E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Nebati'den piyasa mesajı---

Bakan Nebati'den piyasa mesajı

Bakan Nebati'den piyasa mesajı
29 Mayıs 2023 - 13:18 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, ekonomik güven endeksi verisini değerlendirdi. Bakan Nebati, "Önümüzdeki dönemde ekonomimize duyulan güvenin perçinlenmesini; yatırımın, üretimin ve tüketimin kuvvetlenerek artmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ekonomik güven endeksi verisiyle ilgili Twiter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Nebati, seçim gündeminin getirdiği belirsizlik algısının geride kaldığını belirterek, "Önümüzdeki dönemde ekonomimize duyulan güvenin perçinlenmesini; yatırımın, üretimin ve tüketimin kuvvetlenerek artmasını bekliyoruz." dedi.

Nebati, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Tüketici ve üreticinin ekonomiye duyduğu güveni birlikte ölçen Ekonomik Güven Endeksi Mayıs ayında bir önceki aya göre 1,5 puan artarak 103,7 olmuş ve son 20 ayın en yüksek seviyesine ulaşmıştır.

Milletvekili seçimlerinin tamamlanmış olması ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimiz tarafından bir kez daha seçilmesiyle birlikte, seçim gündeminin getirdiği belirsizlik algısı da geride kalmıştır. Böylece, önümüzdeki dönemde ekonomimize duyulan güvenin perçinlenmesini; yatırımın, üretimin ve tüketimin kuvvetlenerek artmasını bekliyoruz."

Ekonomiye güven arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)