E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinBaşkonsolos eşleri baklava açtı---

Başkonsolos eşleri baklava açtı

Başkonsolos eşleri baklava açtı
27 Mayıs 2014 - 01:33 borsagundem.com

​İstanbul'da görevli bazı başkonsolosların eşlerine, Karaköy Güllüoğlu üretim tesisinde baklava yapımı hakkında bilgi verildi

Şili Fahri Konsolosu Haluk Sanver'in eşi Ebru Sanver'in organize ettiği etkinlikte, başkonsolos eşlerine Karaköy Güllüoğlu üretim tesisinde baklava yapımının incelikleri hakkında bilgi verildi.

Başkonsolos eşleri, hijyen kuralları çerçevesinde özel kıyafetler giydirilerek imalathaneye alındı.

Etkinlikte, Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü, konuklarına, yufka açmadan başlayarak baklava yapımının tüm süreçlerini gösterdi.

Bu arada, tezgahın başına geçen başkonsolos eşlerinin hamur açarken zorlandıkları görüldü. Daha sonra Güllü ile başkonsolos eşleri, konukların ülkelerinin bayraklarının yerleştirildiği baklava yufkası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

GÖREVİMİZ EN GÜZEL ŞEKİLDE TANITMAK

Güllü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zaman zaman Türkiye'de yaşayan başkonsolos eşlerine baklava yapımına ilişkin bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Konuklarının, ülkelerine Türkiye ile ilgili güzel anılarla dönmesini istediklerini belirterek, "Bu etkinliğin amacı yalnızca baklava yapımını, Türk mutfağını tanıtmak değil, Türk insanını, Türkiye'yi tanıtmaktır. Bizim görevimiz, ülkemizi dünyaya en güzel şekilde anlatmak. Benim görevim de mutfağımı açıyorum, tesisime geliyorlar burada baklavayı beraber yapıyoruz. Sonra da 'Türk halkını unutma' diyeceğiz" diye konuştu.



Ebru Sanver de Nadir Güllü'ye teşekkür ederek, başkonsolos eşlerinde etkinlikle çok güzel bir imaj bırakıldığını kaydetti.

Başkonsolosların belli zaman aralıklarıyla başka ülkelere gittiğini, Nadir Güllü'nün de yeni gelen başkonsolos eşleri için aynı etkinliği hiç geri çevirmeden tekrarladığını dile getiren Sanver, "Baklava bizimdir. Bu tartışılmaz. En güzel ispatı bu. Hiçbir ülke sahip çıkamaz buna" dedi.

Sanver, etkinliğin ardından başkonsolos eşlerinden güzel geri dönüşler aldıklarını aktararak, "Etkinlikten çok mutlu kalıyorlar ve hiç unutmuyorlar. Bir şeyi duymak başkadır ama görüp şahit olmak ömrünüz boyunca unutamayacağınız bir şeydir" ifadesini kullandı.

"BAKLAVA YAPMAK ÇOK ZOR"

Etkinliği çok beğendiğini dile getiren Avustralya'nın İstanbul Başkonsolosu Pasqualino Strangis'in eşi Nicole Strangis, "İlk defa baklavanın nasıl yapıldığını görmüş oldum. Etkinlik inanılmaz güzel" dedi.



Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss'in eşi Dora Kiss de baklavanın nasıl yapıldığını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bizim için biraz da pratik oldu. Eğlenceliydi. Ben doğrusu baklava yapmaya cesaret edemiyorum. Denemeyeceğim ama mutlaka alıp evime götüreceğim. Kesinlikle bizim delegasyona gelenlere de tavsiye edeceğim" değerlendirmesinde bulundu.

Baklava yapımının çok zor olduğunu vurgulayan Kanada'nın İstanbul Başkonsolosu Shawn Steil'in eşi Jean Glaister Steil ise "Nişastayı atmayı bile 5 kez denedim. Çok zor, bunu kabul etmek lazım. Fakat yemek çok kolay olacak. Baklava benim eşimin en gözde tatlısıdır" diye konuştu.

Fırın bölümünde pişirilen baklavaların nasıl şerbetlendiğinin gösterilmesinin ardından Nadir Güllü tarafından baklavanın nasıl yenmesi gerektiği konusunda da mini bir ders verildi.

"EN GÜZELİ TÜRKİYE'DE"

Etkinliğin ardından bir gazetecinin "Baklavanın Türkiye'ye mi Yunanistan'a mı ait olduğunu düşünüyorsunuz? Bu konuda tartışmalar vardı" sorusuna Jean Glaister Steil, "Benim cevabım, hayatımda denemiş olduğum baklavaların en güzeli Türkiye'de" dedi.

Aynı soruya Dora Kiss ise "Geleneksel olarak Türk tatlısıdır" şeklinde cevap verdi.

Avustralya'da Yunan restoranları olduğunu ve orada yedikleri kadarıyla baklavayı Yunanistan'a ait bir tatlı olarak bildiğini dile getiren Nicole Strangis da "Türkiye'ye göreve geldikten sonra baklavanın tartışmasız Türk tatlısı olduğunu öğrendim. Bugünkü etkinlik de bu duygularımı tamamladı" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)