelli askerlik yapanlar askerden gelince ne anlatacaksiniz acaba
 
-insanların bedelli yapacaklara sert eleştiriyi bırakması gerekir, şüphesiz profesyonel askerlik şart,
 
İSTEYEN PARASINI VERİP YAPSIN
-dün Twitterda bu vatan için ölürüz diyen adamlar bugün"oooo ucuz bedelli askerlik alırım bii dal müdür" diyor ????
 
-Bedelli askerlik yapmak isteyen parasını versin yapsın, neden bu kadar dokunuyor ki. Adamlık askerlik ne alaka.

-bedelli askerlik çıkmalıdır. hem devletin ve vatandaşın buna ihtiyacı vardır.Askerlik yapmak ilahi bir farz değildir.İsteyen yapmayabilir.

KUYRUKTA BEKLERSEN VATAN SAĞOLSUN
-Bedelli Askerlik parasını bankaya yatırmaya giden oğlunu uğurlayan anneden yürek yakan açıklama:kuyrukta çok beklersen,vatan sağolsun !

-Bedelli askerlik anıları "Sonra çıkardım nakiti vurdum masaya ses soluk kesildi tabi"

-Yaşı 28 olan ve 18.000 Tl'yi gözden çıkaran herkes bence bedelli askerlik yapmalı. Bırakın bu vatan millet Sakarya hikayelerini...

-Bedelli Askerlik bize göre değil biz anca bedelimizi bu VATAN a canımızı vererek öderiz...

-Lise mezununun 12 ay, üniversite mezunun 5,5 ay askerlik yaptığı  ülkede bedelli askerlik yapmak ayrıcalık değildir.

PARASI OLAN NİYE YAPMASIN Kİ...
-bedelli askerlik yapanlara laf edenlerin çoğunun parası yok :(

-Bir bedelli atasòzü derki; Sizde iyiki askerlik yapmışsınız he

-Kimse kendini kandırmasın. Parası olan adam niye bedelli askerlik yapmasın ki? Benim param olsa bende askerlik yapmazdım.

-Bedelli askerlik yapanlar niye kınanıyor ki ? 
Imkanı olan aile tabıkıde gözünün nurunu korumak ister bundan doğal ne olabilir.

SELAM BİLE VERMEM
-Bedelli Askerlik Kabul Edilmiş. Şahsen Ben Bedelli Askerlik Yapana Selam Bile vermem Artık. Vatan Borcu Parayla Ödenmez.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • quantum03 Aralık 2014 01:41

    her cisim ağırlığınca zamanı eğer bu devirde de ağırlık ölçümü para olmuş yapacak birşey yok halk halinden memnun ama savaşta ağırlık ölçümü para değildir sadece dip not

  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM02 Aralık 2014 23:20

    7 FARKI BULUN ; BEDELSİZ ASKER ; “BEDEL” İ CANI İLE ÖDER; BEDELLİ ASKER “bedeli” , “DEĞERSİZ” -lik İLE ÖDER BU 1 // BEDELSİZ ASKERİN “BEDEL” –i 18. BİN LİRADIR .BU ÜLKEDE HİÇBİR ŞEYİN DEĞERİDE BEDELİDE YOKTUR BU 2 VARIN DİĞERLERİNİ SİZ YAZIN..ASKERLİK ARTIK “PARA OCAĞI” ..PARAN KADAR BABAN KADAR….

  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM02 Aralık 2014 23:19

    BEDELSİZ ASKER;" VATAN SAĞOLSUN" // BEDELLİ ASKER;" CÜZDANIM SAĞOLSUN" ..İSİMDE FİYAKALI HANİ ""BEDEL"-li ASKER-LİK "“

  • YILMAZZ02 Aralık 2014 21:25

    Askerlik; tıpkı doktorluk mühendislik bilimadamlığı gibi bilgi ,beceri ve kabiliyete dayalı uzun süreli eğitim gerektiren bir meslektir.!bu mesleğe yatkın olmayan insanları silah altına alıp 3 ,5 aylık eğitimlerle güvenli ordu kurmak mümkün değildir.!Bilinçli yönetilen devletler profosyonel ordu sistemine yönelip bu mesleğe yatkın insanları meslek sahibi yapıp aynı zamanda güçlü ve güvenilir ordular oluşturmaktadırlar.O nedenle bedelli askerlik konusu vatan millet sakarya naralarına dayatılıp polemik konusu haline dönüştürülecek bir mesele değildir..!!hükümet doğru bir adım atmıştır ,hatta bedelli askerlikte yaş sınırı koymadan bu kararla birlikte profosyonel orduyada adım atılması gerekirdi...Bazıları çıkıp o zaman parayı verip kimse askere gitmez ülkeyi kim koruyacak diyebilirler,,bu düşüncede olanlar silahlı kuvvetlerin maaş alan ast ve üst kademelerindeki,hukuk ,tıp,güvenlik dalında çalışan gönüllü persolende olduğu gibi kurulacak profosyonel ordudada aynı şekilde gönüllü savaşçılarında olacağını bilmeleri gerekir.!

  • tg02 Aralık 2014 20:11

    Bu işi kedi-ciğer muhabbetine çevirmeye hiç gerek yok. Tabii ki imkanı olan askerlik yapmasın. Bir an önce de profesyonel askerliğe geçilsin.Bu kanunu çıkartmak bu kadar mı zor.? NOT: Bütün bunları 20 ay askerlik yapan biri olarak söylüyorum.

  • hacı02 Aralık 2014 20:08

    askerlik ilahi farz değilmiş sanki ilahi farzları yerine getiriyorlar ya yoruma bak. peygamber savaşmadı mı? yarın savaş olsa silah kullanmayı dahi bilmiyorsunuz, ailenizi biz savunacaz galiba anladığınız bu? memleket haksızlık, adaletsizlik merkezi. bunlara gözyummak müslümana yakışıyor mu? sahte dindarlar, dinciler sizi