E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Tunç: Yargının bağımsızlığını koruyacağız---

Bakan Tunç: Yargının bağımsızlığını koruyacağız

Bakan Tunç: Yargının bağımsızlığını koruyacağız
04 Haziran 2023 - 15:51 borsagundem.com

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bekir Bozdağ'dan görevi teslim aldı. Tunç, "Bu bir nöbet değişimi. 21 yıllık hizmetimizi kesintisiz sürdüreceğiz" dedi

Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Bekir Bozdağ'dan teslim aldı. Bakan Tunç, "Sessiz devrim sayılacak icraatlara 21 yıl boyunca imza attık. Yargının bağımsızlığını koruyacağız. Milletimize verdiğimiz sözler var, hayata geçirmenin gayreti içinde olacağız." dedi.

Bakan Tunç ise şu ifadeleri kullandı;

Bu bir nöbet değişimi. Yeni kabinemizin hayırlı olmasını diliyorum. Sayın cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum. 21 yılda bu yana yönetim anlayışımızda adalet vardı. Demokrasimizin güçlenmesi adına güçlü adımlara imza attık. Sessiz devrim sayılacak icraatlara 21 yıl boyunca imza attık. Çok önemli mevzuat değişikliklerini hayata geçirdik. 28. dönemde yeni, demokratik bir anayasa için uzlaşmanın sağlanması dileğimizdir. Adalet Bakanlığı gibi görevi devralmaktan onur duyuyorum. Hizmetleri kesintisiz sürdürmenin hedefinde olduğumuzu söylemek istiyorum. Milletimize verdiğimiz sözler var, hayata geçirmenin gayreti içinde olacağız.

Bozdağ: Görevi arkama bakmadan gidebileceğim kardeşime devrediyorum

Görev teslim töreninde konuşan Bekir Bozdağ, "Yaptıklarımız milletimizin şahitliğindedir. Arkama bakmadan gidebileceğim kardeşime görevi devrediyorum. Adalet Komisyonu’nda verdiği hizmetlerde adalet politikalarının görünmez yardımcılarındandır. Önümüzdeki politikaları etkin bir şekilde uygulayacaktır. Bizden aldığı bayrağı ileriye taşıyacaktır." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda devir teslim gerçekleşti

İlk devir teslim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda

Yerlikaya: Temel referansımız hukuk ve insan hakları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı05 Haziran 2023 09:28

    malesef suçluyu koruyan bir hukuk halkı canından edip yıllarca süren davalar nerde bulaştım bu yargıya deyip halkı canından bezdiren bir sistem var bizim yargı zombiler hukuku uygulanıyor

  • sözün özü04 Haziran 2023 20:54

     Bağımsız olmayan yargının bağımsızlığı korunmaz ki..... Olsa olsa bağımlılığı devam ettirilir.......... 85 milyona hayırlı tıraşlar.

  • Msc 04 Haziran 2023 16:28

    İnsan kalitesi duzelirse yargı düzelir. Hayırlı isler