E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşkan Trump, Merkel’i kızının yanına oturttu---

Başkan Trump, Merkel’i kızının yanına oturttu

Başkan Trump, Merkel’i kızının yanına oturttu
19 Mart 2017 - 06:34 borsagundem.com

D0nald Trump’ın başkanlık koltuğuna oturmasının ardından ilk ABD ziyaretini gerçekleştiren Almanya Başbakanı Angela Merkel, Beyaz Saray’da zor anlar yaşadı.

Gazetecilerin tokalaşırken fotoğraf istemesi üzerine Trump’a “El sıkışalım mı” teklifi havada kalan Merkel, iki ülkenin iş dünyası temsilcilerinin katıldığı toplantıda ise resmi bir sıfatı olmasa da Trump’ın danışmanlığını yapan kızı Ivanka’nın yanına oturmak zorunda kaldı. Toplantıyı bizzat kendisi de iş kadını olan Ivanka Trump’ın (35) organize ettiği belirtildi.

Toplantının konusu özel sektörün çalışanlara nasıl daha iyi eğitim verebileceğiydi. Ivanka, masada Alman şirket yöneticilerinin yer aldığı tarafta Merkel’in yanına oturdu. Merkel’in Ivanka Trump’ın yanına oturduğunu görünce önce sorgulayan bakışlar attığı, sonra da buzların eridiği, sohbete başladıkları görüldü.

‘HARİKA BİR TOPLANTIYDI’

ABD Başkanı Donald Trump, dün Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Yalan haberlerden duymuş olduklarınıza rağmen, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile harika bir toplantı yaptım. Bununla birlikte Almanya, kendisine sağlanan güçlü ve oldukça pahalı savunma için NATO ve ABD’ye büyük meblağlarda para ödemek zorunda” dedi.

BAŞKAN’A ‘YALAN HABER’İ SORDU

Almanya Başbakanı Merkel ile Trump’ın basın toplantısında söz alan Alman DPA ajansı muhabiri Kristina Dunz, Trump’a yönelttiği soruyla Merkel’i gülümsetirken sosyal medyanın da kahramanı oldu. Dunz, “Basında çoğulculuktan niye çekiniyorsunuz? Niye doğru olmadığını bilerek ‘yalan haber’ yayıyorsunuz” diye sordu. Bunun üzerine söz alan Trump, “Hoş, kibar bir muhabir” dedikten sonra basın mensubunun sorularıyla ‘yalan haber’ yaydığını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali veli19 Mart 2017 17:25

    ne çok şey biliyorsun,biraz daha açar mısın?tam olarak anlaşılmadı?!!

  • ali al19 Mart 2017 11:26

    adamı maymuna çevirirler böyle.zaten almanya diye bir devlet yok ki.almanya dünya yı yöneten üç aktör var.israil, ingiltere ve abd nin kölesi istesede kıpırdayamaz.çünkü bu tuzağa nazi döneminde düştü ve bir daha da çıkamaz.almanlar köleler gibi çalışırlar fakat bulundukları yerden bir adım daha ileri götürdürmezler.