E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBanka hisselerinde 'manipülasyon' incelemesi---

Banka hisselerinde 'manipülasyon' incelemesi

Banka hisselerinde 'manipülasyon' incelemesi
05 Mayıs 2023 - 08:00 borsagundem.com

ABD'li yetkililer bankacılık hisselerinde olası 'manipülasyonu' değerlendiriyor. Bölgesel bankaların hisseleri, iki ay içinde iflas eden üçüncü ABD orta ölçekli kredi kuruluşu First Republic Bank'ın iflasının ardından bu hafta düşüşüne devam etti.

Beyaz Saray'ın "sağlıklı bankalar üzerindeki açığa satış baskılarını" izleme sözü verdiği perşembe günü konuya yakın bir kaynak, ABD federal ve eyalet yetkililerinin bankacılık hisselerindeki son oynaklığa "piyasa manipülasyonunun" neden olup olmadığını değerlendirdiğini söyledi.

Bölgesel bankaların hisseleri, iki ay içinde iflas eden üçüncü ABD orta ölçekli kredi kuruluşu First Republic Bank'ın iflasının ardından bu hafta düşüşünü sürdürdü. Analitik şirketi Ortex'e göre, açığa satış yapan satıcılar yalnızca perşembe günü belirli bölgesel bankalara karşı oynayarak 378,9 milyon dolarlık kağıt üzerinde kâr elde etti.

Reuters'e konuşan bir kaynak, sektördeki güçlü temeller ve yeterli sermaye seviyeleri göz önüne alındığında, artan açığa satış faaliyeti ve hisselerdeki oynaklığın son günlerde federal ve eyalet yetkilileri ve düzenleyiciler tarafından yoğunlaşan bir incelemeye tabi tutulduğunu söyledi.

Kaynak, "Eyalet ve federal düzenleyiciler ve yetkililer, bankacılık hisse senetlerine ilişkin piyasa manipülasyonu olasılığına karşı giderek daha dikkatli davranıyor" dedi.

Beyaz Saray basın sekreteri Karine Jean-Pierre, Biden yönetiminin durumu yakından izlediğini ancak Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından olası her türlü önlemin alınacağını söyledi.

Jean-Pierre, "Yönetim, sağlıklı bankalar üzerindeki açığa satış baskıları da dahil olmak üzere piyasa gelişmelerini yakından izleyecek" dedi.

ABD borsalarında First Republic Bank etkisi

 

First Republic Bank’ı satın alacak banka belli oldu

 

First Republic Bank'ın hisseleri yüzde 50'ye yakın değer kaybetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )05 Mayıs 2023 11:48

    Dış güçler saldırıyor ABd bankalarına...Biden suçsuz dış mihraplar ve sovyerlerin oyunu bunlar :D ABD vatandaşı yemez bu  sovyet Ali Cengiz oyunlarını :D