E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşbakan’a çok ağır ilan---

Başbakan’a çok ağır ilan

Başbakan’a çok ağır ilan
29 Haziran 2013 - 16:48 borsagundem.com

Türkiye’nin çok yakından tanıdığı ünlü isimler bir araya geldi ve bakın kaygılarını nasıl iletti

Türkiye'de Gezi protestoları sonrasında iyice gerginleşen ortam ve toplumun kutuplaştırılması nedeniyle hassasiyetlerini ve endişelerini dile getirmek isteyen, çoğu sanatçılardan oluşan halka mal olmuş bir grup isim bugün gazeteye "Kaygılıyız" başlıklı bir ilan verdi. Yaşar Kemal'den Nuri Bilge Ceylan'a, Ferzan Özpetek'ten Bejan Matur'a farklı sanat dallarından ve siyasi görüşten sanatçının altına imza attığı ilan metni şu şekilde:
 "Sanat, hayatımızı diri tutan, bizi acılarımızdan arındıran, soluk almamızı sağlayan nefes borumuzdur. Bu ülkenin toplumsal değerlerine, acılarına her zaman yakın durmuş, sorunlarını gözlemlemiş, bu çabaları sayesinde toplumca ödüllendirilmiş veya bu uğurda acılar çekmiş sanatçılar olarak diyoruz ki:
 Ortada yine bir öfke ve nefret kokusu var. Sanatı ve sanatçıyı değersizleştirme, hedef gösterme, itibarsızlaştırma, suçlama, baskı altına alma girişimleri olanca hızıyla sürüp gidiyor. 'Ayaklar baş oldu' sözünü sakınmadan söyleyen dil, topluma nefret tohumları ekiyor. 'Siz ve biz' söylemi, toplumsal kutuplaşmayı keskinleştiriyor.
 Biz aşağıda imzası olanlar toplumda yeni mağduriyetler yaşanmaması için nefret dilinin sona ermesini, sanatçıların ve sanat eserlerinin hedef gösterilmemesini ve toplum üzerindeki baskıların kaldırılmasını istiyoruz:
 Yaşar Kemal, Ara Güler, Zülfü Livaneli, Orhan Pamuk, Nuri Bilge Ceylan, Fazıl Say, Ferzan Özpetek, Murathan Mungan, Ayşe Kulin, Sırrı Süreyya önder, Halit Kıvanç, Tarık Akan, Elif Şafak, Emrah Serbes, Haldun Dormen, Filiz-Fikret-Otyam, Ahmet Ümit, Halit Ergenç, Rutgay Aziz, Çetin Tekindor, Okan Bayülgen, Serra Yılmaz, Volkan Konak, Ayfer Tunç, Nebil Özgentürk, Yavuz Bingöl, Sunay Akın, Haluk Bilginer, Can Dündar, Erdal Beşikçioğlu, Ataol Behramoğlu, Cahit Berkay, Levent Üzümcü, Devrim Erbil, Selçuk Yöntem, Vedat Sakman, Erol Demiroz, Mustafa Alabora, Zeynel Oral, Gürer Aykal, Latife Tekin, Halil Ergün, Ece Temelkuran, Derya Köroğlu, Müge İplikçi, Edip Akbayram, Cihan Ünal, Müjde Ar, Ferhan Şensoy, Leyla Erbil, Onur Akın, Ahmet Telli, Bejan Matur, Yılmaz Odabaşı, Zeki Alasya, Mehmet Aksoy, Ahmet Say, Müjdat Gezen, Yüksel Aksu, Ferhan-Ferzan Önder, Gülsin Onay, Leman Sam, Musa Kart, Metin Üstündağ, DemetAkbağ, Kürşat Başar, Ahmet Güneştekin, Menderes Samancılar, Sermiyan Midyat, Ercan Kesal, Bulutsuzluk Özlemi, Ömer Faruk Sorak, Musa Eroğlu, Osman Şahin, Harun Tekin, Kardeş Türküler (BGST), Kudsi Ergüner, Duman, Bedri Koraman, Nejat İşler, İdil Biret."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (34)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yürrüüüü01 Temmuz 2013 00:36

    sanatcilarrrr,,hazmedemiyorsaniz müsil ilaci alin,,,,,bu ülke dogru yolda ve bu yoldan cikmayacak,,,,körler acin gözünüzü cikin bu gülünc lükten,,karalamaktan,makarnaciymis,,kömürcüymüs,,,halk artik uyandi boynuzlu geyikler,,,,,

  • demir30 Haziran 2013 12:47

    bu sanatçı bozuntuları acaba Merkel analarından,birçok Avrupalı babalarından,kaç para aldılar acaba çok merak ediyorum

  • yorumcu30 Haziran 2013 12:12

    bu zatlarmı kaygılı ozaman tayyıp erdogan dogru yoldadır.zaten dogru yoldaydı.

