E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları düştü, demir yükseldi---

Bakır fiyatları düştü, demir yükseldi

Bakır fiyatları düştü, demir yükseldi
27 Nisan 2022 - 09:06 borsagundem.com

Londra'da bakır fiyatları, taleple ilgili endişeler ve yatırımcılar arasında azalan risk iştahının baskı oluşturmasıyla düştü. Çin'de demirli metal vadeli işlemleri, Kovid kaynaklı endişelerin gevşemesiyle toparlandı

Londra Metal Borsası'ndaki (LME) üç ay vadeli bakır, TSİ 07.07'de %0,6 düşüşle 9.797 dolar/tona geriledi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Mayıs vadeli bakır, öğle tatilinde 73.100 yuan (11.151 dolar) seviyesinde yatay seyretti.

Analistler, yatırımcıların sanayi faaliyeti etkileyen katı karantinaları ekonomik olarak destekleyici önlemlere karşı tarttıklarını belirtiyor. Pekin'in kapanmada ısrarcı olmasının yurt içi ve küresel büyümeye etki edeceği endişesi büyüyor.

LME'de alüminyum %0,1, çinko %0,2 düştü, kurşun %0,7 ve kalay %0,4 arttı.

ShFE'de nikel %2,7 artış yaşadı.

Çin'de demirli metal vadeli işlemleri yükseldi

Çin'de çelik ve çelik üretimi hammaddeleri vadeli işlemleri, Covid-19 salgınının yol açtığı endişelerin azalmasıyla iki gün üst üste düştükten sonra bugün yükseldi.

Dalian Emtia Borsası'nda gösterge demir cevheri vadeli işlemleri bu hafta Salı gününe kadar %8'den fazla düşerken, Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri, Çin'de tekrarlayan Kovid salgınları nedeniyle durgun talep görünümüne ilişkin korkular nedeniyle yaklaşık %3 kayıp yaşadı.

Analistler, panik hissiyatının serbest bırakıldığını ve demirli sektörün temellerine döndüğünü belirterek demir cevheri için spot piyasa işlemlerinin toparlandığını ve hala aşağı yönlü talebin yeniden stoklandığını da kaydetti.

Dalian'da Eylül vadeli demir cevheri sabah seansında %3,5 artışla 834 yuan/tona (127 dolar) yükseldi. Kontrat TSİ 06.02'de%2,4 artışla 825 yuan/tondan işlem gördü.

Koklaşabilir kömür %1,9 artarak 2.933 yuan/tona, kok kömürü %0,7 artarak 3.647 yuan/tona çıktı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %1,1 artarak 4.868 yuan/tona, sıcak haddelenmiş rulo %0,9 artarak 4.951 yuan/tona çıktı. Paslanmaz çelik ise %1,3 kazanç yaşadı.

Petrol fiyatları Rusya’nın etkisiyle yükselişte

 

Rusya, Bulgaristan'a da gaz akışını kesti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)