E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBanka CEO’sundan şoförüne ve yardımcılarına hisse hediyesi---

Banka CEO’sundan şoförüne ve yardımcılarına hisse hediyesi

Banka CEO’sundan şoförüne ve yardımcılarına hisse hediyesi
22 Şubat 2022 - 16:40 borsagundem.com

IDFC First isimli Hindistan Bankası'nın CEO'su V. Vaidyanathan, şoförüne ve yardımcılarına 530 bin dolarlık hisse verdi

54 yaşındaki Hindistan Bankası IDFC First Bank’ın CEO’su V. Vaidyanathan, bankada sahip olduğu hisselerin 530 bin dolarlık kısmını eğitmenine, evdeki ve ofisteki yardımcılarına vererek Ocak 2018’den bu yana hissesinin yaklaşık yüzde 38’ini bağışlamış oldu.

54 yaşındaki Vaidyanathan, hisselerini hediye etmesiyle tanınıyor. Vaidyanathan’ın bağışladığı hisselerin holdingin toplam varlığının yüzde 3,7’sine denk geldiği tahmin ediliyor. Yardımcıların hisseleri kendilerine ev almak için kullanacağı öğrenildi.

ÖĞRETMENİNE DE HEDİYE ETMİŞTİ

Vaidyanathan, yıllar önce iyi bir okula kabul edildiğinde seyahat edecek parası olmayan parasız bir öğrenciyken kendisine 500 rupi (90 TL) ödünç veren eski matematik öğretmenine 2020’de de benzer bir hediye vermişti.

Hint CEO daha önce Capital First’ün başkanıyken, şirketin IDFC Bank’la birleşmesinin ardından IDFC First Bank’ın da başına geçmişti.

BANKA HİSSELERİ DEĞERLENİYOR

IDFC First Bank’taki hisseler, bankanın oluşturulduğu 18 Aralık 2018’den bu yana yaklaşık yüzde 5 arttı. Ayrıca, pandemi sırasında 2020’deki düşüşten kurtuldu ve Vaidyanathan, 2024’te sona erecek başka bir dönem için yeniden atandı.

Birleşmenin ardından 2018’den bu yana bankanın hisselerinin değeri yaklaşık yüzde 5 arttı. Hisseler 2020’de pandemi nedeniyle büyük oranda düşse de sonrasında toparlandı.

Ayrıca, pandemi ortasında 2020’deki çöküşten kurtuldu ve Vaidyanathan’ın görev süresinin biteceği tarih olan 2024’ten sonra aynı göreve yeniden atanması bekleniyor.(Sözcü)

El-Erian uyardı: Küresel borsalardaki gizli tehlike

 

İngiltere'den Rus bankalarına yaptırım kararı

 

Donetskliler, Rusya'nın tanıma kararını kutluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)