E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Başbakan beni tehdit etti'---

'Başbakan beni tehdit etti'

'Başbakan beni tehdit etti'
21 Ekim 2013 - 18:03 borsagundem.com

Almanya'da dün bir konferans veren gazeteci Nuray Mert, çok konuşulacak iddialarda bulundu

Essen şehrinde düzenlenen Ruhr Kitap Fuarı’na konuşmacı olarak davet edilen gazeteci Nuray Mert, "AKP karşıtları gazetelerden atılıyor, kimsenin umurunda değil. Bu iş nereye gidiyor diyen yok, umrunda olmayanlarda sonradan patır patır gidiyor. Büyük bir baskı var. Başbakan meydanlardan beni tehdit ediyor ve namert diyor, bir kaç gazeteci buna karşılık birşeyler söyleyebildi, gerisi tamamen tırsdı.Buna tısarsan, yarın öbürgün de senin başına gelecek. Bu gidiş çok belli, bana sahip çıkma meselesi değil bu" dedi.
Ayça Tolun’un moderatörlüğünü yaptığı toplantıda konuşan ve Türkiye’deki gelişmeleri değerlendiren Mert, “Aydınlar, demokratlar ve sol libareller neredeyse AKP’ye tam vekalet verdiler ve al bu memleketi bizim adımıza demokratlaştır dediler.Ben 2009 yılında Türkiye’de siyasi gücün bir sivil diktatörlüğe dönüştüğüne dikkat çekmiştim.Tek otoriter düzen askeri değildir, sivil otoriter diye birşey var, bugünde herkes bunu söylüyor“ diye konuştu.

KÜRTLERİN AYRI BİR DEVLET İSTEME HAKKI VARDIR
Toplantının soru-cevap bölümünde izleyicilerden gelen soruları da yanıtlayan Nuray Mert, izleyiciler arasında bulunan ve kendisine Kürtlerle ilgili soru yönelten bir izleyici ile kısa süreli tartışma yaşadı.İzleyicinin sorusunu cevaplayan Mert, "Kürtler büyük bir mücadele vermemiş olsalardı, büyük bedeller ödenmemiş olsaydı, kimsenin Kürtlere herhangi bir hak tanıyacağı filan yoktu.Bunlar, Kürtlere verildi değil, Kürtlerin kendi kazanımları diye söylememiz daha doğru olur diye düşünüyorum.Velev ki Kürtler, bu mücadelelerinin sonunda kendilerine bir devlet istiyor olsalar, böyle bir haklarının bulunduğunu düşünüyorum.Dünyada hiçbir devlet sonsuza kadar devam edecek diye bir kural yok, bizim bugün bunu istiyorlar yarın başka şeyler isteyecekler deme lüksümüz yok.Binlerce yıldır o topraklarda yaşıyorlar.İyiki ayrılıkçı bir proje içinde değiller" şeklinde konuştu.
Nuray Mert, bir başka soru karşısında hükümetin getirdiği başörtüsü düzenlemesini de, doğru bulduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • a22 Ekim 2013 01:52

    bu memlekette TÜRK olmak nede zormuş

  • hakkı22 Ekim 2013 00:17

    kürdler ve turkler uyanmıştır...herkes dönen siyasi dolapların farkındadır...bundan sonra buyuk turkiye projesi vardır bundan rahatsız olanlar elbette olacaktır..bu millet hiç kimsenin siyası ve iktidar politikalarına hazır mezesi değildir...seçimde göreceksiniz bu Müslüman milletin tokadını vesselam

  • aydostan.21 Ekim 2013 23:37

    NURAY MERT sen gazeteci değil sadece bu güzelim ülkeyi bölmek isteyenlerin arkasında duran birisin alllah belanı versin nereden çıktı şimdi kürtlerde ülke kurmalı diye eğer öyle bir yer varsa bizim ülkemizin dışındaki topraklarda sen kurdur BAŞBAKAN oda hatalar yaptı en büyük hatayıda KÜRT açılımı diye çıkarttığı ibare belkide şimdi çok pişmandır ama iş işten geçmiş değil bu ülkenin halkı bu açılım şıktığında herkes başbakandan nefret etmeye başladı eğerki kürt MASONLARInın peşine takılmasaydışimdi ülkenin yüde 60şı peşinde olurdu şimdidesençıktın ortaya inşallah bu ülkeye gelirsinde bakalım karşına çıkan insanlara cevapmı vereceksin yoksa KAÇACAK bir delikmi arayacaksın senin soyun bellideğil senki böyle bir lafı ortaya atarak insanları birbirine düşürmeye çalışıyorsun sende bu insanların nefretini vede kinini ancak taşıya bilirsin sanmakialmanyada rahat yaşarsın belki oradada peşine takılırlar.allah seni BOYNUNA KADAR FELÇEYLESİN.

  • savaş21 Ekim 2013 21:27

    opamuk da"türkler 1.5 milyon ermeni kesti" dedi de nobeli alabildi,anlaşılan namert de onu taklit ediyor.

  • x21 Ekim 2013 21:24

    tehdit etmemiş,senin tıynetini ilan etmiş,o sıfat sana az gibi,gidip alamanyalarda ihanet kusuyorsun.

  • barış21 Ekim 2013 20:57

    türkiye türkiye olarak kalacaktır

  • hilalay21 Ekim 2013 19:53

    Kürtlerinde ayrı devlet kurabilme hakkı diye konuşabildiğine göre özgür ve demakratik bir ülkede yaşıyoruz.daha önce neredeydiniz? demekki daha önce özgür bir ülkede yaşamıyordunuz.başbakan sadece tehdit etmişse az bile yapmış.

  • KIRIMLI21 Ekim 2013 18:19

    Bu insanların böyle ilginç fikirleri vardı da 10 senedir niye dile getirmiyorlardı.Kuyruğuna basılmadan konuşacak mertlikte insan yokmu ?Şahanesin başbakanım aslansın kaplansın ,işten attırınca çok diktatörsün çok fenasın...RTE 40 yıldır aynı, -demokrasi ile tramvay ilişkisi onun zihninde hiç değişmedi-fırdöndü gibi devamlı dönüp duran sizsiniz...Kürtlerin ayrı devlet kurmak dahil her türlü hakkı olduğu şimdimi geldi aklına ?Sıcak savaş olduğu sıralarda da yumurtlasaydın ya bu incileri...