E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşkent sokaklarında aslan paniği---

Başkent sokaklarında aslan paniği

Başkent sokaklarında aslan paniği
15 Aralık 2022 - 16:23 borsagundem.com

Ankara Gölbaşı'nda kapatılan hayvanat bahçesinden aslan kaçtı. Bir süre caddede başıboş şekilde dolaşan aslan, Doğa Koruma ekiplerince yakalandı.

Ankara'da gece saatlerinde hayvanat bahçesinden kaçan aslan paniğe neden oldu.

Gölbaşı ilçesi İncek Mahallesi’nde 4 bin metrekarelik arazide kurulu hayvanat bahçesinin ruhsatı, içerideki aslan ve kaplanların kükreme sesi ve kötü koku nedeniyle mahkeme kararıyla iptal edildi.

Daha önce yargı sürecinde mühürlenip, iş yeri sahibinin itirazı üzerine açılan hayvanat bahçesi, ruhsat iptali kararıyla ekimde ikinci kez mühürlendi ve hayvanların tahliyesi için süre verildi.

Mahalle arasında ziyarete kapalı hayvanat bahçesindeki aslanlardan biri, dün sabaha karşı kafesinden kaçtı. Mahallede ve yolda araçların önünde koşarken güvenlik kamerasına yansıyan aslan, daha sonra Rıfat Aloğlu isimli bir vatandaşın evinin bahçesine girdi.

Sabaha karşı köpeklerin havlamasıyla uyanan ev sakinleri, bahçede aslanı görünce büyük korku yaşadı. Aslan, daha sonra hayvanat bahçesindeki görevliler tarafından yakalanıp, götürüldü.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 9'uncu Bölge Müdürlüğü ekipleri, aslanın kaçtığı ihbarı üzerine bölgede inceleme yaptı. Ekipler, aslanın tekrar kafesine konulduğu yönünde tutanak tuttu.

"Daha önce de maymun kaçmıştı"

Rıfat Aloğlu, köpeklerin havlamasıyla uyandıklarını ve yeğeninin bahçede aslanla karşılaştığını söyledi. Korkudan dışarı çıkamadıklarını belirten Aloğlu, "Daha önce de maymun kaçmıştı. Maymun da yan tarafımızda bulunan işletmeye girmişti. Maymundan bile tedirgin olduk, aslandan nasıl korkmayalım?" dedi.

Hayvanat bahçesi işletmecileri ise görüntülerdeki hayvanın köpek olduğunu, aslanın kaçmadığını iddia etti.

Hayvanat bahçesinden kaçan kobra geri döndü

 

Yavru aslanları çalmaya çalışırken anne aslana yem oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vds15 Aralık 2022 20:39

    sokaklar kopekten gecilmiyor zaten bir aslanimiz yoktu sokak hayvanlarini toplayip kisirlastirin insanlar sokakta gezmeye korkuyor her gun haberlerde kopek saldirisi veriliyor yeter artik

  • Motie Sokie 15 Aralık 2022 18:59

    Vahşi hayvanlar ortalıkta dolaşıyor..Yetkililer tutanak dışında birşey yok mu mübarek...Adam aslanı yakalayıp getirdikleri için teşekkür etmiştir...😜

  • YUSUF KALEKAPISI15 Aralık 2022 16:44

    ulan ne basiretsiz bir  devletimiz ve kanunlarımız var.bu bir ankarada bir adam ile baş edemediler.adımın elindeki tüm hayvanları alıp hayvanat bahçesine götünsene.