E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatlarında rekor---

Bakır fiyatlarında rekor

Bakır fiyatlarında rekor
09 Nisan 2024 - 08:11 borsagundem.com

SHFE'de bakır, talep iyimserliği ve arz kesintisi görünümü ile tüm zamanların rekorunu kırdı

Şanghay'da bakır, olumlu fabrika verileri, faiz indirimleri ve üretimin azalması umutlarının desteğiyle SHFE'de rekor seviyeye ulaşırken, Londra'da 14 ayın en yüksek seviyesine yakın seyrediyor.

Londra Metal Borsası'nda (LME) üç ay vadeli bakır, %0,2 düşüşle 9.397,50 dolar/ton gerilerken, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda (SHFE) Mayıs ayı bakır kontratı, %1 artışla 76.050 yuan/tona (10.512,71 dolar) ulaştı.

Seansın başlarında SHFE'de bakır, Londra'daki gece kazançlarını takip ederek 76.700 yuan/ton ile tüm zamanların rekor seviyesine çıktı.

Fonların metallere olan iştahı, Çin de dahil olmak üzere büyük ekonomilerdeki beklenenden iyi gelen imalat verilerinin yanı sıra ABD ve Avrupa'da faiz indirimi umutlarının da etkisiyle arttı.

Bakır, döküm tesislerinin hammadde tedarikindeki sıkıntıyla boğuştuğu Çin'deki üretim kesintisi beklentisiyle de destekleniyor.

Ancak bakıra yönelik fiziki talep zayıf kaldı.

Yangshan bakır primi en son 42,50 dolar/ton seviyesinde görüldü ve geçen yılın Ağustos ayından bu yana en düşük seviyesinde seyrederek Çin'e bakır ithalatına yönelik talebin zayıfladığını gösteriyor.

Yapay zeka, bakır talebini artırabilir

 

Petrol fiyatları son 5 ayın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)