E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBank Asya'da karanlık bölgeler var---

Bank Asya'da karanlık bölgeler var

Bank Asya'da karanlık bölgeler var
04 Şubat 2015 - 23:08 borsagundem.com

Davutoğlu: Bank Asya kararı tamamıyla bir hukuki karardır, siyasi bir boyutu yoktur

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bank Asya'ya el koymayla ilgili olarak "Hukuki bir karardır, talimatla yönlendirilen siyasi hiçbir boyutu yoktur. Hukuki kriterler herkes için her marka için geçerli olan kriterlerdir" dedi. Davutoğlu, MİT Müsteşarı Fidan’ın milletvekilliği için ise, “memlekete çok hizmet edeceği alanlar olacaktır, siyasette de olabilir bürokraside de” diye konuştu.
 
Kanal 7 ve Ülke TV ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Davutoğlu şunları söyledi:

122 ORTAĞIN İSMİNİ VERMEDİLER

“(Bank Asya) Hukuki bir karardır, talimatla yönlendirilen siyasi hiçbir boyutu yoktur. Hukuki kriterler herkes için her marka için geçerli olan kriterlerdir. BDDK herkesten istediği imtiyazlı ortakların bilgilerini istiyor, süre veriyor, 185 ortaktan 63’ünün ismi veriliyor, onlar da eksik, yani karanlık, gölge altında bir hisse var. 63 hisse yüzde 37’ye tekabül ediyor. 185 ortağın ismi verilse de BDDK bu kararı aldıysa tartışılır, ama verilmedi, hem bir şeyler saklanıyor hem tasarruf sahiplerinin hakları ihlal ediliyor. Açık bir ihlal söz konusuyken BDDK, TMSF’nin susup beklemesi mi gerekecekti. Bunu bir başka banka da yapsa aynı şey olurdu. 122 isim bilinmiyorsa ortada şüpheli bir durum var demektir. Ortada ayrımcı, ön yargılı bir tutum yok, hukuki süreçler izlenip gereken yapılmıştır.

NİYE CEMAATİN BANKASI VAR

Niye dini cemaat mahiyeti taşıyan bir grubun bankası var, savcısı, hukuku, medya ayağı var. Bu faaliyetleri herkes yapabilir ama koordineli bir şekilde toplum hayatına kendi istediği düzeni getirmeye yönelik bir hedef doğrultusunda yapılıyorsa bu kabul edilemez. Dini faaliyeti bürokratik, ekonomik faaliyete dönüştürüp siyasi bir gündem dayatmak çizgi dışına çıkmaktır, bu da diğer kesimleri rahatsız eder, buna izin verilmez. Bankacılık sistemi bu karardan etkilenmez, herkes bunun objektif bir karar olduğunu biliyor, kurallara uyanlar rahatsız olmayacaktır. Burada devletin takması diye bir şey olmaz. Sen görevini yapıp kurallara uyarsan kimse sana ön yargılı yaklaşmaz. Eşit yarışta elde ettikleri gücü diğerlerini tasfiye edilmesi gereken düşman olarak görmeye başlanırsa o yapı bir habis ur haline gelir.

İYİLİK DIŞINDA NE GÖRDÜLER

(Fettullah Gülen’in pasaportunun iptali) Hukuk içinde yapıldı. (Gülen’in New York Times’taki yazısı) Ceketinin bile olmadığını söyleyen, orada inzivada olduğunu söyleyen bir kişi niye New York Times’a yazı yazar, niye ülkesini şikayet eder, ne gördü bu ülkeden, hükümetten iyilik dışında, demokratik imkanları kullanma dışında, okuyunca çok üzüldüm, öfkelendim.

BAŞKANLIĞI KONUŞMAK LAZIM

(Başkanlık sistemi)Geçmişteki seçim beyannamelerimizde mutlaka başkanlık sistemi denmiyor, parlamenter sistemin güçlendirilmesinden söz ediliyor. Ancak şimdi seçilmiş cumhurbaşkanı gerçeğinden sonra öncelikli olarak başkanlık sistemini konuşmak gerek. Yeni anayasada mekanizmalardan önce değer ve ilkeler önemli. Yeni bir anayasa, kısa, öz, millete güvenen, insanı öne çıkaran, hiçbir kısıtlayıcı hüküm taşımayan, insan haklarını önceleyen. Şu anki anayasamız insanı değil devleti hedef alıyor, bazen okurken sinirleniyorum.

