E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları yükselişte---

Bakır fiyatları yükselişte

Bakır fiyatları yükselişte
02 Nisan 2024 - 09:21 borsagundem.com

Bakır, arz endişeleri ve daha iyi talep görünümüyle arttı. Dalian'da demir cevheri de tatil öncesi talebin artmasıyla yükseldi

Bakır fiyatları, hammadde tedarikinin sıkılaştığına ve Çinli döküm tesislerinin üretim kesintisine uğradığına dair endişelerin etkisiyle yükselişe geçti. İyileşen talep görünümü de bir miktar destek sağladı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 08.33'te %0,9 artışla 8.947,50 dolar/tona yükseldi ve hafta sonu ve Paskalya tatilinin ardından işlemlere yeniden başladı.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda Mayıs ayı bakır kontratı, %0,3 artışla 73.040 yuan/tona (10.095,93 dolar) çıktı ve bu, 22 Mart'ta çıktığı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73.530 yuan/tondan pek de uzak değil.

Şanghay'da bakır, imalat PMI verilerinin Mart ayında altı aydan beri ilk kez genişlediğini göstermesinin ardından iki haftanın en iyi günlük kazancını kaydetti.

Analistler, tatil nedeniyle işlemlerin durgun olmasına rağmen, bakır konsantresindeki arz sıkıntısının devam edeceği korkusuyla duyarlılığın arttığını belirtti.

Dalian'da demir cevheri, tatil öncesi talebin artmasıyla yükseldi

Dalian'da demir cevheri vadeli işlemleri, Çinli alıcıların resmi tatil öncesinde alımlarını artırmasıyla beş seanslık düşüşün ardından yükseldi.

Dalian Ticaret Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, öğle tatilinde %2,8 artışla 766 yuan/tona (105,88 dolar) yükseldi. Kontrat seans başında %4,1 kadar yükseldi.

Bir borsa işlamcisi yaptığı değerlendirmede, Çin piyasalarının Mezar Süpürme Günü nedeniyle Perşembe ve Cuma günleri kapalı olacağını, dolayısıyla tüm alımların haftanın ilk üç gününe sıkıştırıldığını belirtti.

Singapur Borsası'nda Mayıs ayı demir cevheri, %0,4 düşüşle 100,90 dolar/tona geriledi.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'ndaki çelik göstergeleri çoğunlukla yükselişteydi.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda Mayıs ayının en aktif inşaat demiri kontratı %1,2 artışla 3.447 yuan/tona, sıcak haddelenmiş rulo %2,5 artışla 3.685 yuan/tona, filmaşin %2 artışla 3.747 yuan/tona ve paslanmaz çelik %1,1 artışla 13.425 yuan/tona yükseldi.

Dalian'da koklaşabilir kömür %0,8 düşüşle 1.444 yuan/tona gerilerken kok kömürü %0,2 artışla 1.965,50 yuan/tona çıktı.

Uzmanlardan bakır tahmini

 

UBS'ten bakır fiyat tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)