E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America: 2024 yılında borsalar yatırımcılar için cennet olacak---

Bank of America: 2024 yılında borsalar yatırımcılar için cennet olacak

Bank of America: 2024 yılında borsalar yatırımcılar için cennet olacak
24 Kasım 2023 - 11:18 borsagundem.com

Bank of America, S&P 500 Endeksi’nin 2024 yılında 5.000 puana ulaşacağını tahmin ediyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında ralli hız kesmeden devam ediyor. Fed’in faiz artırımlarında sona geldiğine dair inanç, yatırımcıların borsalara daha fazla hücum etmesine neden oluyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bank of America da, ABD borsalarında yükseliş öngörüyor. Görece daha uzun vadeli bir bakışla banka, 2024 yılında S&P 500 Endeksi’nin yeni bir rekor kırarak 5.000 puana ulaşacağını tahmin ediyor.

Hisse senetleri yatırımcılar için cennet olacak

Yahoofinance’ten Josh Schafer’ın haberine göre, hisse senedi piyasası 2023'te muhteşem bir performans sergiledi ve Bank of America'nın sermaye stratejisi ekibi, 2024 yılında yine güçlü bir yılın S&P 500 Endeksi’nin 5.000 puan gibi rekor bir seviyeye çıkarmasını bekliyor.

Paylaştıkları notta Savita Subramanian ve Bank of America'daki strateji ekibi, piyasalar yatırımcıların bu yıl karşılaştığı ‘maksimum makro belirsizlik’i aşarken gelecek yılın ‘hisse senedi toplayıcıları için bir cennet’ olacağını savunuyor.

Banka, “Piyasa zaten önemli jeopolitik şokları absorbe etti ve iyi haber şu ki, tüm bu şoklar kötü haberleri içeriyordu” diye yazıyor. Ekip, “Makro sinyaller karışık ancak kendine gösterge endeks bu yıl arttı. Fed'in faiz indirimi yapmasını beklediğimiz için değil, Fed'in başardıklarından dolayı yükselişteyiz. Şirketler daha yüksek faiz oranlarına ve enflasyona uyum sağladılar” diye ekliyor.

Yıl sonu hedefi 4.600 pan

Bankanın S&P 500 Endeksi için tahmini yıl sonu hedefi, gösterge endeksin mevcut seviyelere göre yaklaşık yüzde 10 oranında artacağı anlamına geliyor. Ekim, S&P 500 Endeksi’nde 2023 yıl sonu fiyat hedefi için 4.600 puan öngörüsünde bulunuyor.

Tüketicilerin zayıflaması gibi artan olumsuzluklara ve Fed'in faiz artırımlarının gecikmeli etkilerinin beklenenden daha büyük olabileceği korkusuna rağmen, Bank of America, kazançların 2024 yılında yüzde 6 oranında artarak hisse başına 235 dolara çıkacağını öngörüyor. Subramanian'ın ekibi bu ayın başlarında Yahoo Finance'e, yalnızca son dönemdeki kazanç durgunluğunun sona ermekle kalmadığını, aynı zamanda şirketlerin ekonomi gerilese bile başarılı olmaya hazır olduklarını söylemişti.

Subramanian, "Şirketler maliyetlerini düşürdüler ve zayıf talep ortamına uyum sağladılar ve kazançlarının 3. çeyrekte yıllık bazda yüzde 3 oranında yeniden arttığını gördüler. Tarih, kazançların genellikle düşüşten daha güçlü bir şekilde toparlandığını gösteriyor, zira krizler genellikle aşırı kapasiteyi ortadan kaldırarak daha zayıf maliyet yapısı ve gelişmiş marj profilleri sağlıyor” diye yazıyor.

En kötü senaryo faiz indirimi döngüsünün başlaması olabilir

Yine de Subramanian'ın ekibi, hisse senetleri için ileriye dönük en iyi yolun, BofA ekonomistlerinin 2024'te resesyon olmaması yönündeki çağrısına uygun olarak kazançların pozitif GSYİH ile artması olduğunu yazıyor.