GÜÇ BİR KİŞİDE TOPLANMAZ

Ancak ana unsur yeni anayasa olacak. Sadece başkanlık mekanizmasına değil bu yeni siyasi anlayışa odaklanmak gerek. Sistem ve ilke bazında ele almak gerekiyor. Son tartışma ortamını psikolojisini doğru bulmuyorum. Başkanlık sistemi de buna dayalı olursa ki böyle olmalı o zaman otoriter olmaz, böyle bir çerçevede çizilmezse başkanlık değil parlamenter sistem de otoriter olur, hiçbir kuvvet denetimsiz olmamalı. Biz başkanlık sistemi derken bir kişinin bütün yetkiyi kullandığı sistemi söylemiyoruz. Güçü bir kişinin elinde toplamak değil, bunu ne cumhurbaşkanımız ister ne de ben.

HER GÖREVİN HAKKINI VERİR

(Hakan Fidan’ın adaylığı)Hakan Bey benim akademik hayatımdan beri tanıdığım bir arkadaşımızdır. Ve nihayet MİT müsteşarı olarak da çok yakın çalıştığımız bir insan. Hakan Bey hepimizin takdirini kazanmıştır. Yiğittir. Hangi görevi alırsa hakkını verir ve bu memlekette de her görevde çalışabilir. Onun buna ihtiyacı yok. Bu memlekete de çok hizmet edeceği alanlar olacaktır, siyasette de olabilir bürokraside de. Değerlendireceğimiz, görüşeceğimiz, istişare edeceğimiz hususlar var daha Hakan Bey ile ilgili her konuda her yerde pozitif dururum. Hakan Bey güvendiğim arkadaşlarımdan biridir. Dediğim gibi ne olursa olsun bulunduğu yerin hakkını verir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CEMAAT GOLU06 Şubat 2015 04:49

    İmtiyazlı hisselere sahip ortaklarının adını vermmeleri okadar zormuydu? veya bundan sonra ortaklarnın adını verip banka yönetmini almaları okadar zormu? niye vermiyorlar, çünkü istedikleri süreç buydu. ve akp yi iyi kumpasa getirdiler. Devlet yönetiminde ve guvencesiyle hem varlıkları tekrar buyuyecek ve değer kazanacak hemde argumanlar kazanıp Akpye sürekli kroşe direk vuracaklar bol bol! yaptıkları güzel bir manevra

  • Asya Reality06 Şubat 2015 04:45

    Cemaat ci ortaklarda devlete gecmesinesevinmiştir. böylece bnka tekrar ayağa kalkacak hepsinin varlığının değeri yukselecek. Bilerek gereken bilgileri vermemiş olabilirler. Hele halkbank ve Vakıfbank ı kuracağı katılım bankalarından sonra Trkiyede pek iş potansiyelleri kalmayacaktı

  • dx05 Şubat 2015 12:54

    Bugünkü gülme ihtiyacımı giderdim hamdolsun

  • Ayna05 Şubat 2015 12:16

    önce kendi karanlığını aydınlatacaksın.. daha iyi olur aklamalar halk bankası karapara iran bağlantısı daha neler neler önce kendinizi düzeltin

  • DOVINĞ05 Şubat 2015 12:12

    SIMDIYE KADAR NEREDEYDIZ ESAS SUCLU SIZSINIZ

  • Gülsen Gürbüz05 Şubat 2015 11:43

    Karşılıklı çıkar savaşınının ülkeyi batırma noktasına sürüklediğinin görülmesi de gerekir.

  • mustl05 Şubat 2015 10:56

    Hukuki kararlar ekonomiye o kadar zarar veriyor ki bir gün bırakın yabanciyi yerli yatırımcı bulamiyacaksiniz

  • kıro05 Şubat 2015 10:03

    eğer bank asyada bir karanlık varsa oda sizin gölgenizdir.

  • Ozgur05 Şubat 2015 09:47

    Yaptığınız hukuksuzluklar söylenince ülke mi şikayet edilmiş oluyor...!

  • fafa05 Şubat 2015 08:45

    Yazık ettiniz.Allah vicdan ,merhamet versin.Emirle iş yaptınız.