E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Vedat Bilgin'den EYT açıklaması---

Bakan Vedat Bilgin'den EYT açıklaması

Bakan Vedat Bilgin'den EYT açıklaması
01 Temmuz 2022 - 22:30 borsagundem.com

Asgari ücret zammı sonrası açıklamalarda bulunan ve EYT konusuna değinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Çalışmalarımız var, sorunu çözeceğiz" ifadelerini kullandı

Asgari ücretin yüzde 30'luk zamla 5 bin 500 TL'ye çıkarılmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında EYT'lileri heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, "EYT ile ilgili çalışmalarımız da var. Listenin ilk sırasında sözleşmeliler var. Sonra EYT de var... Bu sorunlar halledilecek. Bu önümüzdeki sorunların hepsini çözeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 30'luk zamla asgari ücretin 5 bin 500 TL'ye çıkarıldığını müjdelemesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den ise Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ı (EYT) heyecanlandıran bir açıklama geldi.

"İLK SIRADA SÖZLEŞMELİLER, SONRA EYT VAR"

Haber Global ekranlarında canlı yayında konuşan Bakan Bilgin, "EYT ile ilgili çalışmalarımız da var. Listenin ilk sırasında sözleşmeliler var. Sonra EYT de var. Bu sorunlar halledilecek. Bu önümüzdeki sorunların hepsini çözeceğiz" diye konuştu.

"BU OLDUKÇA YÜKSEK BİR ARTIŞ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı asgari ücret artışıyla ilgili de konuşan Bakan Bilgin, "Asgari ücrete yüzde 30 zam oldu öncesinde de yüzde 50 zam yapılmıştı. Enflasyonun üzerinde bir artış yaptık. Bu oldukça yüksek bir artıştır. Bu ara artıştır üstelik. Yıl sonuna kadar yapıldı. Cumhurbaşkanımızla görüştük. O da değerlendirmelerini yaptı. Asgari ücret zammı bugün itibarıyla geçerli olacak. Sendikalar, kendi görüşlerini desteklemek için bazı açıklamalara başvurabilirler ama bunlar bilimsel değil. Türkiye'de bugün açlık sınırının 3 bin 3 bin 500 lira olduğunu yoksulluk sınırının da 6 bin civarında olduğunu düşünüyoruz. Sendikaların verdiği rakamlar bilimsel değil. Onları değil Türkiye gerçekliğini dikkate alıyoruz" açıklamalarında bulundu.

"İŞÇİ BAŞINA 100 LİRA DESTEK VERDİK"

Bunun bir ara düzenleme olduğunun altını çizen Bakan Bilgin, "Enflasyonist ortamda emekçileri koruyan bir düzenleme yapıldı. Çalışanlarımızı enflasyona karşı koruma sözümüzü yerine getirdik. İşçi başına 100 lira destek verdik. Bu bir ara düzenlemedir. Olağanüstü şartların meydana getirdiği bir düzenlemedir. Emekçilerimiz şunu bilsinler. Türkiye sosyal bir devlettir, Türkiye emekçilerinin hakkını korur. Türkiye'de enflasyon var ama durgunluk yok. Büyümemizi, ihracatımızı hızlandıracağız. Bir de turizm gelirlerinin artması... Henüz gelişmemiş 70'li 80'lerin Türkiye'si, döviz üretemiyordu. Bugünün Türkiye'si döviz üretiyor" dedi.

3600 EK GÖSTERGE

3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin ise Bakan Bilgin, "Bir diğer önemli görüşmede 3600 ek gösterge düzenlemesi. Tatile girmeden önce belli olacak. Türk kamu çalışanları ve emekliler açısından devrim niteliğinde bir çalışma. Aktüel gelirleri yansıması sınırlı ama emeklilikte önemli bir yansıması var. Türkiye tarihinde böyle bir çalışma yok. 5 buçuk milyon çalışanı kapsıyor. Çok ciddi bir maliyeti de var. Türkiye de bu maliyeti üstlendi. Bunları çok detaylı çalıştık, ortaya koyduk" ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul manzaralı dev arazinin imar planları iptal edildi

 

Yüzde 30 zamlanan asgari ücretin işverene maliyeti ne kadar?

