E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America: 2024 hisse senetlerinin yılı olabilir---

Bank of America: 2024 hisse senetlerinin yılı olabilir

Bank of America: 2024 hisse senetlerinin yılı olabilir
02 Kasım 2023 - 16:51 borsagundem.com

Bank of America, ABD borsalarının gelecek yıl en az yüzde 16’lık bir yükselişle yüksek bir performans sergileyeceğini tahmin ediyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sene başından yaz aylarına kadar yapay zeka güdümlü ralliyle 2023 yılında yatırımcıların yüzünü güldüren ABD borsaları, dün Fed’in faizleri sabit tutma kararıyla yeniden yükselişe geçti.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Fed’in faiz kararını olumlu karşılayan hisse senedi piyasaları, bazı uzmanların öngördüğü gibi bir yıl sonu rallisinin başlangıcında olabilir.

2024 yılında borsalarda yüksek performans

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, Bank of America da, ABD borsalarının yükseliş ivmesini devam ettireceğini düşünüyor.. Banka, S&P 500 Endeksi’nin, özellikle gelecek yıl bir 'alım sinyali’ olarak yüzde 16 oranında yükselebileceğini ve patlamaya yakın güçlü bir performans sergileyebileceğini söylüyor.

Bank of America'ya göre S&P 500 Endeksi, gelecek 12 ayda neredeyse her zaman pozitif getiri sağlayan bir ‘alım sinyali’ vermeye yakın. Banka, Wall Street yatırımcılarının piyasa görünümlerinde aşırı düşüş eğilimi gösterdiğinde yükseliş sinyallerini doğru bir şekilde gösteren, karşıt bir duyarlılık göstergesi olan 'Satış Tarafı Göstergesi’ne (Sell Side Indicator - SSI) dikkat çekiyor.

Güçlü alım sinyali

Stratejistler, şu anda bu göstergenin ‘nötr’ bölgede olduğunu ancak ‘alım sinyali’ne ‘satış sinyali’nden üç kat daha yakın olduğunu ve bunun da hisse senetleri için daha yukarı yönlü bir gidişata işaret edebileceğini söylüyor.

Stratejistlerin tahminine göre, SSI mevcut seviyesinde S&P 500'ün gelecek yıl için yüzde 15,5'lik bir artış göstereceğini ve bunun da gösterge endeksi gelecek 12 ayda 4.850 puan seviyesine çıkaracağını tahmin ediyor.

Bank of America'dan Savita Subramanian liderliğindeki stratejist ekibi, paylaştıkları notta, “SSI güvenilir bir ters gösterge oldu. Başka bir deyişle, Wall Street aşırı derecede düşüş eğilimi gösterirken yükseliş sinyali verdi. Tarihsel olarak, gösterge bu seviyelerde veya daha düşük olduğunda, S&P 500 Endeksi’nin 12 aylık ileriye dönük getirileri yüzde 95 oranında pozitifken ortalama getiri ise yüzde 21’di” diyor.

İşletme ve tületiciler tahvil getirilerindeki artışı hissetmeyebilir

Tahvil getirilerindeki son artış, düşüş eğilimini artırdı ve 10 yıllık Hazine bonosu getirisi geçen ay 16 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu durum hisse senetlerinin daha az cazip görünmesine ve yaklaşan resesyona ilişkin korkuların artmasına neden olarak hisse senetlerinde satışları tetikledi ve S&P 500 Endeksi’nin art arda üçüncü ayı da kayıpla kapatmasına neden oldu.

Ancak stratejistler, S&P 500 şirketlerinin borçlarının yüzde 75'inden fazlasının ve ABD mortgage'larının yüzde 85'inin sabit uzun vadeli faiz oranlarıyla finanse edildiği göz önüne alındığında, pek çok işletme ve tüketicinin tahvil getirilerindeki son artışı hissetmeyebileceğini belirtiyor ve ekliyor: “Daha yüksek oranlar hisse senedi duyarlılığı üzerinde baskı oluştursa da, şirketlerin ve tüketicilerin uyum sağlamak için zamanları olduğundan, beklenenden daha iyi bir dayanıklılık sergileyeceklerine inanıyoruz.”

Banka, paylaştığı ayrı bir notta, ekonominin söz konusu gecikmeli etki nedeniyle ayakta durduğunu ve faiz oranları yüksek kaldığı sürece hisse senetlerinin hala iyi durumda olabileceğini savundu. Fed'in son para politikası güncellemesinde faiz oranlarını sabit tutmasının ardından tahvil getirileri geriledi ve 10 yıllık Hazine tahvil getirisi yaklaşık dokuz baz puan düşerek yüzde 4,776 seviyesine düştü.

Faizler ekonomiyi sarsamıyor, hisse senetleri güvende

 

Jeremy Siegel: Hisse senedi piyasası yıl sonu rallisine hazır

 

Fundstrat: Hisse senetleri bu hafta 'kıyamet döngüsü'nden çıkabilir

 

JPMorgan: Uzun vadeli yatırımcılar için en ideal seçenek hisse senetleri

 

Powell’ın temkinli duruşu, borsada pozitif fiyatlandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)