  • bay 30 Haziran 2013 11:32

    solcu sanatcılar gezide gezen sanatcılar anadolu halkını hiçe sayan sanatcılar istanbulda bunların yüzlerine bakmazlar anadolu da saygınlık duyarlar ama anadolu insanına hiçe sayarlar

  • betoon30 Haziran 2013 10:18

    bakın şu aydınların yüzünde MUHAMMED nuru varmı ebu cehil tipli adamlar

  • ata30 Haziran 2013 02:36

    AKP bu yorum işini de parayla hallediyor anlaşılan, aynı ifadelerle taraflı yorumlar yazıyorlar her siteye. Bari ihaleye çıkarsa da bu işi fazla paraya mal olmasa. Nasılsa milletin cebinden çıkıyor.

  • hacı30 Haziran 2013 01:13

    erdoğan samimi değilsin, sana hiç inanmıyorum hiç güvenmiyorum, memleketin altını üstünü yediniz.

  • kral30 Haziran 2013 00:52

    ülkeyi geren sayın başbakan değil.sokaklarda yakıp yıkanlar.önce onların ellerinden tuttunuz.yemeyince de sanatçılar hedef gösteriliyormuş.utanmadan bir de ilan.oldu olacak bir de minarelerden sela verdirseydiniz.

  • ANK30 Haziran 2013 00:18

    Eskiden solcular işçi hakkı sosyal adelet derdi ilan verenlere bakın bakim bi tane gariban varmı

  • ANK30 Haziran 2013 00:16

    valla yeterli param olsa bende ilan verip bunlardan kaygılıyım diyecem

  • A.N KARATAS30 Haziran 2013 00:15

    Şimdi efendim bende bu vatandaşlar(sanatçılar) mı aydılarmı (karanlıklarmı) bende bunlardan kaygılıyım nolacakk son gezi olaylarında 40 binlira zarar ettim

  • fısssssssssssssssssss30 Haziran 2013 00:14

    geçin bu devşirme dönmeleri

  • demir30 Haziran 2013 00:13

    evet,bir millete hakettiginden fazla hizmet edersen böle oluyo işte.nerde o eski koaliasyon hükümetleri bu millet çok nankörmüş öğrenmiş olduk.hava limanı köprüler tüpgeçit otobanlar Marmaray neyine lazımdı be tayyip baba.

  • necati29 Haziran 2013 23:53

    gerçekten bundan sonra bu sanatcıları ne dinler nede izlerim tanıdıklarımıda unutacağım

  • ferhan 29 Haziran 2013 23:21

    köürle makarnayla alınan oyla seçimmi olur

  • checktelster29 Haziran 2013 23:16

    Türkiye demokrasiyle yönetilen bir ülke.Padişaha karşı ayaklanan yeniceri havası var,şu ortamda.

  • sard6829 Haziran 2013 23:15

    sayı çok az

  • hamza29 Haziran 2013 23:02

    yukarıda imzası bulunan sanatçıların çoğunu tanımıyorum ama sanatları yıllarca siyasetin enerjisi ile parlamış olacak ki bu damar kesilince ışıklarıda azalmış bazıları şimdi hiç parlamıyor

  • gezi parkı talepleri29 Haziran 2013 21:25

    3.köprü ihalesi iptal edilsin. Neden ? 3.köprü yapımıyla her yıl Türkiye'nin kasasında 2 ila 3 milyar dolar kasasında kalıcak. İşte dış mihraklara ve içerdeki uzantılarına hizmet edenler

  • Recep Öğretmen29 Haziran 2013 21:24

    Biz sosyalistiz , biz solcuyuz diyenler 2008-2013 yılları arasında sağlık alanında yapılan reformlar ile Türkiye, sadece ve sadece isveçin rekabet edeceği sosyal seviyeye gelmiştir.Bugün Fransa'da paran yok ise hastanede ölürsün.Amerikada paran yok ise hastanede ölürsün.Canada da paran yok ise hastanede ölürsün.

