E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBarclays: Tahvillerin toparlanması için borsaların düşmesi gerekli!---

Barclays: Tahvillerin toparlanması için borsaların düşmesi gerekli!

Barclays: Tahvillerin toparlanması için borsaların düşmesi gerekli!
05 Ekim 2023 - 12:16 borsagundem.com

Barclays'e göre, küresel piyasalarda hisse senetlerinde kalıcı bir satış dalgası yaşanmadan tahvillerin toparlanması pek mümkün görünmüyor.


İngiliz bankacılık devi Barclays, tahvil piyasasına ilişkin bir politika notu kaleme aldı. Barclays’a, hisse senetlerindeki gerçekleşecek sürekli düşüş, sabit getirili varlıkların cazibesini yeniden canlandırmadığı sürece küresel tahvil getirilerinin düşmeye mahkum olduğunu belirtti.

Ajay Rajadhyaksha liderliğindeki analistler yazdıkları notta, “Sürdürülebilir bir tahvil rallisini tetiklemek için gereken alıcıyı otomatik olarak çekecek sihirli bir getiri seviyesi yok. Eğer risk varlıkları önümüzdeki haftalarda keskin bir şekilde düşerse kısa vadede tahvillerin maddi olarak toparlanacağı bir senaryo düşünebiliriz” dedi.

KÜRESEL TAHVİL PİYASASINDA ŞOK DALGALARI

Faizlerin daha uzun süre yüksek kalacağı yönünde beklentilerin artmasıyla son aylarda küresel tahvil piyasasında şok dalgaları etkili olmuştu. Çarşamba günü satış dalgası hafiflerken, yatırımcılar oynaklığın yeniden canlanacağı konusunda alarma geçti.

Ancak Barclays analistlerine göre, hazine tahvillerinde net satıcı pozisyona gelen ABD Merkez Bankası’nın (Fed) sıkılaştırma programında gevşemeye gitmesi pek mümkün görünmüyor. Ayrıca artan açık nedeniyle tahvil arzındaki artışın da vade primini yukarı çektiği belirtildi.

Analistler, yabancı merkez bankalarının net alımlarının yavaşlaması nedeniyle de talebin zayıflayacağını yazdı. Analistler, en büyük hazine tahvili yatırımcısı olan Japonların, Japonya Merkez Bankası’nın destekleyici politika duruşunda değişikliğe gitmesi durumunda yerel tahvilleri tercih edeceklerini öngördü.

TAHVİL PİYASASININ KADERİ HİSSE SENETLERİNİN ELİNDE

Barclays’e göre tüm bunlar, tahvil piyasasının kaderinin hisse senetlerinin elinde olduğu anlamına geliyor. Analistler, S&P 500 Endeksi’nde son üç aydaki yüzde 5’lik düşüşün, tahvil getirilerinde bir toparlanmayı tetiklemek için gerekenin çok altında olduğunu yazdı.

Notta, “Tahvil satışlarının büyüklüğü o kadar çarpıcı oldu ki, hisse senetleri değerleme açısından bir ay öncesine göre tartışmasız daha pahalı. Tahvillerin istikrara kavuşmasının nihai yolunun risk varlıklarının daha da düşük fiyatlandırılmasından geçtiğine inanıyoruz” ifadelerine yer verildi. (Sözcü)

Barclays petrol fiyat tahminlerini revize etti

 

Borsalarda '1987 çöküşü' yankılanıyor

 

Borsaya yeni gelen yatırımcının portföyü 5 bin lirayı geçmiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)