E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek'ten yatırım kredisi mesajı ve cari açık hedefi---

Bakan Şimşek'ten yatırım kredisi mesajı ve cari açık hedefi

Bakan Şimşek'ten yatırım kredisi mesajı ve cari açık hedefi
27 Kasım 2023 - 11:28 borsagundem.com

Bakan Şimşek, Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programı'nın dış ticarette önemli payı olan yüksek teknoloji ürünlerin üretimine güçlü destek sağlayacağını ifade etti. Şimşek, ayrıca cari açığın kalıcı olarak düşürülmesinin hedeflendiğini belirtti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından, Merkez Bankasının Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programı'na ilişkin değerlendirmede bulundu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın programa ilişkin paylaşımını alıntılayan Şimşek, şunları kaydetti:

"Cari açığı kalıcı olarak azaltmayı hedefliyoruz"

"Önemli bir program. Dış ticarette önemli payı olan yüksek teknoloji ürünlerin üretimine güçlü destek sağlayacağız. Cari açığı kalıcı olarak azaltmayı hedefliyoruz. Süreçte teknik yeterliliği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, finansal fizibiliteyi bankalar inceleyecek, nihai kararı ise Merkez Bankası verecek."

Şimşek, programın ülke için hayırlı olmasını diledi.

1 milyar lira ve üzeri düzeyde yatırım projeleri

Kacır da söz konusu programa ilişkin, "Merkez Bankası, teknolojik ve stratejik yatırımlara odaklanan, yıllık 100 milyar lira olmak üzere üç yılda 300 milyar lira limit tahsis edilmesi planlanan yeni Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programı'nı duyurdu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak, teknoloji ve strateji değerlendirmesi yapacağımız, 1 milyar lira ve üzeri düzeyde yatırım projeleri için 281 üründen oluşan stratejik öncelikli ürün ve 261 başlıktan oluşan teknoloji alanları listesini yayımladık." paylaşımını yapmıştı.

Bakan Şimşek'ten KKM açıklaması

 

Bakan Şimşek, döviz girişini artıracak yeni düzenlemeyi açıkladı

 

Bakan Şimşek: Eğitim öncelikli alanımızdır

 

Bakan Şimşek'ten 'enflasyonda kalıcı düşüş' mesajı

 

Bakan Şimşek: Ülkemize küresel fon akışı hız kazanacaktır

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi27 Kasım 2023 20:46

    Sn Şimşek'in göreve başladığından bu yana haiznenin borcunu  1.5 trilyon daha arttığını , nadide üç kuruluşun döviz bulabilmek için satılacağıı okudum. Demek ki çabalar boşuna. Satış demişken , ülkemin malı denilen Akkuyu Nükleer Santralini özelleştirelim ..

  • Turkogluturk27 Kasım 2023 13:30

    Inanan varmi diyorum.var ki gorevde tutuyorlar.yalan dolan birazda sen oyalan.20 yildir dinledigim cek cak sonuc geriadim.

  • Alpertunga27 Kasım 2023 12:35

    Bunlarda milletin sorunları yok. varsa yoksa borsayı nasıl tutarız...

  • zam27 Kasım 2023 12:18

    pahalılıkla ilgili kelime etmiyorlar zamlar devam ediyo.pahalıkla ilgili hedefler yok

  • Mucise Reis : )27 Kasım 2023 11:59

     "üretim desteği" şöyle öğrenmiştik . bir x girişimci  tek başına adım atamaz  . diğer ticari işleri, ihtacatları , hammadde alışları, farklı perojelerınde yıllık sözleşmeleri vb . ir şekilde ambargo yer. çünkü israilli  iş grubu TC de bi rçok alanda çalışır. Türk iş insanı bunlarla çalışmak zorundadır , bir balantısı ya satıcı-ya alıcı-ya lojıstık-ya depo vb para kazanır ve birlikte büyür bu grup ilişkilerinde... ama sen ortay açıkarda ben  attım, temizlik ürünlei yerlileştircem... ayda ben sanayide farklı erli oto parçalarını üretecem... yada yeni iş makınaları yapacak vb dendiğinde Hooppp otomatıkman her alanda Türk işinsanı baskı altına ticari baltalamaya girer. Yani, Bakan boş yapmış :D ver kredi deil bu işler.. bazı kritik üretim hatları, kritikkrediler, kritik hammadde vb işin işinde olarak, Türk iş insanlarının yolunu açıp, devlet gücü ile bu baskıları bertaraf edebilmeli. üretmesede devlet, garantör  riski üstlenme

  • Mucise Reis : )27 Kasım 2023 11:47

    Cari açık ne demek ? alışlar - satışlar... şimdi biz tarım urunlarından satışlarımızı arttırdık :D bu neye benıyor anzer balı üreten x çiftçinin  evde 1 kg bal tutmaması ve direkt geçimi için satması .... kim alıyor bu balı parası olan zengın yiyor.. çocu tadına bakıyor anca üreticinin :D ... bizdede böyle, incir yeme, zeytın yağı yeme, bal yeme, et yeme, süt içme, vb. vb. ne oldu bunları ihracat yap sat, dışardan bunları aldırma bol bol vergi koy gumruk vb şişir ki içeri girmesin ... ne oldu  1 ayda cari fazla verdirdim :D ... ör2. ceptelefonlara sıfır mı %500 gumruk yok... iç piyasada yenılenen telefonlar kullanılsın ne oldu ? cari fazl avermek için taktık 2 :D ... ya böye gerçekci olmayan adımlar, atılımlar 5 para etmez. sen açacaksın fabrika kuracaksın kardeşim 25 yıl oldu... aç çatır çatır işlet, teknolojı sat, üret, dunyada öncu ol ve herkes senden istediğin fiyata onu almak için yarışsın... üniversiten varda lur buda :D imamhatiple deıl