E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBarzani harekete geçti---

Barzani harekete geçti

Barzani harekete geçti
23 Ağustos 2013 - 19:21 borsagundem.com

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) Suriyeli sığınmacılar için yardım seferberliği başlatıldı

Alınan bilgiye göre IKBY Başkanı Mesud Barzani, gelen sığınmacılara yardım için hükümetten bir aylık bütçesinin yüzde 20'sini ayırmasını istedi. Hükümet, sayıları 200 bine yaklaşan sığınmacılar için 12 milyon dolarlık bir ödenek ayırdı.
Başbakan Neçirvan Barzani, Başkan Mesud Barzani'nin istediği meblağa ek olarak 25 milyon dolarlık bir bütçeyi sığınmacılar için ayırdıklarını açıkladı.
Öte yandan IKBY Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, toplanan yardımların, ilk etapta ilaç ve gıda gibi zorunlu ihtiyaçlar için kullanılacağını belirterek "Suriyeli kardeşlerimize yardım etmek bizim için vaciptir. Hem vatandaşlarımız hem de hayırsever işadamlarımız gereken yardımı yapıyor" dedi.
Cuma hutbesinde yardım çağrısı
Erbil, Süleymaniye ve Duhok'taki camilerde okunan cuma hutbelerinde de Suriyeli sığınmacılara yardım çağrısı yapıldı. Erbil'deki Celil Hayat, Savaf ve Hacı Cevdet Eshadi camilerinde cemaat, namazdan sonra bağışta bulundu.
Hacı Cevdet Eshadi camisi imamı Kenan Sisavi, okuduğu hutbede, Mısır ve Suriye'de yaşananları hatırlatarak, bazı İslam ülkesi liderlerinin zalimlerin yanında yer almasının ibret verici olduğunu belirtti.
Mısır ve Suriye'de halka zulmedildiğini belirten Sisavi, "Hüsnü Mübarek serbest bırakılırken halkın oylarıyla seçilmiş Muhammed Mursi zindana atılıyor. Bu nasıl adalet? Suriye'deki zalimi ise söylemeye gerek yok. On binlerce kişiyi katletti ve katletmeye devam ediyor. Onun yüzünden, yüzbinlerce insan ülkesini terk etti. Halepçe'deki gibi kimyasal gaz kullanıyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)