E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Özer'den LGS ve 12. sınıf öğrencileri için devamsızlık mesajı---

Bakan Özer'den LGS ve 12. sınıf öğrencileri için devamsızlık mesajı

Bakan Özer'den LGS ve 12. sınıf öğrencileri için devamsızlık mesajı
07 Haziran 2022 - 10:32 borsagundem.com

Bakan Özer, LGS'de hiçbir sorunun iptal edilmediğini söyledi. Özer, 12. sınıf öğrencilerinin devamsızlıktan bırakılmayacağını açıkladı.


Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS'de bugün itibariyle iptal edilen hiçbir sorunun olmadığını belirtti. Lise son sınıf öğrencilerinin devamsızlıklarına ilişkin Özer, "İlk defa burada açıklıyorum. 12. sınıf öğrencilerini devamsızlıktan sınıfta bırakmayacağız. 12. sınıf öğrencileri devamsızlığı kafalarından çıkarsınlar. YKS'ye girecek öğrencilere de başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

3600 EK GÖSTERGE

3600 ek göstergeye ilişkin konuşan Özer, "60 bin öğretmenimiz bu haktan yararlanıyor. 411 bin civarında da emekli öğretmenimiz, yani yaklaşık 470 bin öğretmenimiz bu haktan yararlanacak" dedi.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Öğretmen atamalarına ilişkin bilgi veren Özer, "Son 19 yılda eğitim sistemine en fazla öğretmen ataması yapan iktidar bu iktidar. 500 bin öğretmen varken bu öğretmenlerin yüzde 40'ı kadınken, bugün bu oran arttı, kadın öğretmen sayısı da arttı, yüzde 59. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısını azaltamadığınız zaman kalite düşer." şeklinde konuştu. Özer, "Öğretmen ataması takvimini, hazırlıklar bittiğinde Cumhurbaşkanımız açıklayacak. 2022-2023 eğitim-öğretim yılına bu atanacak öğretmenleri yetiştireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete’de

 

Tüm memurların ek göstergelerinde 600 puan artış yapılacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VELİ07 Haziran 2022 11:50

    Çoğu okulda üniteler ve sınavlar bittiğinden , öğrenciler okula gitmiyor, gidenler de sıkıldıklarından  ve aşırı sıcaklardan doğru düzgün derslere konsantre olamıyorlar, hal böyle iken haziran ayında 2 hafta okulları açık tutmanın bir mantığı yoktur.

  • BİRİSİ07 Haziran 2022 11:15

    Okula gelmenize gerek yok diyerek Eğitim sisteminin geldiği acınacak yeri açıklamış.