E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşbakan, 3. köprü için açılış tarihi verdi---

Başbakan, 3. köprü için açılış tarihi verdi

Başbakan, 3. köprü için açılış tarihi verdi
08 Ocak 2016 - 16:42 borsagundem.com

Helikopterle 3. köprü inşaatını inceleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, köprünün bağlantı yollarıyla birlikte hizmete gireceği tarihi açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Boğazı’nda yapımı devam eden üçüncü köprü çalışmalarını yerinde inceledi.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyada köprü mimarisi anlamında bir ilk niteliği taşıyor. Bu anlamda da sadece ülkemize ve İstanbulumuza değil, dünyadaki bu yöndeki çalışmalara da katkı mahiyetinde.

Çünkü genişlik itibarıyla dünyanın en geniş asma köprüsü. 59 metre genişlik, 322 kule yüksekliğiyle dünyada genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünya birincisi bir köprü. Bu iki konuyu bir araya getiren yegane köprü.

Benzer örneklerde görülmeyen bir hızla gerçekleşti. Bağlantı yolları da süratle devam ediyor. Köprünün devreye girmesi ile bağlantı yollarının bitme süresi arasındaki aralık kapanıyor. Projenin gerçekleşme oranı şu anda yüzde 88... Köprü ve bağlantı yollarının bu yaz içinde açılması planlanıyor. 

İstanbulumuzun bu tarafında bulunan ekolojik denge de en detaylı şekilde çalışmalarla, hesaplarla korunacak. Hiçbir şekilde yeşil dokudan bir kayıp yaşanmıyor, yaşanmayacak. Bu konuda da gerekli bütün tedbirler alındı.

Bu sürede evlenen işçilerin nikahı açılışta kıyılacak. Türk ve Koreli çalışanlarının gönüllerini birleştireceğiz. Gönülleri de köprüleri de birleştireceğiz.

"ASKERLERİMİZDE OLUMSUZLUK YOK"

Başika kampındaki askerlerimizde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk söz konusu değildir. Güvenlikleri bağlamında herhangi bir olumsuz gelişme yaşanmamıştır. Dün ve daha önce bazı münferit saldırılar söz konusu olduğunda da silahlı kuvvetlerimiz anında mukabele edip, gerekli cezalandırmada gerektiğinde teröristlere dönük bulunuyorlar.

"IRAK'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGILIYIZ"

Geçmişte Türkiye'yi DAEŞ'e karşı yeterince mücadelede bulunmuyor diye eleştirmeye kalkanlar, şimdi DAEŞ'e en doğrudan, Musul bağlamında söylüyorum, etkide bulunacak, mücadele edecek oradaki Iraklıları eğittiğimiz ve bulunduğumuz için eleştiri yönelten kesimler olabiliyor.

Biz teröre karşı mücadelede hiçbir zaman herhangi bir taviz vermedik ve Irak'ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine sonuna kadar saygılıyız, sadığız. Orada bulunuşumuz; Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğini korumak içindir.

Yürütülen faaliyet sadece ve sadece DAEŞ'e karşıdır. Irak Merkezi Hükümeti bütün bu toprakları, egemenliğini koruyacak şekilde tümünü kontrol altına aldığında zaten Türkiye'nin orada bulunmasına ihtiyaç kalmayacaktır.

Tutumumuz Amerika tarafına açık bir şekilde aktarılmıştır. Bu tutumun parametreleri bellidir. Bir; Türkiye uluslararası terör faaliyetlerine karşı uluslararası toplumla birlikte, koalisyonla birlikte, Irak hükümetiyle birlikte bir çaba yürütmektedir. İki; Başika'daki varlığımız bu çabanın doğal bir sonucudur ve sadece teröristlere karşıdır. Üç; Musul'un kurtarılması, Kuzey Irak, Türkiye için de bir ulusal güvenlik alanı halindedir. Çünkü PKK'nın ve DAEŞ'in mevcudiyeti herhangi bir başka ülkeden daha çok Türkiye'yi tehdit etmektedir. Dört; Bütün bu faaliyetler Irak'ın toprak bütünlüğü ve Irak egemenliğine saygı çerçevesinde yapılmaktadır, başka herhangi bir gündemi, gizli bir hedefi yoktur.

Sivil anayasa yapılması için mutabakat oluştu. Çalışmaları Meclis Başkanı İsmail Kahraman yürütecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika08 Ocak 2016 19:32

    Daha önce 3. köprünün 29 Ekim 2015'te açılacağı açıklanmıştı.2016 yazında açılacağı iddia ediliyor.Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında.

  • KARTALAĞABEYLİ08 Ocak 2016 19:29

    teşekkür etmesinide biliriz nede olsa bu ülkenin vatandaşıyız.bazıları gibi çahilçe para ver demiyoz iş imkanlarına dayalı getiri sağlayacak ekonomik yatırımlar istiyoruz

  • KARTALAĞABEYLİ08 Ocak 2016 19:25

    bizim köyüde görüyonmu.şöyle adam gibi turızm destekli finans getirili fabrika yapda vatana millete vatandaşa hayrın olsun.

  • ahmet08 Ocak 2016 19:09

    İlgi çekmeye çalışıyorlar

  • mehmet08 Ocak 2016 16:56

    başlığa bak hani tarih