E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Nebati'den 'enflasyonla mücadele' mesajı---

Bakan Nebati'den 'enflasyonla mücadele' mesajı

Bakan Nebati'den 'enflasyonla mücadele' mesajı
05 Ocak 2022 - 10:52 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati MÜSİAD Başkanlar Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nureddin Nebati, enflasyonla mücadele mesajı verdi. Kur korumalı TL mevduatı hesabının ulaştığı son rakamı açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati MÜSİAD Başkanlar Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, firmalara yeni destek mesajı vererek, "Firmalarımızı destekleyecek çok önemli çalışmalarımız var. Üretimi desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

Bakan Nebati'nin açıklamalarından satır başları:

Dünyada saygın bir Türkiye hedefiyle yola çıktık. Büyüme trendi bu yıl da devam edecek. Salgın döneminde 2 milyon 500 binin üzerinde istihdam artışı oldu. Kişi başına düşen turizm geliri artacak. Salgına rağmen 29 milyon turist ağırladık.

İHRACAT ODAKLI BÜYÜME

Türkiye 2021 yılında ihracatta tarihi bir rekor kırdı. İhracat geçen yıl 225 milyar dolara ulaştı. Ayda 20 milyar dolar ve üzerinde ihracatla yolumuza devam ediyoruz. Türkiye ihracat odaklı büyümeye devam edecek.

İhracat artarken içerideki üretim artacak, sanayi gelişecek ve bu yıl tarihi rekorların kırıldığı yıllardan biri olacak.

EKONOMİDE TÜRKİYE MODELİ AÇIKLAMASI

Yeni ekonomik model ile düşük cari açıktan bu yıldan itibaren cari fazla ve büyüme ile devam edeceğiz.

Ortodoks politikaları bir tarafa koyduk, artık heteredoks politika uygulamada. Bütçe disiplininden asla taviz vermeyeceğiz.

20 Aralık tarihi bir milattır. Cumhurbaşkanımız yeni Türkiye Modeli'ni paylaşırken çok önemli tedbirler paketini de ortaya koydu. Bugün Meclis'te yasal düzenlemelerle ilgili çalışmalar başladı.

Firmalarımızı destekleyecek çok önemli çalışmalarımız var. Üretimi desteklemeye devam edeceğiz.

Dün itibarıyla kur korumalı Türk lirası mevduat hesabında 91,5 milyar liraya ulaşan bir hacme geldik

ENFLASYONLA MÜCADELE MESAJI

Sıra enflasyonla ilgili atacağımız adımlarda. Dünyada emtia fiyatlarının yüksekliği, Türkiye gibi ülkelerde talep ve dünyadaki arzdan kaynaklı olarak yükseldi. Kur kaynaklı fiyatlarla mücadele edeceğiz.

Bakan Nebati kurdaki son hareketliliği değerlendirdi

 

Ekonomide düzelme ne zaman başlayacak? Bakan Nebati tarih verdi, net konuştu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk06 Ocak 2022 08:57

    Masala bak,inşallah ile maasallah ile ülke yönetiliyor.bilimin olmadığı yolda.

  • adil05 Ocak 2022 23:15

    enflasyon bunların umrunda değil.TCMB bankalardan tahvil geri alımı yapıyor dolar%2 yükseliyor %36 enflasyonda parasal genişleme yapılıyor birileride enflasyonla mücadele diye masal anlatıyor

  • mustafa05 Ocak 2022 21:58

    papağan gibisin be arkadaş hep aynı hikayeler...

  • Gariban emekli05 Ocak 2022 21:28

    Gözüme bakin iyi bakin falan hopppp sgk  emeklisi zammı gapdi, cehapa maveddi ,gözüme bak iiii  bak derken hoopppppp elektrik yüzde 150 zam cehapa maveddi ,,gözüme iii bag  hoppalama sgk  emeklusi alçak surunmede cehapa maveddi ,,

  • Gülen gözler05 Ocak 2022 19:56

    Gülen gözler hani usd kontrol altındaydı tv ye çıktığında 11.30 şimdi 13.70. Hani hareketler ufaktı. Size güvenmenin burnu...

  • HAKSÖZ05 Ocak 2022 14:27

    5 bin ton altınımız yastık altında yatıyor, Sn. Bakanım ne pahasına olursa olsun bu altınların günyüzüne yani piyasaya çıkmasını sağlayın 2023'de şerefime fişşşşek gibi uçarsınız, zillet ittifakını tozduman edip % 60'larla tekrar iktidar olursunuz. Devletimize hayırlı hizmetleriniz daim olsun kıymetli Bakanım.

  • Ekonominin kitabı05 Ocak 2022 12:48

    Siz hiç birşeyle mücadele etmeseniniz bunlar başımıza gelmeyecekti.Faizle mücadele dediniz dolar ve enflasyon patladı,dolarla mücadele dediniz merkez bankası rezervleri bitti.Şimdide enflasyonla mücadele edin,başımıza daha neler gelecek.

  • ASTOR05 Ocak 2022 12:39

     bu ülke 50 yıldır enflasyonla ugraştı ama hiç bu kadar ezilmemişti.

  • AHMET ÖZBİR05 Ocak 2022 12:34

    TÜRKİYE sevdalıları size güvenimiz tam. Şehidlerimizi ağlatanlara, gazilerimizin şalterini attıranlara, geleceğimizi çalanlara geçit vermeyeceğiz. REİS'in ardından yürüyeceğiz, KÜRESEL GÜÇ olup ARZI TİTRETECEĞİZ. "Dövize Hayır, Türk Lirası'na Evet!"

  • Kartal 05 Ocak 2022 20:13

    Ya bi git ya

  • xyz05 Ocak 2022 13:57

    Bence sen çok fazla tarihi film seyrediyorsun. Hayatın gerçeklerinden kopmuşsun. Çağımız akıl ve bilim çağı. Söyleyecek sözü olmayan hamaset yapar. Hamasetin sonunda ise duvara toslarsìn. 20 yıl onceki tablonun gerisine gelirsin.

  • Ahmet Otuzbir05 Ocak 2022 12:57

    titreşimli yüzükcü Ahmetler...faiz sevdalısı Ametler...Paraya tapan Ahmetler

  • Kenan K.05 Ocak 2022 12:23

    Finans sektörüne yatırım yaparsın, ama o finans sektörü yatırımcı için koruyucu politika gerçekleştirmek yerine, zarar vermeyi müthiş bir iş gibi gösterir. Doları, enflasyonu, emtia ve taşınmaz, taşınır yatırımları geçtim. Kendi paramız nezdinde bile Hisse 20 TL den 4 e kadar geriledi. Şuan 4.61 buna başarı diyen zihniyet iyi düşünsün. Borsaya gelebilmesi için güven ve adalet şart. Sayın Nebati,garantörlüğü dolara yapacağınıza borsaya yapın. Reklamları bile samimi değil! Sahip çıkmadığı, parasını koruyamadığı yatırımcı halkın birikimidir. Gerçi paranın dini imanı yoktur zihniyetine sahip bir bankacıya mağduriyetleri anlatmak çok zor.

  • emekci05 Ocak 2022 11:55

    Türkiye modeli diyor, sonra heterodoks diyor:) 

  • BORSACI05 Ocak 2022 11:10

    ülkeyi getirdikleri durum ortada ülke borç batagına sürüklenmiş millet zam sarmalından bogulmuş bunları unutmuş başarıdan bahsetmek abes .