  • Behçet29 Haziran 2013 21:20

    AKM binasının üzerindeki terör örtünün ve yasal dışı örgütlerinin paçavralarının ne işi vardı ? neredeydiniz gezi parkında ki Atatürkçü genç kardeşler.

  • Murat29 Haziran 2013 21:20

    Türk halkının seçtiği,sandıkttan çıkardığı,iradesini ortaya koyarak başa getirdiği hükümete,sandık dışı müdahale etmeye çalışanlar.Kazanamadınız

  • baraj yüzde 1029 Haziran 2013 20:42

    metin eren sen sandığın adil dolapsız olduğunamı inanıyorsun

  • ata29 Haziran 2013 20:38

    AKP'liler nasıl da hemen sandığı gösteriyor, nasılsa cahili bol milletiz. Sanatçı da kim oluyor ki.

  • Sanatçı ve Aydın Olanlar29 Haziran 2013 20:11

    Elbet birgün sen de tarihe geçeceksin ey öfke sahibi.. Nasıl anılacağını da biz çapulcular yazacağız..

  • başkan29 Haziran 2013 19:48

    millet eskisi gibi koyun değil bilinçli sağduyulu bu ilan verenler sanatcı falan değil hepsi provakatör ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlerin maşası bunların servetini bir inceleyin hepsi trilyonluk.

  • metin29 Haziran 2013 19:44

    agir ilani verenlere bak vaybe cok kortum bunlar kafayi cekmeden öncemi yoksa sorami vermisler ilani

  • metin29 Haziran 2013 19:39

    heygidi hey bunlar genaral darbe sanatcilari sizin özgurluyünüzden ne olur anarsi olur

  • sadri29 Haziran 2013 17:39

    çapulcu listesi hiç birini sevmiyorum sevicek bitane sanatçı yok bu listede.

  • YÜRÜ BEEE29 Haziran 2013 17:34

    bu gün bi eczaneye gittim ilaç sipariş ettim neyse bekliyoruz adam dedi işler çok kötü beyfendi dedim neden hayırdır..eskiden bi nöbette 30 milyar para toplardık şimdi 3 milyar kazanc ortada bu işi nasıl yürütücez dedi nedeni ne dedim..devlet çıktı ilaç fiyatını alışı herşeyi kendi yaptı ..SONUÇ: ben dedi eskiden 15o milyona güle oynaya iğne satar yanındada kolanya verirdim eşantiyon.. bu gün 2.5 milyona dolven surup satıyorum nasıl para kazanıcam dedi..ulan bu güne kadar demekki hep sömürülmüşüz hep yontulmuşuz bunu ak partili biri anlatsa derdimki propoganda yapıyo tek sözüm varrrr İNADINI AKP İNADIDA TAYİPPPPP BABAAAAAAAA

  • Borsacı29 Haziran 2013 17:25

    Bence herşey normalleşiyor. Akan suyu geri çevirmek mümkün değil zaten. Önemli olan sel olup her yeri silip süpürmesin. Başbakan saf ve temiz duygular besleyenleri tespit edip onlarla Dolmabahçe'de görüşür. Onların anlayacağı dil ile görüşür. Hatta ramazan da iftar yemeğinde buluşur daha toparlayıcı olur.

  • Muhtar29 Haziran 2013 17:18

    Kim bunlar ?? Ne yani bizdemi ilan verelim Allah Allah .. Sandık yakın eğer rahatsızlığınız varsa orda ilan verin gerisi hikaye .

  • değirmenci29 Haziran 2013 17:16

    neyani bunların ismi olunca çokmu vahim? hiçbirini tanımıytoruz.bunlr türkm milletine malolmaz!!!

  • metin eren29 Haziran 2013 17:16

    evet bizde kaygiliyiz durduk yerde milletin sokaklara dokulmesinden, kozlari sandikta paylasin sokaklarda degil, tv studyolarinda cikin kiran kirana tartisdin halkin huzurunda ama sokaklarda anarjizmi desteklemeyin ey kaygili sanatcilar!!! toplumsal yasamin ve finansal sistemin belini kirdiniz inatci teke gibi tavirlarinizla yeter artik diyorum hepinize