Ekonomi durgunluğun eşiğindeyken Bank of America'nın hisse senetlerinin yükselmesi yönündeki çağrısı, Goldman Sachs'ın kendi 2024 görünümünde detaylandırdığı bilgilerle de uyumlu seyrediyor. Her iki araştırma ekibi de hisse senetleri için en kötü senaryonun, ekonominin resesyona doğru ilerlediğinin netleşmesiyle birlikte Fed'in faiz indirimi döngüsünün başlaması olacağını açıkça belirtiyor.

En iyi senaryo büyüyen bir ekonomi

Subramanian, “Boğalar, zayıf bir ekonominin yönlendirdiği güvercin Fed'den ziyade, kredi döngüsünün gevşemesiyle sonuçlanan, gelişen bir ekonomiyi umut etmeli” diyor.

Banka ayrıca, son zamanlarda teknoloji ve yapay zeka yatırımına yönelik ilginin dışında, hisse senedi piyasalarında düşüş eğilimi gösteren çok sayıda yatırımcının bulunduğunu ve bunun da boğa durumunu destekleyen zıt bir gösterge olduğunu belirtiyor.

Bank of America ayrıca, hisse senetlerine emeklilik fonu tahsisatlarının 25 yılın en düşük seviyelerinde olduğunu, aktif fonların kriterleri karşıladığını ve Wall Street stratejistlerinin önerilen hisse senedi risklerinde son yılların en düşük seviyelerinden geldiğini belirtiyor. Subramanian, “Boğa piyasaları genellikle yüksek inanç ve coşkuyla sona erer. Biz bundan çok uzaktayız” diyor.

Bank of America: 2024 hisse senetlerinin yılı olabilir

 

Bank of America: Kısa süreli bir resesyon hisse senetlerinde alım fırsatı sunabilir

 

2024 kemer sıkma yılı olacak

 

Gelişen piyasalar 2024’te ABD borsalarını geçebilir

 

Borsa rallisi 2024’e sarkacak mı?

 

Goldman Sachs: Hisse senedi piyasaları 2024'te zirve yapabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ26 Kasım 2023 20:04

    bende borsada yaklaşık 25 senedir takip eder zaman zaman işlem yaparım.Borsa sadece 2400 kata kadar 5 sene önce bugüne kadar para kazandırdı.Hisse senetlerinde bir şirket bir maniplasyon süpekülatör, çarpıcılar bir gurup eline geçirilmiş olup yeni gelen 10 milyon tecrübesizlere yakında yıkacaklarını düşünmekteyim.

  • Vatandaş Yorumu24 Kasım 2023 12:42

    8 yıl önce 400 bin tl ile borsaya girdim. O zaman 2 ev 1 güzel araba alabiliyordum. Finansal okuryazarlık hakikaten önemli.Keşke borsa kumar olmasaydı. Şuan sadece bir araba zor alabiliyorum. Yani borsaya yatırım yapacağıma keşke hayallerimi gercekleştirseydim. Neye üzüleyim sağlığımdan oldum. Bu yönetimsel sıkıntılar, tedbirsizlik, umursamamazlık ve anlamsız para politikaları yüzünden param eridi.

  • uçbeyi26 Kasım 2023 23:43

    Borsa kumar yeri değil yatırım yeri. Temel ilkeler uygulanıp, lider şirketlere yatırım yapılsaydı böylesine kayıp değil bileşik getiri ile ve yaşanan ralli lerin etkisiyle büyük paralar kazanılırdı.

  • nedo25 Kasım 2023 12:44

    Doğru hissede değilsindir,ya da alsatta paran erimiştir.Bırakın 8 yılı,,3 senede kazanç %2500.,,,,8 yılda %12000.

  • Bik25 Kasım 2023 11:56

    8 yıl önce İstanbul'da 400 bin TL'ye 1 ev alınırdı. 400 bin TL, dolar olarak tutulsaydı  2019 yılında da 1 ev alınırdı. Borsaya  deneyimli ve uzun vadeli düşünebilen eski borsacılara danışmadan girmenin sonu hüsran olur, sadece zeka değil deneyim de gerekiyor.