 

İş dünyası yeni asgari ücrete ne dedi?

 

Bakan Nebati yeni asgari ücreti değerlendirdi: •'lik bir artış var

 

Asgari ücret belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş02 Temmuz 2022 20:51

    bu saatten sonra çıksa ne çıkmasa ne ortalama 6-7 yıl sonra hepsi emekli olacak asıl bu işi 5-10 yıl önce çözmeniz gerekirdi şuan çözerek oy alacağınıızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. 2 yıl milletvekilliği yapana süper emeklilik işte benzeri görevlerdede aynı ama vatandaşa gelince 40 dereden su getir Allahın huzurumda verilecek daha çok hesap var..

  • Cego02 Temmuz 2022 15:07

    Eytliler sizi süründürenlere asla eyt çıksada oy vermeyin

  • EYT ne olacak acaba02 Temmuz 2022 13:25

    EYT li yaklaşık 5-6 milyon civarinda insan var deniliyor. Bu kişilerin hanımları ve birde 18 üstü çocukları düşünülünce yaklaşık 12 milyon civarinda OY potansiyeli taşıyorlar. Sayilari Hiç az değil. Seçimde kullanılacak toplam OY sayısı 48 milyon civarinda imiş. Yani oylarin %25 i gibi yapıyor. Bence büyük bir oran bu. Seçimde EYT li kişiler istediğini alamazsa yönünü başka partilere çevirebilirler. Bunu her partinin düşünmesi lazım. EYT li kişilerin sorununa çözüm bulan parti seçimi önde kazanabilir. Iyi hesap edilmesi gereken bir durum

  • Mucise Reis : )02 Temmuz 2022 09:53

    Seçim öncesi açıklanır ve verilir... amaç ekonomik refah ve artış sanal etkisi ile sçeime gidilir... ama bu ekonomık ortamda ne verilirse verilsin batak duruma düşen insanlar için bişe ifade etmez. etrafda sorunlu ekonomi ile boğuışan insanlar ve sayısı çok artıyor.

  • Nuri02 Temmuz 2022 04:47

    Oyalamadan başka birşey değil.tatile girersiniz sonra Suriye harekatı gündemi ile sallarsiniz.

  • Cem Temenni 02 Temmuz 2022 00:45

    Bu çalışma bakanı hiç inandırıcı değil. Daha önce de EYT konusunda çalışma yapıyoruz dedi, dernekler ile görüştü, sonra bir anda gündemimizde yok diyerek çark etmişti. Asla inanmayın. Resmi gazetede yayımlanmadan asla inanmak yok, dolayısıyla oy da yok. Amaçları mağduriyet gidermek değil, kandirmacayla oy kapmak. Kusura bakmayın yalanlara karnı tok EYT nin

  • hakan02 Temmuz 2022 00:29

    Şunun adına 3600 ek gösterge demeyin, millet bütün memurların ek göstergesi 3600 sanıyor algı yapmayın, 2200 ek göstergesi olan memurun ek göstergesi 2800 oluyor ve emekli maaşı 118 TL artıyor. 1995 yılından bu yana 600 puan bu güne kadar gelmiş geçmiş bütün iktidarlara bravo

  • Ali02 Temmuz 2022 00:27

    En büyük hata ekonomide yapılan makas değişikliği ...ülkenin ayarşarını bozdunuz.şimdi düzelmesi imkansız bir çıkmazdasınız.

  • Dimi02 Temmuz 2022 00:21

    Sorunu çözeceksiniz eyt liler emekli olacak veya lehlerinde karar çıkacak peki senelerce yaşlısın denilip işe alınmadan bekleyip emekli olanların hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Hiç düşündünüzmü bunu tabi ki hayır bekleyen beklediği ile kaldı tıpkı vergisini zamanında ödeyenin her af çıkmasında kaldığı gibi….!

  • Çakır 01 Temmuz 2022 22:43

    Sayın bakanım 100 de 500 zam yapılsa ne fark var Allah aşkına zaruri ihtiyaçlarada 100 de 650 zam geliyor yine canavar aç doymaz iskembesiz