E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBanvit'ten satışa ilişkin yeni açıklama---

Banvit'ten satışa ilişkin yeni açıklama

Banvit'ten satışa ilişkin yeni açıklama
14 Nisan 2017 - 12:18 borsagundem.com

Banvit,şirketin toplam ödenmiş sermayesinin yaklaşık %79.48'ine tekabül eden hisselerin tamamının TBQ Foods GmbH'a devri için 25 Mayıs öngörülüyor

Beyaz et üreticisi Banvit Bandırma,iki gün önce özel durum açıklamasıyla satış sürecinin tamamlanması için henüz şartların tamamlanmadığını bildirdi.Konuyla ilgili olarak 13/07/2017 tarihinde yapılacak Genel Kurul'da görüşme yapılacağı ve duyurulacağı iletildi.

Banvit Bandırma dün gerçekleşen Genel Kurul toplantısında satış sözleşmesinin kesinleşmesi için gereken şartların tamamlanması için ek süre istendi.Tahmini olarak bu süre 25 Mayıs olabilecek,kesin tarih bugün kamuoyuyla paylaşılacak.

Banvit hisseleri saat 12:32 itibariyle 9.94 TL fiyattan işlem görmekte.Hissede yüzde 3.21 oranında düşüş var.

Şirketin KAP açıklaması şöyle:

Şirketimiz tarafından 12 Nisan 2017 tarihinde yapılan Özel Durum Açıklaması'nda, şirketimizin toplam ödenmiş sermayesinin yaklaşık %79.48'ine tekabül eden ve şirketimizin hâkim hissedarları Vural Görener, Emine Okşan Koçman, Emine Esra Görener Christoffel, Fatma Makbule Görener ve Aabar Investments PJS'nin ("Hissedarlar") mülkiyetinde bulunan hisselerin tamamının satışına  ("İşlem") ilişkin olarak BRF GmbH ile Hissedarlar arasında 9 Ocak 2017 tarihinde imzalanan ve BRF GmbH tarafından Avusturya kanunları çerçevesinde kurulan BRF GmbH'ın bağlı ortaklığı olan TBQ Foods GmbH'a devir ve temlik edilen hisse satış sözleşmesi ("Sözleşme") tahtında İşlem'in kapanışının gerçekleşmesi ve Şirket hisselerinin devri için gereken ön koşulların bir kısmının henüz tamamlanamaması sebebiyle öngörülen olağan genel kurul tarihi olan 13 Nisan 2017 tarihinde İşlem'in kapanışının gerçekleşemeyeceği ve kapanış için belirlenecek yeni tarihin bugün itibariyle duyurulacağı bilgisi verilmişti. 

Bu çerçevede Hissedarlar ve Sözleşme uyarınca BRF GmbH ve TBQ Foods tarafından Şirket'imize verilen bilgiye göre taraflar İşlem'in kapanışı için gerekli önkoşulların henüz tamamlanmamış olmakla birlikte 25 Mayıs 2017 tarihine kadar tamamlanacağını öngörmekte, ön koşulların tamamlanması ve kapanış için, kesin olmamakla birlikte, bu tarihi hedeflemektedirler.  Bu sebeple Şirket'imiz yönetim kurulu 25 Mayıs 2017 tarihinde Şirket olağanüstü genel kurul toplantısının yapılabilmesi için gerekli çağrıyı en kısa sürede yapacaktır.  Daha önce de duyurulduğu gibi, Hissedarlar ile BRF GmbH ve TBQ Foods, İşlem'in en kısa sürede tamamlanması için her türlü ön koşulun yerine getirilmesine ve her türlü evrakın belirtilen tarihe dek hazırlanması niyetiyle birlikte ve sürece müdahil olan bankalarla çalışmaya devam ettiklerini Şirket'imize bildirilmişlerdir. 

    

Yukarıda belirtilen hisse devir işlemiyle ilgili yatırımcılarımızın yatırım kararını veya şirket hisselerinin değerini etkileyecek yeni bir gelişme olduğunda ilgili mevzuat çerçevesinde kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Banvit'in satışında yeni gelişme

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 193,60
En Yüksek: 196,00
En Düşük: 183,60
Değişim 5,45 %
FK: 20,34
PD / DD: 4,40
İşlem Hacmi 192.554.190
Toplam Adet: 1.009.982
Ağırlıklı Ort.: 190,54
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • M kaya17 Mayıs 2017 21:53

    Yanlış bilgi arkadaşım haftaya perşembe bu iş biter

  • mehmet-doğan17 Nisan 2017 21:26

    sakin olup beklemek mantıklı

  • begüm kurt14 Nisan 2017 19:49

    bu is bence iptal olucak, koskoca brf bankalara verıcegi 3 kurusamı kaldı ? kaldıkı sozlesme basında bilmiyor muydu? bu et skandalı tum surecı ve brf yapısını değiştirdi ve banvitin sahibi dolar kurundan dolayı ac gözlülük yapayım derken satış hepten iptal olursa sasırmam...hala kurulun tarihi bile muallak..brf resmen dalga geçiyor.. yazık olan bizim gibi ky ye oldu yine..